Know the Terrain (DVD-serie)

Sam Collins, irsk IM med to stormesternapp, er en kjent åpningsspesialist. Men her går han videre og undersøker og formidler hvordan vi skal behandle stillinger med kjente bondestrukturer etter åpningsspillet. Som alle ChessBase-DVD'er er de svært praktiske i bruk og gir mulighet for å supplere med egenanalyser sammen med Rybka eller annen analysemotor.

 • Know the Terrain vol. 3: Central Majority DVD

  En ny instruktiv DVD der IM Sam Collins gjennomgår partier med bondestrukturer som oppstår særlig i Grünfeld-indisk og Semi-Tarrasch: Hvite bønder på a4, d4 og e4 mot svarte på a7, b7 og e7.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2011
 • Know the Terrain vol. 1: The Carlsbad DVD

  En verdifull ny DVD-serie innledes med 7 timer om partier med den såkalte Karlsbad bondestrukturen som mest oppstår fra avbyttevarianten i dronninggambit (1 d4 d5 2 c4 e6 3 cxd5 exd5, eller senere avbytte).

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Know the Terrain vol 4 The Advance French Structure DVD

  En DVD om spill i stillinger med bondestruktur i sentrum som i framstøtsvarianten i fransk, 1 e4 e6 2 d4 d5 3 e5 c5 4 c3 Sc6 med senere åpning av c-linja. IM Sam Collins viser riktige planer for hvit og svart i slike stillinger som også dukker opp i andre åpninger.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2013
 • Know the Terrain vol. 5: The Philidor Structure DVD

  En DVD om hvordan spille stillinger definert som Philidor-struktur: Hvit har bønder på d4 og e4, mot svarte bønder på d6 og e5. Kjent fra Philidors forsvar, men i dag aller mest fra lukket Italiensk og lukket Spansk.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2013
 • Know the Terrain vol. 2: The Capablanca Structure DVD

  IM Sam Collins fortsetter sin nye DVD-serie med undersøkelse av spillet ved vanlige bondestrukturer i sentrum. "Capablanca-strukturen" kjennetegnes av hvite bønder på c4 og d4 mot svarte på c6 og e6.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Isolated Queen's Pawn, Know the Terrain vol. 6 DVD

  Stillinger med isolert d-bonde er sentrale i flere åpninger, som Nimzoindisk, Mottatt dronninggambit, Caro-Kann, c3-Siciliansk, Fransk Tarrasch og Russisk. Det er en egen kunst, med strategi og taktikk hånd i hånd, å spille disse stillingstypene.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2013