Til nesten-begynnere

Lærebøker, øvingsoppgaver og motspillere som passer for nye og nesten-nye sjakkspillere og også for rene hobbyspillere som vil litt videre.

 • 111 sjakktrekk som vinner Sjakkskolens oppgavehefte 2

  Et nytt oppgavehefte for nesten-begynnere og hobbyspillere i sjakk som vil videre. Her er flere viktige temaer (bilder) å lære seg å gjenkjenne. Et eget løsningshefte følger med. Det er viktig å forholde seg til oppgaver som løst korrekt eller ikke.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • Attack on the King I CD

  TILBUD: En CD med 33.000(!) øvingsoppgaver hentet fra virkelige partier. Hovedtemaet er matt i 2 trekk! Glimrende trening både for nesten-nybegynnere og for en del mer erfarne spillere!

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Basic Chess Openings for Kids "Play Like a Winner from Move One"

  En ny bok som gir endel generell og litt konkret forståelse om åpningsspillet for spillere med ratingstyrke inntil cirka 1000-1200, og ikke bare "for Kids" som navnet sier.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2015
 • Bompis Sjakkskole 1 - 10

  10 morsomme små oppgave- og lærehefter på norsk til en svært hyggelig pris. Heftene, hvert på 16 ganske store sider, er bygget opp rundt ulike temaer og sjakkspillere og starter relativt enkelt i hvert hefte, hvoretter oppgavene blir gradvis

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2005
 • Chess: Easy Ways of Taking Pawns and Pieces CD

  En ny trenings-CD med hele 5000 oppgaver for ganske ferske spillere, fra nybegynnere og et lite stykke framover. Hovedpoenget er her å se brikker som står i slag, både egne og andres, og hvilke det lønner seg å slå eller redde.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Chess for Beginners: Elementary Checkmates II CD

  Vi gnir oss i øynene når vi leser at CD'en inneholder 77.000 stillinger fra praktisk spill med matt i 1 trekk! Å løse masse slike oppgaver er god trening for sjakkblikket.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • Chess for Rookies Learn to play, win and enjoy!

  En litt spenstig og samtidig ganske tradisjonelt oppbygd lærebok, eller håndbok i sjakk som starter fra grunnen. Det er en ganske stor og innholdsrik bok til en hyggelig pris og kan fungere utmerket som en lærebok for voksne som gjerne leser engelsk tekst.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • Chess Movies 1, Quick Tricks

  64 mer eller mindre severdige og lærerike partier alle med 10 trekk eller færre blir vist med diagram og en liten undertekst for hvert eneste halvtrekk. En bok som virkelig kan leses /sees uten brikker og brett!

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • Chess Movies 2, The Means and Ends

  En ny instruktiv bok fra den amerikanske treneren Bruce Pandolfini. Leseren skal trekk for trekk forsøke å finne de cirka seks siste trekkene i særlig instruktive sluttspill og noen sluttspillaktige midtspill.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Chess: Simple Defense CD

  En ny CD for sjakkspillere i den viktige fasen nesten-nybegynnere som vil videre. Her er det 3000 stort sett enkle oppgaver der gjelder å forsvare seg mot et angrep: ved å trekke seg unna, å gi en dekning eller ved et motangrep!

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Chess Tactics for Beginners CD

  En innholdsrik CD med hele 1300 taktiske oppgaver som passer glimrende for nesten-nybegynnere og ferske spillere, enten det er voksne eller barn. Oppgavene er sortert etter tema og vanskelighetsgrad.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-B
  Av
 • Chess Tactics for Beginners 2

  Mange enkle oppgaver er god trim for det taktiske blikket. Etter ekornboka "Chess Tactics for Beginners" (1) kommer her en Løvebok med 480 nye oppgaver som faktisk er jevnt enklere enn de fleste i første bok.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • Chess Tactics for Beginners 2.0 CD

  En glimrende CD med 2200 taktiske øvingsoppgaver for nybegynnere, men også for spillere et brukbart stykke framover, gjerne opp mot rating 800 - 1000.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Chess Tactics for Beginners 3

  En tredje språkløs bok i denne lille serien med rimelig enkle oppgaver å løse. Den første boka har ekorn, den andre løve og denne tredje en tiger på omslaget, men nivåforskjellen er ikke stor.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • Chess Tactics Level 1 CD

  570 ganske enkle oppgaver til å løse på PC-en. Hver bruker kan løse oppgavene og få tilbakemelding med "rating".

