Sjakk-bøker

Andre bøker

 • Game Changer AlphaZero's Groundbreaking Chess Strategies and the Promise of AI

  Denne imøtesette boka forteller allerede historien om det selvlærende sjakkprogrammet som har sjokkert verden med revolusjonerende resultater og sjakkpartier faktisk utviklet på timer. Forfatterne har hatt tilgang til over to tusen tidligere upubliserte partier av Alpha Zero.

  Kjøp
  Pris
  230
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • Sjakk, Spillet i mitt liv

  En nyutgivelse av Norges mest velskrevne og lenge mest utsolgte sjakkbok! André Bjerkes selvbiografiske mesterverk har begeistret flere generasjoner sjakkelskere. Dette er førsteutgaven fra 1968, bare supplert med ordet "Sjakk" i tittelen.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2014
 • Man vs Machine Challenging Human Supremacy at Chess

  En omfattende, ganske komplett historie om hvordan maskiner og programmer har utfordret mennesket i sjakk, helt fram til Kramnik tapte matchen mot Deep Fritz 10 i 2006. Her er masse stoff bak kulissene og også mange partier kommentert av den ene forfatteren, stormester Karsten Müller.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2019
 • The Grandmaster

  En nær beskrivelse av VM-matchen mellom Carlsen og Karjakin 2016 i New York av en forfatter og journalist som kom hele begivenheten tett på livet. En bok uten sjakktrekk, leseverdig særlig for alle mer generelt interesserte i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  170
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2018
 • Sjakk - ei kjærleikshistorie

  SV's tidligere nestleder, utdanningsminister og miljøvernminister, har blitt en profilert sjakkentusiast, og her skriver han en personlig bok om hvorfor han og så mange elsker sjakkspillet. Variert og velskrevet med flere interessante vinklinger.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2014
 • Meritter - en samling sjakkproblemer

  En stor og innholdsrik samling av og med vår stadig kreative problemsjakknestor Nils Adrian Bakke, født i 1939. Her er det alt fra vanlige 2- og 3-trekkere, via noen studier, retrograd-oppgaver, selvmatter, hjelpematter og reflexmatter til såkalt fantasisjakk i mange former, som Bakke også forklarer.

  Kjøp
  Pris
  125
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2006
 • SJAKKEN ELLER LIVET, paperback

  Atle Grønns sjakk-bestselger(!) nå i en rimelig paperback-utgave til glede for dem som ennå ikke har rukket å lese (eller gi bort) denne boka, med undertittelen "En reise i sjakkens unike skjebner, historie og kultur".

  Kjøp
  Pris
  165
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • Sjakknovelle

  Den østerrikske forfatteren Stefan Zweigs mesterverk "Sjakknovelle" står i en særstilling av skjønnlitteratur med sjakk som tema. Nærmest et must også for seriøst sjakkinteresserte... Nå endelig på norsk for første gang siden 50-tallet!

  Kjøp
  Pris
  180
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012
 • Fernschach und Kunst Symbiose aus Kunst - Schach - Literatur

  To kunstnere utkjempet et fjernsjakkparti fra 2013 til 18 og malte og tegnet for hvert halvtrekk et passende sjakk-kunstverk som de også skrev en tekst til. Mye dekorativ, artig og spennende kunst i en original og pen bok utkommet i A4-format.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2018
 • Music and Chess - Apollo meets Caissa

  Endelig en bok om musikk og sjakk, og skrevet av en greker som er fagmann på begge områder. Virker som en både leseverdig, seriøs og innholdsrik bok om et fascinerende emne, og berører matematikk som en slags fellesnevner.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2017
 • The Thinkers

  Ved første blikk "bare" en innbundet praktbok i A4 format med skarpe fotografier av alskens sjakkspillere på hver side. Ved neste gjennomgang straks også en intelligent bok om sjakkens vesen og sjakksportens virkelighet, litt sterk kost!

  Kjøp
  Pris
  400
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • The Mating Game

  En romantisk og dels erotisk sjakkroman(!) skrevet av den engelske IM Jovanka Houska (gift med den norske sjakkspilleren Arne Hagesæther og delvis bosatt i Bergen) sammen med forfatteren James Essinger.

  Kjøp
  Pris
  210
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2017
 • Chess Bitch - Women in the Ultimate Intellectual Sport

  Jennifer Shahade er dobbelt USA-mester for kvinner og var en viktig brikke i laget som overrasket med å ta sølvet under sjakk-OL i 2004. Hun tar opp kampen for å styrke kvinnenes posisjon i sjakken, med utgangspunkt i å endre innholdet i ordet "play like a girl".

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2006
 • Chess for Success Using an old game to build new strength in children and teens

  Stormester Maurice Ashley er tydeligvis en svært visjonær, entusiastisk og dyktig sjakktrener og sjakkpromotor og ser sjakk som et glimrende verktøy for å gi barn og ungdommer en bedre oppvekst. Han dokumenterer det hele fremragende i denne boka som også er en praktisk introduksjon til å drive sjakk for og med barn og unge. Will Smith skriver i forordet:

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-D
  Av
 • The Chess Organiser's Handbook (Third Edition)

  Tredje utgave av denne anerkjent nyttige boka for sjakkdommere og arrangører inkluderer endringene i FIDE's spilleregler som ble vedtatt i 2005. Stewart Reuben er en velkjent skikkelse i både britisk og internasjonal sjakk, i de siste årene bl.a. som arrangør av festivalen i Gibraltar.

