Forfattere

Forfatter 'Sverre Johnsen'

Mesterspilleren Sverre Johnsen, født 1964, har gjennom mange år vært medlem i Oslo Schakselskap og har nå flyttet tilbake til hjembyen Kongsvinger. Han er en av Norges mest erfarne sjakktrenere gjennom de siste drøyt 30 årene og er æresmedlem i Ungdommens Sjakkforbund siden 2015. Sverre Johnsen er Norges mest aktive fagforfatter på sjakkens område, med flere vellykkede utgivtte åpningsbøker særlig på det viktige engelske sjakkforlaget Gambit: I tillegg til de tilgjengelige ikke minst de utsolgte bestselgerne Win with the London System (2005, med Vlatko Kovacevic) og Win with the Stonewall Dutch (2010, med Ivar Bern).Skrev også flere åpningshefter på norsk på 90-tallet og senest den innbundne boka Spill siciliansk (2017), som også har fått svært positiv mottagelse.

Oversikt over våre produkter med Sverre Johnsen

 • Spill siciliansk Sjakkåpning på norsk

  Første norske bok om én sjakkåpning! Boka er en introduksjon for alle hobby- og klubbspillere til å spille Siciliansk som er verdens mest spilte sjakkåpning. Samtidig får mer ambisiøse spillere et repertoar

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2017
 • Sjakk og matt

  Noe så imponerende som en norsk treningsbok i mattsetting, med innhold helt fra nesten-nybegynneren opp til mesterspilleren. Vanskelige stillinger blir mer overkommelige når vi vet at det skal bli matt: Sjakk, sjakk og matt!

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • Win with the Caro-Kann

  En norskskrevet repertoarbok for svart med spennende varianter i Caro-Kann! I hovedvarianten 3 Sc3 eller Sd2 viser forfatterne både "Capablanca-varianten" 3...dxe4 4 Sxe4 Lf5 og "Korchnoi-varianten" 4...Sf6 5 Sxf6 exf6.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2021
 • A Killer Chess Opening Repertoire

  Aaron Summerscales lenge utsolgte åpningsklassiker fra 1999 med et skarpt d4-repertoar, i en nå både oppdatert og utvidet nyutgivelse ved vår egen Sverre Johnsen. Hvit starter med 1 d4 og Sf3 og ønsker seg gjerne Colle-Zukertort

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2010
 • How to Beat the Open Games 1 e4 e5: Sizzling ideas for Black!

  En sterk tillitserklæring for Sverre Johnsen som åpningsbokforfatter at forlaget Gambit kommer med enda en ny bok om å spille 1 e4 e5 som svart. Her dekkes alt unntatt Spansk, og dels med flere alternativer som mot 2 Sf3 Sc6 3 Lc4 både 3...Sf6 og 3...Lc5.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • The Ruy Lopez: A Guide for Black A reliable defence with more than a spark of aggression

  En komplett repertoarbok for svart i Spansk, signert vår norske duo Leif Erlend Johannessen og Sverre Johnsen. De styrer leseren mot Zaitsev-varianten, men gjennomgår også forskjellige avvik fra hvits side helt fra 4 Lxc6.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2007