Forfattere

Forfatter 'Genna Sosonko'

Oversikt over våre produkter med Genna Sosonko

 • Genna Remembers

  Gennadi Sosonko har en unik karriere som stormester og sjakkforfatter. Han forteller ikke minst om sjakkpersonlighetene i Sovjet-Unionen som han emigrerte fra i 1972. Før den tid trente han faktisk både Tal og Korchnoi.

  Kjøp
  Pris
  320
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2021
 • New In Chess Yearbook 114 (paperback)

  Ny "årbok" (4 ganger årlig) fra New In Chess med sine alltid aktuelle åpningsartikler og annet sjakkstoff som konsentrerer seg om åpningsfasen. Gir den aktive spilleren nye ideer om gamle og nye åpninger og varianter å velge!

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2015
 • New In Chess Yearbook 98

  Unge Anish Giri pryder forsiden av Yearbook 98, fordi han nå har levert sterke saker for både hvit og svart i Grünfeld-indisk. Gjennom 11 bidrag i "Forum" og 31 større åpningsartikler tar årboka tempen på dagens åpningsteori.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2011
 • The Rise and Fall of David Bronstein

  En biografi, men ingen vanlig biografi om den store David Bronstein, mer en biografisk samtalebok om sjakkens verden og livet. Sosonko skriver glimrende og lærte Bronstein godt å kjenne. Forordet har Garri Kasparov skrevet. Ingen sjakkpartier i boka.

  Kjøp
  Pris
  280
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The World Champions I Knew

  En "praktbok" uten et sjakktrekk: Sosonkos elegante biografiske skisser av Euwe, Botvinnik, Smyslov, Tal og Petrosjan som han alle ble tildels godt kjent med, og Aljekhin og Capablanca som han ikke traff personlig, annet enn Capablancas enke Olga.

  Kjøp
  Pris
  265
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2013
 • Evil-Doer: Half a Century with Viktor Korchnoi

  Sosonkos unike, svært personlige biografi om Viktor Korchnoi er en gullgruve for alle interessert i sjakkhistorien fra etter krigen til i dag. "Evil-Doer" er hva sovjetiske sjakkspillere sa og burde si om Korchnoi etter at han hoppet av til vesten i 1976.

  Kjøp
  Pris
  300
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • New In Chess Yearbook 87 (paperback)

  Bobby Fischer er på forsiden av årbok 87, og sjefredaktør Genna Sosonko vier naturlig spalten sin til "Fischer's Legacy". Årboka inneholder 33 åpningsartikler med tekst, analyser og mange partier. Blant hovedpersonene denne gang er Ivanchuk, Tiviakov, Radjabov og Morozevich. Populære er også bidragene i spalten "Forum" foran i boka og bokanmeldelsene bak.
  Partier med Magnus finner du naturligvis i mange av artiklene.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • New In Chess Yearbook 90

  En ny årbok som alltid spekket med masse aktuelle åpningsartikler, 33 i tallet, for alle ambisiøse sjakkspillere. Her behandles både solide hovedvarianter og mer giftige sidevalg. Artiklene inneholder faktisk tilstrekkelig med kommentarer og materiale til at du kan spille slik etter å ha gjennomgått stoffet. Men du vil oftest trenge basiskunnskaper om andre valgmuligheter for motspilleren før du er i den ønskede varianten.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • New In Chess Yearbook 112

  En bungende utgave av fersk og spennende behandling av åpningsspillet. Med sin suksess i Steinitz-Fransk 1 e4 e6 2 d4 d5 3 Sc3 Sf6 mot Grisjtsjuk og Karjakin i Norway Chess har Agdestein inspirert en artikkel av Franskautoritet Moskalenko.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2014
 • New In Chess Yearbook 94 (paperback)

  Magnus på forsiden av Yearbook 94, denne gang med spill i Skotsk som grunn for dette. Årboka inneholder som vanlig det nyeste og beste om både kritiske teorivarianter og noen sjeldnere overraskelsesvåpen.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2010
 • New In Chess Yearbook 97 (paperback)

  Siste 2010-utgave av sjakkspillernes ledende åpningsårbok kom først i romjula. Som alltid er innholdet topp interessant for alle genuint interesserte og rimelig seriøse sjakkspillere, med ...

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • New In Chess Yearbook 113 (paperback)

  Nye New In Chess Yearbook 113 bugner som alltid av aktuelt stoff om mange sjakkåpninger, med ditto mange bidragsytere. Kjernen i boka er som vanlig åpningsartiklene (Surveys) mange en rekke utvalgte partier.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2014
 • New In Chess Yearbook 75

  This book is actually The Book, eagerly awaited by top players four times a year.
  Thomas Berens i "Schach-Ticker"

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Magazine 2010/3

  Nummeret har fire personlige minneartikler om Vasily Smyslov som nylig døde tre dager etter at han fylte 89. Ellers vanlige førsteklasses reportasjer fra Linares, Amber og EM, derunder Pia Cramlings beretning om seieren i kvinnemesterskapet.

