Sjakk-bøker Andre bøker

Intervjuer og journalistikk

 • The Grandmaster

  En nær beskrivelse av VM-matchen mellom Carlsen og Karjakin 2016 i New York av en forfatter og journalist som kom hele begivenheten tett på livet. En bok uten sjakktrekk, leseverdig særlig for alle mer generelt interesserte i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  190
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2018
 • The Human Comedy of Chess A Grandmaster's Chronicle

  En variert samling særdeles leseverdige artikler omkring sjakk av den nederlandske stormesteren Hans Ree som også er en av sjakklivets beste skribenter. Det finnes tilsammen en god del sjakk-trekk og diagrammer i denne boka, men de spiller ikke hovedrollen. Mange av artiklene reflekterer rundt store sjakkbegivenheter på 90-tallet, men det er også eldre og mer tidsløst stoff som gleder oss, f.eks. om den kjente kunstneren Marcel Duchamp som også var en sterk sjakkspiller.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Curse of Kirsan Adventures of the Chess Underworld

  En velskrevet og interessant bok der forfatteren har møtt, intervjuer og forteller om mange av de mest interessante sjakkprofilene i og opp mot vår tid. Høyst leseverdig. Vi nevner profiler som Botvinnik, Adorjan, Szabo, McShane, Ponomariov og naturligvis FIDE-president Iljumzhinov. Forordet er skrevet at den nå avdøde engelske sjakkhistorikeren Ken Whyld.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Day Kasparov Quit

  A wonderful, engaging book. Dirk Jan ten Geuzendam gets the top players to tell what's on their minds.
  Paul Hoffman

  Kjøp
  Pris
  325
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2005
 • The King - Chess Pieces

  Her er for første gang på engelsk hele den allerede legendariske boka med tekster av den nederlandske stormesteren, journalisten og skribenten Jan Hein Donner (1927-88).

  Kjøp
  Pris
  315
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2006
 • This Crazy World of Chess

  After reading this book, and learning what really goes on, you'll never look at chess the same way again!

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  A-D
  Av