Chess Camp begynnerbøker

En serie av sju begynnerbøker med sjakkoppgaver av den russiske sjakklæreren Igor Sukhin, oversatt og utgitt av det amerikanske sjakkforbundet (USCF). Bøkene er innbundne, og har bare kort tekst øverst på sidene som introduksjon til hva oppgavene gjelder.

Dette er ikke direkte lærebøker, da all innlæringen her foregår uten verbal forklaring, men bare (in)direkte gjennom å løse testoppgaver i tur og orden og større antall.

 • Chess Camp, Volume 3 Checkmates with Many Pieces

  En fin samling av 618 oppgaver som alle er matt i 1 trekk. De fleste av stillingene kommer faktisk i åpningen, men det er også andre litt komplekse stillinger med en del brikker på brettet.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Chess Camp, Volume 7 Opening Tactics

  En bok med 618 oppgaver hentet fra åpningsspillet i sjakk. De første cirka hundre er tildels svært enkle, for rene nybegynnere, og så blir de fleste av oppgavene deretter litt vanskeligere,

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • Chess Camp, Volume 6 Tactics in Attack and Defense

  Den sjette boka i serien "Chess Camp" gir 618 taktiske oppgavestillinger der det gjelder å vinne, eller forsvare seg mot, sterke temaer som spiddere, bindinger, dobbeltangrep, avdekkere, avledninger og trekktvang.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Chess Camp, Volume 5 Two-Move Checkmates

  En bok med 630 nyttige og ofte elegante oppgavestillinger der hvit eller svart skal sette matt i 2 trekk. Ypperlig trening for nesten-nybegynnere og også for hobbyspillere flest, opp til rating cirka 1300.

  Kjøp
  Pris
  110
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Chess Camp, Volume 4 Elementary Endgames

  En bok med 618 enkle og ganske enkle sjakkoppgaver for nesten-nybegynnere, med tre eller oftest fire brikker på brettet. Mye enkel sjakktaktikk, men også noen mer typiske sluttspilltemaer å merke seg.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Chess Camp, Volume 1 Move, Attack, and Capture

  Første bok i en serie for nybegynnere og etter hvert nesten-begynnere. Her gjelder det å drille på trekk, angrep, slag og forståelse av spillereglene med sjakk, sjakk matt, patt, rokade, evig sjakk og en passant.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • Chess Camp, Volume 2 Simple Checkmates

  En systematisk oppgavebok der stillingene ber om sjakk matt i ett trekk, gjennom ulike brikkekonstellasjoner. Stort sett veldig enkelt trinn for trinn for nybegynneren.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010