First Steps, DVD-serie

Den engelske sjakktreneren IM Andrew Martin er kjent som dyktig i DVD-format og som en en av sjakkmesterne som når best fram med problemstillinger og nivået til alminnelige sjakkspillere under mesternivå. Dette er DVDer som gir fine praktiske tips og motivasjon for spillere fra ratingnivå cirka 7-800 og oppover. Ikke helt elementært, men grunnleggende og forståelig! DVD'er passer veldig bra til formålet og gir "maksimal effekt på minimal tid".

 • First Steps in Defence DVD

  En grunnleggende gjennomgang av det viktige i sjakk: å kunne forsvare seg under press. IM Andrew Martin gir mange gode tips gjennom illustrerende eksempler. Mest for spillere med ratingnivå cirka 800 - 1800.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • First Steps in Opening Play DVD

  Alle sjakkspillere må ha noen ferdigheter og kunnskaper i åpningsspillet i forhold til sitt nivå, og denne tre timers gjennomgangen av partier med fra IM Andrew Martin er et godt bidrag.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • First Steps in Chess Technique DVD

  IM Andrew Martin åpner denne nye DVD'en med å konstatere at det ofte kan enkelt ut når sterke spillere vinner partiene sine. Det skyldes god "teknikk", men hva består den av?

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • First Steps in Attack DVD

  En fin opplæringsserie fra ChessBase innledes med en innføring i angrepssjakk. IM Andrew Martin starter med grunnlaget for vellykket angrepsføring, nemlig "superior force".

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • First Steps in Endgames DVD

  En kjærkommen sluttspill-DVD som passer godt for det viktige mellomnivået med ratingstyrke omlag 700 til 1300. Her presenteres nettopp mange viktige ideer og kunnskaper som turneringsspilleren trenger å mestre!

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • First Steps in Positional Play DVD

  En rimelig DVD der IM Andrew Martin viser grunnleggende strategiske partier og temaer for alminnelige spillere som vil lære mer om hvordan bondestruktur og andre strategiske faktorer benyttes for å avgjøre sjakkpartier.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • First Steps in pawn structures DVD

  En ny DVD i ChessBase sin serie for "amatørspillere på mellomnivået", kanskje mest innen ratingnivå 1000 - 1800. Viser mange aktuelle partieksempler der bondestrukturene og behandling av stillingen utfra dem står sentralt.

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2014
 • First Steps in Gambits and Sacrifices DVD

  En ny DVD mest om gambitspill i åpningen. IM Andrew Martin gir mange spennende åpningsideer og dessuten råd og vink om hvordan alminnelige spillere kan arbeide for å forbedre spillet sitt.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012