  Kjøp
  Pris
  95
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • New In Chess Yearbook 92

  Nyeste NIC årbok med de berømte artiklene om mange ulike åpningsvarianter og tilhørende partiutvalg. Dette er alltid godt stoff for den som vil følge med på en del åpninger og være oppdatert på sine egne områder pluss gjerne forsøker noe nytt.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2009
 • New In Chess Yearbook 78 (paperback)

  Årbok 78 fra New In Chess inneholder 32 aktuelle åpningsartikler, 13 små artikler i innledningskapitlet og til slutt grundige anmeldelser av tre åpningsbøker og en CD.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 85

  Ny kvartalsårbok med 31 ulike åpningsartikler med mange bidragsytere av høy klasse, pluss Forum, Sosonko's Corner og bokanmeldelser. Åpningsvariantene er som vanlig en aktuell miks av hotte hovedvarianter, noe sjeldnere varianter og enkelte direkte overraskelser som du kan by på. Variantstoffet passer best for spillere med ratingstyrke fra omlag 1500 og helt opp.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2007
 • New In Chess Yearbook 84

  Igjen en ny og innholdsrik "årbok" for alle sjakkteorihungrige iblant oss! Her er mange aktuelle godbiter samlet og kommentert på en instruktiv måte av spillere helt opp i verdenseliten, med mange supplerende partier. Til sammen er det faktisk mulig å forberede seg direkte på partier gjennom å velge kapitler i disse bøkene. I tillegg er det atskillig godt lesestoff for sjakk-interesserte, inkludert "Forum", Sosonkos hjørne og grundige bokanmeldelser.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • New In Chess Yearbook 95

  32 interessante artikler om aktuelle åoningsvarianter er kjernen i denne årbok 95 fra New In Chess. I tillegg er det som alltid gode bidrag under Forum, en leseverdig artikkel av redaktør Sosonko (mye om 3 f3 i Caro-Kann) og bokanmeldelser.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • New In Chess Yearbook, eldre utgaver nr 1 - 50

  Årbøkene fra New In Chess har en sterk posisjon gjennom en lang rekke av åpningsteoretiske artikler som i mange tilfeller er omfattende nok til at spillere benytter en åpning bare med en artikkel som konkret forberedelse og inspirasjon. De ti første bøkene inneholdt i stedet en masse kommenterte partier, sortert etter åpningsvarianter, lignende som Informator.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 93

  Et lite tegn på at årbøkene til New In Chess stadig styrker sin ledende posisjon i sjakkverdenen, er innføringen av "årets (åpningsteoretiske) nyhet" som de nå starter med 2009, en årgang som består av de fire bøkene 90, 91, 92 og denne 93.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • New In Chess Yearbook 77

  En ny årbok som kom før jul 2005 med siste skrik av hotte artikler i åpningsteori. Her er det aktuelle "surveys" innen:

  Siciliansk (Najdorf, Dragen, Scheveningen, Rauser og Rossolimo), Fransk, Caro-Kann, Skandinavisk, Russisk, Spansk, Elefantgambit (1 e4 e5 2 Sf3 d5), Prøyssisk, Dronninggambit (avbytte, mottatt, Slavisk og Tarrasch), Nimzoindisk, Bogoindisk, Dronningindisk, Grünfeld, Kongeindisk, Benkögambit, Gammelindisk og Trompowsky.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 69

  "Refresh your opening repertoire four times a year", er budskapet fra utgiverne av NIC Yearbook. NIC årbøkene har blitt kilder til aktuell åpningsforberedelse for spillere helt opp til høyt stormesternivå.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 74

  Her kommer som vanlig verdensstjernenes nye bidrag i åpningsspillet. Men bind 74 inneholder også et artig norsk bidrag gjennom Morten Lilleørens sterke nyhet i sjette trekk som hvit i et Wiener-parti i postsjakk. Den kjente nederlandske teoretikeren van der Tak har sakset mange av Mortens kommenterer fra vårt eget norske "Postsjakk"-blad.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 91 (paperback)

  En fersk gullgruve av aktuell sjakk. Basis er som vanlig de 33 litt grundige åpningsartiklene, med kommentarer og analyser av mange fremragende spillere. I tillegg blir aktuelle temaer belyst i spalten Forum og i sjefredaktør Sosonkos hjørne som denne gang heter "Roman + Rybka" og er ekstra interessant. Også Glenn Flears spalte med bokanmeldelser er verdifull. NIC-årbøkene er næringsfylt mat for sultne spillere med ratingstyrke fra omlag 1400 og helt opp. Foreligger også i innbundet utgave til kr 320.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2009
 • New In Chess Yearbook 106