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • DGT Chess Trainer CD

  Et prisgunstig lære- og treningstilbud for ferske spillere, helt fra nybegynnere og et stykke oppover. Produktet består av to CDer, og treningsdelen er mer enn verdt prisen alene.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A-C
 • How to be a Winner at Chess 21st Century Edition

  En gammel klassiker av Fred Reinfeld i helt ny algebraisk utgave. En bok for nesten-nybegynnere eller uskolerte sjakkamatører med mange typisk praktiske tips og eksempler for voksne som vil videre i spillet.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2013
 • Learn Chess in 40 Hours A Self-tutor for Beginners and advanced Players

  En kjekk og innholdsrik allround-lærebok fra bunnen. Teschners sjakkhåndbok har solgt nesten 150.000 eksemplarer på tysk, og her er den engelske utgaven. Boka gir både spilleregler, taktikk, viktige sluttspill og litt gjennomgang av de viktigste åpningene.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2004
 • Learn to Play Chess with Fritz and Chesster, part 2 DVD

  Rett og slett fortsettelsen av barnas svært populære DVD "Lær sjakk med Fritz og Mats" som fortsetter i det samme festlige sporet. Her er det blant annet masse flotte avdekkere med og uten sjakk eller matt, osv.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  A-B
  Av
 • Learn to Play Chess with Fritz & Chesster 3 DVD

  Så kan mange barn glede seg over en tredje festlig sjakk-CD med Fritz og Mats, som de heter på norsk. Med bare ørlitt voksenhjelp finner barna fint ut av også nummer 2 og 3 som bare finnes på engelsk, i alle fall etter å ha vært gjennom den norske nummer 1 som forlengst er en bestselger til norske barn. nå dessverre utsolgt på norsk.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  A-B
 • Matt i ett trekk

  Et hefte med 182 oppgaver der hvit alltid skal sett matt i ett trekk. Varierte oppgaver i både enkle og kompliserte stillinger. Diagrammene er litt uvante med en tegnet fonttype, men ikke verre enn at det går bra!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A-B
  Av
 • Play Winning Chess

  Den amerikanske stormesteren Yasser Seirawans kloke og behagelige innføring i sjakkspillet, helt fra grunnen. Seirawan er glimrende for den som liker lære gjennom å lese en god engelskspråklig tekst og bli vist lærerike eksempler.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2003
 • Sjakkskolen 2 med løsningshefte og diplom Lær sjakk trinn for trinn

  Endelig en lærebok på norsk for alle som vil videre fra et begynnernivå og i retning klubbspillernivå, altså lære mer sjakk på en systematisk måte. Kommer sammen med Løsningshefte og et diplom og selges ekstra rimelig i gruppesett.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • Sjakktriks for barn - 50 tøffe triks for å lure din motstander

  En fin norsk utgave av Chandlers "Chess Tactics for Kids". Boka viser 50 nyttige temaer (mønstre) for å vinne brikker eller i noen tilfeller å klare remis i en vanskelig situasjon, mens "Hvordan banke pappa i sjakk" tar seg av å sette matt.

  Kjøp
  Pris
  149
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2009
 • Strengthen Your Chess Foundation DVD

  En kjekk, innholdsrik DVD for de mange som vil bevege seg fra et nesten-nybegynnernivå i sjakk og i retning av å bli en habil sjakkspiller. Mange nyttige temaer ikke minst innen midtspill og sluttspill samt psykologi i sjakk, og litt åpningsspill.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2017
 • The Most Valuable Skills in Chess

  Imponerende nok en lærerik inspirasjons-lærebok mest for ganske ferske sjakkspillere. Det er til og med mest taktikk som så mange andre bøker også handler om på dette nivået, men likevel oppleves boka som forfriskende annerledes.

  Kjøp
  Pris
  165
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • The National Chess Syllabus

  En entusiastisk bok med mye variert innhold for nybegynnere og deretter ganske ferske spillere, laget som et omfattende system med tester i mange avsnitt.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2005
 • Winning Chess the Easy Way 1 - The Basic Principles of Chess DVD

  Tidligere kvinneverdensmester Susan Polgar er en dyktig sjakkpedagog med en lærerik DVD-serie for ferske spillere. Denne DVD'en tar særlig for seg de viktige prinsippene i åpningsspillet: Kjempe om sentrum, utvikle offiserene, sikre kongestillingen med rokade, ikke flytte samme brikke flere ganger og at hvert trekk skal ha en fornuftig plan.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  A-B
  Av