Mikhalchishins midtspill-DVDer

Denne DVD-serien gir supert stoff for bedre forståelse av sjakkstrategi! Stormester Adrian Mikhalchishin er en av verdens ledende sjakktrenere og leder i FIDEs trenerkommisjon.

Han har vært landslagstrener for både Sovjet, Slovenia, Polen og Nederland og har i perioder vært engasjert som trener for spillere som Anatolij Karpov (1980-86), Zsuzsa Polgar, Alexander Beljavskij, Maja Tsjiburdanidse, Arkadij Naiditsch og Vasily Ivanchuk.

I disse ChessBase-DVDene presenterer han viktige og kritiske faktorer i sjakk på en selvfølgelig veldig kompetent, men også forståelig og tilgjengelig måte. En behagelig måte å bli vist sentrale sjakkemner på!

 • Strategy University volume 4 The Technique of Realising the Win DVD

  "Ingenting er så vanskelig å vinne som en vunnet stilling", heter det paradoksalt nok. Supertrener Mikhailchishin behandler denne erfaringen på den nye DVDen i sin alltid instruktive serie.

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • Pattern Recognition and Typical Plans DVD

  Nesten 5 1/2 times DVD med supertreneren Mikhalchishin som gjennomgår temaer av største betydning for å bli en god sjakkspiller. Mange av disse strategiske mønstrene handler også om angrep og forsvar. Testoppgaver til slutt.

  Kjøp
  Pris
  380
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Strategy University vol. 2: Prevention and Preparation in Chess DVD

  Vår store sjakklærer Mikhailchishin tar her utgangspunkt i mester Nimzowitsch sine teser om profylaksens betydning. Litt vanskelig, men nyttig stoff for økt styrke!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2011
 • Power of Planning DVD

  Stormester Mikhailchishins tredje ChessBase-DVD om ulike sider av stretegi og planlegging. Her fokuserer han på selve planleggingen og framhever det avgjørende å gjøre en god stillingsbedømmelse, finne svakheten(e) i motpartens stilling, om mulig fastlegge og så rett og slett angripe den eller dem.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Strategy University volume 1: The Central Approach DVD

  Topptreneren GM Mikhailchishin starter en ny midtspillserie, med første DVD som systematisk behandler sentrums betydning og de ulike viktige strukturene å kjenne.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Winning Structures DVD

  Stormester Mikhailchishins femte DVD med fokus på midtspillet er 5 timer om behandlingen av ulike bondestrukturer som selvfølgelig er et helt sentralt tema i sjakk. Han viser blant annet spill med og mot den isolerte dronningbonden

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • Decision Making in Chess DVD

  En DVD som tar utgangspunkt i Dorfmans teori om det kritiske øyeblikket i sjakkpartiet, om de oftest 5 eller 6 "gaflene" der de viktigste avgjørelsene blir truffet. Det er her spillerne gjør alle de avgjørende feilene i valg mellom flere muligheter.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • Strategy University vol. 5: Winning Methods of Great Players DVD

  Stormester Mikhailchishin fortsetter sin glimrende DVD-serie med instruktive utvalg ideer av flere framtredende sovjetiske mestere. Han starter med å vise Simagins kvalitetsofre på c3 og f8 i Siciliansk.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2012
 • Strategy University volume 3: Positional Pawn Sacrifice DVD

  Mikhailchishins strategi-DVD'er har blitt strålende verktøy for bedre å forstå planlegging i sjakk. Denne nyeste handler om bondeoffer ikke for et lynangrep, men for å oppnå en gunstig stilling.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2011
 • Pawn Structures you should know DVD

  En nyttig ny DVD der stormester Michailchishin gjennomgår fire av de viktigste typene bondestrukturer i midtspillet: Treraderen (Hedgehog), Maroczy, Hengende bønder og Isolert dronningbonde, alle med instruktive partieksempler.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • The Secret Weapons of the Champions DVD

  Stormesteren og ikke minst den framtredende sjakktreneren viser her viktige begreper av moderne midtspillteori som han forteller at ikke finnes på trykk. Han gjennomgår bl.a. Botvinniks fløy-mot-sentrum-strategi, Petrosjans hvitfeltsstrategi og Tals behandling av tårn og bonde mot to lette offiserer.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • Power of Exchange DVD

  Riktig forståelse av avbytter er stormesterens viktigste egenskap, forteller omslaget til denne nye DVDen av stormester Mikhalchishin. Botvinnik forklarte Fischers gode teknikk med at han aldri hadde dårlige offiserer. De hadde han allerede byttet av mot motstanderens gode brikker.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Pieces, Pawns and Squares DVD

  En ny instruktiv DVD av stormester Mikhailchishin handler mye om riktig offisersspill i partier med mer eller mindre fastlagte bondestrukturer. Blant annet hvordan gjøre felter til svakheter hos motparten og hvordan utnytte disse til seier?

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018