Forfattere

Forfatter 'Zdenko Krnic'

Oversikt over våre produkter med Zdenko Krnic

 • Informator 106 (bok)

  Informator som dekker mai - august 2009 for sjakkentusiastene, med 297 kommenterte partier, kombinasjoner, sluttspill, alle resultatlister, pluss tre teoriartikler om C42 (russisk), E04 (katalansk) og E97 kongeindisk

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • Informator 104 (bok)

  Tradisjonsrike Informator i ny utgave med 299 utvalgte, analyserte partier fra slutten av 2008, de fleste kommentert av spillerne selv. Den store nyheten denne gang er en teoriseksjon med oppdaterte artikler i ECO-format om viktige åpninger, denne gang:

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2009
 • Informator 98 (CD-versjon) CD

  CD-versjonen av klassikeren i oppdatering av ny og viktig sjakkteori. Inneholder 432 teoretisk interessante partier fra siste del av 2006, pluss kombinasjoner, sluttspill og resultater, samt presentasjon av en spiller som denne gang er Boris Gelfand. Prestisje er alltid knyttet til kåring av beste parti og viktigste nyhet i forrige bind (97), som ble vunnet av henholdsvis Kramnik - Bruzon og Volokitin - Barsov, begge 1-0 fra OL i Torino. Nyheten finnes i Winaver fransk, som presenteres med en ny oppdatering av åpningsteorien. Denne utgaven inneholder 8 hele partier pluss 8 åpningsvarianter med Magnus C.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • Informator 105 (bok)

  Analyser av de beste og åpningsteoretisk mest interessante partiene fra januar - april 2009 er basis for den nye Informator 105. Åpningsteoretiske artikler i tillegg er om Skotsk C45 (1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 d4 exd4 4 Sxd4 Lc5), om Spansk C88 og Slavisk D15.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Informator 108 (bok)

  Som vanlig er de åpningsmessig viktigste partiene, 301 i tallet, valgt ut og kommentert i systematisk rekkefølge, med internasjonalt sjakk-tegnspråk og i stor grad av framstående stormestere.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Informator 107 (bok)

  Nyeste Informator inneholder det ypperste av sjakk-partier spilt i de siste fire månedene av 2009, sortert etter åpningsvarianter og med kommentarer av mange prominente spillere.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Informator 98 (bok)

  Klassikeren i oppdatering av ny og viktig sjakkteori. Inneholder 432 teoretisk interessante partier fra siste del av 2006, pluss kombinasjoner, sluttspill og resultater, samt presentasjon av en spiller som denne gang er Boris Gelfand. Prestisje er alltid knyttet til kåring av beste parti og viktigste nyhet i forrige bind (97), som ble vunnet av henholdsvis Kramnik - Bruzon og Volokitin - Barsov, begge 1-0 fra OL i Torino. Nyheten finnes i Winaver fransk, som presenteres med en ny oppdatering av åpningsteorien. Boka inneholder 8 hele partier pluss 8 åpningsvarianter med Magnus C.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • Informator 94

  Bindet av verdenssjakkens store årbøker som kom i slutten av 2005 med de (denne gang 452) beste og viktigste partiene i 3-månedersperioden juni - september 2005. De er kommentert av de beste og mest teorikyndige spillerne, og i tillegg rommer boka turneringstabeller, kombinasjoner, sluttspill og nå også 9 viktige nye sluttspillstudier fra perioden. Ikke uventet ble Topalov - Anand (1-0) fra Sofia kåret til beste parti i forrige bind (nr. 93), og Kazimdzhanov - Kasparov (0-1) fra Linares til viktigste teoretiske nyhet i nummer 93. Av noeske spillere er Magnus Carlsen mest representert med 2 partier og 6 partifragmenter, selv om han ennå ikke selv figurerer blant bidragsyterne.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2005
 • Informator 96 (bok)

  Her er igjen nyeste bind av det ypperste fra den internasjonale sjakkeliten: 428 åpningsteoretisk interessante partier fra første del av 2006, beste partier og nyheter fra forrige bind, kombinasjoner, sluttspill, studier og turneringsresultater, foruten presentasjon av gode prestasjoner av en utvalgt spiller som denne gang er John Nunn. Partiene er som alltid kommentert av mange spillere i den ypperste verdenseliten, med Informators eget sjakkspråk (tegnsystem). Vår egen Magnus Carlsen har ikke kommentert, men er likevel representert med fem partier og fem partifragmenter.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
 • Informator 99 (bok)

  Alt det beste av sjakk og sjakkteori fra de fire første månedene i 2007, med analyser av spillere som Anand, Kramnik, Ivantsjuk, Karjakin, Bologan, Sokolov, Sutovsky, Ehlvest osv, alt med Informator-forlagets godt innarbeidede tegnspråk og systematikk. Dessuten som alltid resultater, kombinasjoner, sluttspill, studier og statistikk. Vår egen Magnus er representert med 8 hele partier og 13 partifragmenter.

