Til nybegynnere

Læring, lesing, trening og andre produkter som passer ekstra bra for nye og ferske sjakkspillere. Riktige produktvalg vil naturlig avhenge endel av alder på eleven og i hvilken grad det er selvstudium eller for lærer eller voksenhjelp til barn.

 • 111 sjakk matt i 1 trekk Sjakkskolens oppgavehefte 1

  Et norsk oppgavehefte med 111 stillinger der hvit kan avgjøre partiet med sjakk matt. Fin trening ikke minst for nye og litt uøvde spillere. Passer glimrende sammen med SJAKKSKOLEN 1, eller gjerne til Sjakkskolen 2 og for alle sjakkspillere opp til et visst nivå.

  Kjøp
  Pris
  40
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Back to Basics: Fundamentals

  En tiltalende konkret og tydelig innføring og grunntrening for nybegynnere i sjakk. Inneholder over 700 svært enkle oppgaver med brikker du kan slå, brikker som skal reddes fra angrep og matt i 1 trekk.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • Checkmate! My first chess book

  Kasparovs nybegynnerbok inneholder først og fremst spillereglene og litt til, men dernest også ikke så få smarte mattoppgaver å trene på. En pen innbundet bok på 96 sider, og altså på engelsk.

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2004
 • Chess for Absolute Beginners Learn Chess in 30 Minutes DVD

  Tidligere kvinneverdensmester Susan Polgar er en populær sjakklærer på DVD. Hun er entusastisk og tydelig. Dette produktet er en kort og morsom introduksjon som gir bare det aller mest grunnleggende med reglene og brikkenes verdi pluss litt til.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  A
  Av
 • Chess for Beginners: Elementary Checkmates I CD

  Denne nye CD'en har utrolige 40.000 oppgaver med matt i 1 trekk(!). Her kan hver spiller settes opp som en bruker og skåre både poeng og rating.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • Chess Tutor Step 1 CD

  Første del av det kjente nederlandske læreopplegget "Stappenmethode" i nyeste versjon med enda mange flere oppgaver enn tidligere.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A
  Utgivelsesdato
  Januar 2009
 • Dinosaur Chess: Learn to Play CD

  Et festlig CD-tilbud som sjakk-læring for barn, faktisk helt fra 4-årsalderen, skriver utgiveren Convekta. Små barn opp til ca. 10 år vil nok trenge noe foreldrehjelp bl.a. siden det bare blir snakket engelsk, ikke norsk.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Fritz & Mats lærer deg å spille sjakk (norsk) CD

  Den populære CD-en "Fritz & Mats" på norsk! En sikker vinner av populær og spontan sjakk-læring og trening for alle barn i alderen 5 - 10 år! For både PC og Mac (ikke nye Mac'er).

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  A-B
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Learn Chess

  John Nunn er antagelig den dyktigste sjakkpedagogen på lavere nivå blant stormesterne. Han er både inspirerende og ryddig i tankegangen. Denne læreboka kan anbefales fra 11-årsalderen og oppover for ferske spillere som leser engelsk bra og er sterkt motiverte for å lære.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2000
 • Løsningshefte til Sjakkskolen 1

  På den ene siden et løsningshefte for alle oppgaver og spørsmål i læreboka Sjakkskolen 1 og på den andre siden også en veiledning for sjakklærere og ledere i barnesjakk.

  Kjøp
  Pris
  16
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008