  Sjakkteorien suser videre. Her er masse flotte artikler basert på nye oppdagelser, partier og analyser, både hovedvarianter og ikke minst sjeldnere varianter.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2013
 • New In Chess Yearbook 107

  Ivanchuk på forsiden denne gang for sin Budapestgambit mot Aronian i kandidatturneringen i London, der han utlignet spillet, men tapte på tid.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2013
 • New In Chess Yearbook 111 The Chess Player's Guide to Opening News

  Nummer 111 av dagens ledende bøker om åpningsvarianter og -nyheter. Bugner alltid av spennende stoff for alle som søker nye impulser og muligheter i åpningsspillet. Hver artikkel gir stoff nok til å kunne vurdere variantvalget seriøst.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2014
 • Smart Chip from St. Petersburg and other tales of a bygone chess era

  Stormester Genna Sosonko - sovjetborger inntil 1972 og siden nederlender - fortsetter sin strålende serie med sjakkhistoriske og ikke minst kulturelle essays. Dette er ikke bare en sjakkbok (uten sjakk-partier), men rett og slett en fremragende bok.

  Kjøp
  Pris
  275
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2006
 • New In Chess Yearbook 76

  NIC-årbøkene er alltid en spennende blanding av ulike aktualiteter i åpningsteori, med masse hele partier i hver variant som belyses med en artikkel.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 79

  Vår egen Magnus Carlsen har inntatt forsida på den nyeste årboka fra New In Chess. Det er egentlig litt av en posisjon i ung alder, og bakgrunnen er det ganske overveldende partiet som Magnus vant over Gata Kamsky i Verdenscupen med hvit i Paulsenvarianten i siciliansk. Den nye årboka (som kommer fire ganger årlig) er spekket av et førtitalls teoriartikler pluss tradisjonen tro FORUM og Sosonko's Corner foran i boka og bokanmeldelser bak.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 80

  NIC-årbøkene kommer fire ganger i året og har i dag kanskje blitt den aller viktigste arenaen for sjakkteoretisk utvikling. Bind 80 har som vanlig bidrag fra mange av verdens fremste spillere og inneholder hele 46 ulike artikler om åpningsvarianter som på en eller annen måte er aktuelle. Alle har en innledningstekst, kommenterte hovedpartier og lett kommenterte suppleringspartier. Passer for åpningsinteresserte spillere med ratingstyrke fra omlag 1400 og oppover. Boka starter som alltid med "Forum" og "Sosonko's Corner" og avslutter med bokanmeldelser.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
 • New in Chess Yearbook 81 (paperback)

  Denne årboka (kommer fire pr. år) fra New In Chess er som vanlig en gullgruve for den som søker aktuelle analyser og interessante åpningsvarianter. Bøkene passer aller best for spillere med rating fra 1600 til 2600.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
 • New in Chess Yearbook 82 (paperback)

  Tejmour Radjabov er forsidebilde på årbok 82 fra New In Chess. Han kalles den nye mesteren i kongeindisk etter sine formidable 4 1/2 poeng av 5 med åpningen som svart i Wijk-aan-Zee. Dette bindet inneholder i tillegg til Forum, Sosonko's Corner (om Bronsteins varianter) og bokanmeldelser disse 31 aktuelle åpningsartiklene:

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2007
 • New In Chess Yearbook 83

  Nyeste NIC-årbok er som vanlig spekket av aktuell oppdatering i åpningsspillet, både hovedvarianter og litt mer spesielle saker. Karjakin pryder forsiden med utgangspunkt i sin hvitseier over Shirov i Sveshnikov-varianten i Wijk-aan-Zee. To av de 38 artiklene i boka har fokus på Katalansk, blant annet Kramnik - Anand også fra Wijk-aan-Zee. Første artikkel er av svenske Emanuel Berg som har hatt stor suksess med det "gamle" 6 Lg5 i Najdorf og viser hvordan. Ellers som vanlig engasjerte bidrag i spalten "Forum" og Glenn Flears solide bokanmeldelser bak. Her merker vi oss at Sverre Johnsen og Leif Erlend Johannessens spanskbok igjen får atskillig skryt.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • New In Chess Yearbook 86 (paperback)

  Igjen en ny NIC-årbok som utkommer hvert kvartal med mye livsviktig aktuelt stoff for alle de virkelig sjakk- og teorifrelste på litt høyere nivå. Ikke minst gjelder det et stort antall fyldige åpningsartikler i hver bok, denne gang disse 32:

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2008
 • New In Chess Yearbook 89 (paperback)