  Informator er fremdeles et høydepunkt og nærmest et must for veldig mange ambisiøse og sjakkteoretisk interesserte spillere og entusiaster med ratingstyrke fra omlag 15-1600 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Informator 100 (bok)

  Etter 42 år har Informator jubileum med bok nummer 100, med som alltid de beste og åpningsteoretisk viktigste partiene spilt i månedene mai - august 2007, tilsammen 451 kommenterte partier med Informators berømte internasjonal tegnspråk, sammen med turneringsresultater, kombinasjoner, sluttspill m.m.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Informator 94 (Bok + CD)

  Informator-forlaget tilbyr bøkene pluss en CD til ekstra gunstig pris. CD'en inneholder også partiene fra forrige bind, nummer 93, men disse uten kommentarer.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
 • Informator 102 (bok)

  Ny Informator med det beste av sjakkytelser for noen måneder siden, i dette tilfelle fra tidlig i året 2008. 421 hovedpartier som alltid i Informators ECO-rekkefølge og med kommenterer av mange av verdens fremste spillere.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2008
 • Informator 99 (CD-versjon) CD

  CD-versjonen av Informator 99 med alt det beste av sjakk og sjakkteori fra de fire første månedene i 2007. Her er analyser av spillere som Anand, Kramnik, Ivantsjuk, Karjakin, Bologan, Sokolov, Sutovsky, Ehlvest osv, alt med Informator-forlagets godt innarbeidede tegnspråk og systematikk. Vår egen Magnus er representert med 8 hele partier og 13 partifragmenter. I CD-utgaven kan du benytte hele partimaterialet direkte opp mot egen database fra tidligere og opp mot analysemotorer som Fritz, Rybka osv.

  Informator er fremdeles et høydepunkt og nærmest et must for veldig mange ambisiøse og sjakkteoretisk interesserte spillere og entusiaster med ratingstyrke fra omlag 15-1600 og oppover. Dessuten som alltid resultater, kombinasjoner, sluttspill, studier og statistikk.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Informator 93

  Klassikeren for alle venner av sjakk-partier med teorikommentarer på høyt plan og i tillegg internasjonale turneringsresultater, kombinasjonsøvelser og aktuelle sluttspill fra perioden. Foran i boka kåres bl.a. viktigste teoretiske nyhet i forrige bind, og vinneren ble for første gang en nordmann: Leif Erlend Johannessen for hans 18 Sb5!! i slavisk mot Shirov i Bundesligaen (selv om Shirov siden reddet en remis i partiet). Informator utkommer tre ganger årlig, og denne nyeste kom nå i september/oktober.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-D
  Av
 • Informator 92

  Dette er utgaven av Informator med alle de beste og åpningsteoretisk mest interessante partiene spilt i slutten av 2004 og helt i starten av 2005. Den inneholder dermed bl.a. flere godbiter fra Drammen-turneringen 2004-05. Partiene kommenteres som vanlig av mange av de fremste spillerne i verden, og med Informators internasjonale tegnkommentarer. Informator kommer tre ganger årlig og har vært en stolt tradisjon helt siden 1966. Abonnenter hos oss får 10% rabatt på hver bok.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
 • Informator 101 (bok)

  Enda et innholdsrikt Informator-bind med 459 av de mest interessante og aktuelle partiene i verden gjennom et kvartal og enda mange flere nye partier innvevd i kommentarene i Informator-tegnspråket. For mange av oss uunnværlig også for turneringsresultatene

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • Informator 103 (bok)

  Igjen INFORMATOR med framfor alt det viktigste av åpningsteoretisk toppsjakk, i dette tilfellet 407 partier spilt mai - august 2008 i velkjent systematisk orden (ECO-nøkkel). Mange av toppspillerne i verden kommenterer spillet sitt selv med vekt på åpningen

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • The Best of the Best 1000

  I hver av 100 Informator-bøker fra 1966 til nå har en jury alltid kåret verdens 10 beste partier fra forrige bind. Denne store boka viser alle disse kårede partiene og de 100 rankinglistene på nytt, med Informator-kommentarene sine. Vi ser at bare to norske partier har vært på vinnersiden: Djurhuus mot Kengis fra Gausdal 1991 som nummer 5 og Agdestein mot Short fra 1995 som nummer 9 i sitt bind. Magnus Carlsen er foreløpig bare representert med tre tapspartier, derav de to kjente og flotte mot Kramnik og Anand i 2007. Helt på topp var bare Svein Johannessen i Informator nr 2 med tapspartiet sitt mot Portisch i Havanna-OL.

  Kjøp
  Pris
  385
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • Encyclopaedia of Chess Openings bind E (4. utgave)

  En ganske ny ECO E i bokform som fortsatt er tilgjengelig. Selv i vår ChessBase-tid gir en slik bok fantastisk oversikt og detaljinnsikt i emnet, som i dette tilfellet er Katalansk, Bogoindisk, Nimzoindisk og Kongeindisk.

  Kjøp
  Pris
  380
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2008
 • B33 Sicilian Defence Lasker Sveshnikov, ECO monografi

  Den populære Sveshnikov-varianten i siciliansk (B33) er tema for en stor og innholdsrik monografi fra Informator-forlaget. Dette er som et mer enn komplett utdrag fra en Åpningsencyclopedia (ECO) pluss i tillegg 100 hele Informator-kommenterte partier

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009