  Nye aktualiteter i den ledende "årboka" for dagens ambisiøse sjakkspillere. Her blir vi oppdatert inkludert vurderinger av Anands herjinger i Meraner-varianten og naturlig Magnus Carlsens variant(er) i den sicilianske Dragen m.m. I tillegg til Sosonkos forum og bokanmeldelsene er de 32 åpningsartiklene (surveys) hovedinnholdet:

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • New In Chess Yearbook 99

  Årbøkene er et yndet sted for å finne aktuelle åpningsideer og stoff til å studere dem, denne gang gjennom 34 åpningsartikler (surveys). Joel Benjamin skriver nå en fast innledende artikkel, i stedet for Sosonko.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2011
 • New In Chess Yearbook 101

  Årbøkene fra New In Chess har vel blitt et must for dagens ambisiøse sjakkspillere, med over 30 åpningsartikler i hver ferske bok og i tillegg en del annet stoff med fokus på åpningsspill.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2012
 • New In Chess Yearbook 102

  Yearbook med 27 åpningsartikler (surveys) og denne gang en ny spalte i tillegg til alt det kjente innholdet. Morozevich sin trener GM Alexei Kuzmin gjennomgår viktigste nyheter i en fersk superturnering, denne gang Wijk aan Zee.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • New In Chess Yearbook 100 Anniversary Issue

  Jubileumsutgaven årbok 100 har 56 ekstra sider uten pristillegg, og ekstrasidene starter med Kasparovs nye artikkel om Zaitsevvarianten i Spansk! Hele boka bugner av glimrende åpningsartikler, enda litt mer enn vanlig

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • New In Chess Yearbook 103

  For alle som spiller mer eller mindre seriøs sjakk og er interesserte i åpningsspillet, er en ny New In Chess Yearbook kanskje det nærmeste vi kommer "manna fra himmelen". Her er det alltid mye god mat for hungige, og fristelser selv for litt matleie.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012
 • New In Chess Yearbook 104

  Verdens beste åpningsbøker i forhold til oppdatering og innhold, her mange ferske ideer i nummer 104! Hver artikkel (survey) er oftest tilstrekkelig til å kunne prøve noe nytt!

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2012
 • New In Chess Yearbook 105

  Årbok (som det kommer fire av årlig) med det tradisjonelt glimrende innholdet særlig for alle som er interesserte i ulike sjakkåpninger. Her serveres stadig varianter slik at du kan sette dem i praksis selv!

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • New In Chess Yearbook 108

  Årbok 108 gir igjen den anerkjente kombinasjonen av nytt i viktige åpningsvarianter og oppmerksomhet om sjeldnere og nesten nye varianter, fordelt på teoriartikler (Surveys) og de andre faste spaltene.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2013
 • New In Chess Yearbook 109 The Chess Player's Guide to Opening News

  New In Chess Yearbooks holder posisjonen som ledende kanal for nye åpningsimpulser og ideer. Denne gang på forsiden Magnus, ikke hottest i åpningen, men med en interessant Trompovsky-seier over Kramnik i Tal Memorial.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2013
 • New in Chess Yearbook, utgaver 51 - 70

  Alle disse årbøkene lar seg ikke skaffe lenger, men spør oss.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
 • New In Chess Yearbook 115 (paperback) Chess Opening News

  "Årboka" fra New In Chess, som kommer hvert kvartal, her med nytt design. Undertittelen "Chess Opening News" på forsida understreker også hva disse bøkene handler om. Her er det godt stoff for spillere på mange nivåer!

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2015
 • New In Chess Yearbook 116

  En ny fersk utgave full av aktuelle åpningsartikler. De fleste handler om interessante funn i åpninger som står sentralt, men det er også enkelte typiske "surprise"-våpen å finne.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2015
 • New In Chess Yearbook 96

  De ledende årbøkene for aktuell sjakkteori., som vanlig med et drøyt 30-talls artikler som hver gir et grunnlag for å kunne spille den konkrete varianten. Sosonkos corner handler denne gang om åpningsvalg ved spesielle anledninger.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • New In Chess Yearbook 88 (paperback)

  En blid Ivantsjuk pryder forsiden på nyeste NIC Yearbook 88. Han har levert mye sterk sjakk i år, som denne boka også dokumenterer i åpningsteoretisk sammenheng. Her er i tillegg til annet godt stoff 31 åpningsartikler med mange partier,

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • Smyslov on the Couch

  Vasilij Smyslov (1921-2010) - idag en litt glemt verdensmester - portretteres "på sofaen" av alltid elegant skrivende stormesterkollega Genna Sosonko. En ny leseverdig liten bok som også gir stadig mer innblikk i Sovjet-sjakken.

  Kjøp
  Pris
  225
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • New In Chess Yearbook 110

  Enda en gang presenterer Yearbook de ettertraktede åpningsartiklene med både hovedvarianter og mer sjeldne valg. Som alltid mye godt stoff om sjakkåpninger også i de andre spaltene i boka.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2014