  Kjøp
  Pris
  160
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2005
 • Schach-Kalender 2012

  Den innholdsrike og fine, årlige kalenderboka for ekte sjakkentusiaster som kan lese noe tysk. Mange sjakk-fødselsdatoer for hver dag, samt over hundre sider godt artikkelstoff, sjakknøtter, fotografier, ratinglister og Bundesliga.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • NTG sjakklinjas årbok 2004-05

  NTG-elevene lager oftest en årbok for skoleåret. Denne bugner av reiserapporter, fargebilder og endel partier av elevene ++.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • Vildblommor Wild Flowers

  En samling med 64 sjakkproblemer av Nils A. Bakke, som i 2007 ble Internasjonal mester i problemsjakk. Et flertall av oppgavene er fra senere år. Som så ofte med Bakke, er det både klassiske mattproblemer og mange med andre fordringer, som selvmatt og fantasisjakk, de fleste ganske krevende.

  Kjøp
  Pris
  80
  Av
 • The Kings of New York A year among the geeks, oddballs, and geniuses who make up America's top high school team

  Historien om det usedvanlige skolesjakklaget fra Edward R. Murrow School i Brooklyn i New York som har fått stor berømmelse i USA og allerede er omtalt som en av de mest leseverdige sjakkbøker som noen gang er skrevet. Dette sjakklaget består av barn med svært ulik og en tradisjonelt vanskelig bakgrunn. Boka er noe for alle som mener at sjakk kan være en god oppskrift for mange barn med problemer på andre områder. Det er en dokumentarisk bok om barna og miljøet deres, om arbeidet med laget, om de mange sjakk-begivenhetene og til og med om mottagelsen hos president Bush i Det hvite hus. Forfatteren er en høyt anerkjent amerikansk sportsjournalist. Omslaget sier blant annet dette om boka og historien:

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  A-D
  Av
 • NTG sjakklinjas årbok 2000-01 (tilbud)

  Årboka fra det tredje året med egen sjakklinje på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Fem av elevene skrev historie etter å ha gjennomført tre års videregående skole med sjakk, som de første i Norge. Årboka inneholder bl.a. presentasjon, bilder, reiserapporter, elevoppgaver, bukkekavalkade og glade partier av både disse elevene og andre som hadde startet i de to neste skoleårene. 130 sider. Nå på tilbud, opprinnelig pris kr 150.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • Årbok for NTGs sjakklinje 2006-07

  En levende, fargerik og selvuhøytidelig kavalkade over aktivitetene med sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum gjennom siste skoleår 2006-07. Her bugner det av både bilder og tekst om elevenes opplevelser mest på sjakktur(nering)er i inn- og utland. I nest siste del av boka leverer elevene også sjakk-kommentarer til egne partier og morsomme eller tragiske stillinger som har oppstått gjennom året.

  Kjøp
  Pris
  99
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • NTG sjakklinja Årboka 07/08

  Mye humoristisk tekst og mange bilder preger boka. I tillegg er det endel sjakk-partier spilt av elevene i løpet av skoleåret 2007-08. Starter som vanlige med en kort presentasjon og oppsummering av sjakk-skoleåret elev for elev,

  Kjøp
  Pris
  99
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2008
 • NTG sjakklinjas årbok 2005-06

  En av de gjennomgående aller beste årbøkene levert fra sjakklinja på NTG. Både elevene, eks-elever og Simen selv bidrar til det leseverdige og severdige inntrykket av boka.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2006
 • NTG sjakklinjas årbok 1999/2000 (tilbud)

  Den ekstra store, fyldige og leseverdige årboka fra NTG-sjakkens jubelår da skolelaget kvalifiserte seg til - og vant - VM-finalen for skolelag i New York, med selveste Kasparov som arrangør! Boka inneholder stoff fra den spennende kvalifiseringen på internett, i tillegg til alt det vanlige gladstoffet fra elevene, med Victor Hansen som den suverene krumtappen i bokredaksjonen.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • Stamma on the Game of Chess

  Stammas kjente sjakkbok fra 1700-tallet i den "nye" engelsk utgaven fra 1818 i regi av William Lewis. Boka innledes med Stammas velskrevne "Advice to young players". Senere kommer 15 utvalgte partier for å lære spillet, og 100 oppgaver i form av helsides diagramstillinger.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-C
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • The Human Comedy of Chess A Grandmaster's Chronicle

  En variert samling særdeles leseverdige artikler omkring sjakk av den nederlandske stormesteren Hans Ree som også er en av sjakklivets beste skribenter. Det finnes tilsammen en god del sjakk-trekk og diagrammer i denne boka, men de spiller ikke hovedrollen. Mange av artiklene reflekterer rundt store sjakkbegivenheter på 90-tallet, men det er også eldre og mer tidsløst stoff som gleder oss, f.eks. om den kjente kunstneren Marcel Duchamp som også var en sterk sjakkspiller.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  B-D
  Av
 • Modern Chess Analysis

  En utmerket bok som viser og belyser gode muligheter for bruk av dataverktøy til sjakk-analyser av høy kvalitet, blant annet til fjernsjakk (postsjakk). Samtidig en bok med mye god sjakk. Nivå fra rating omlag 1300 og oppover, og mye for mesterspillere.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
 • Curse of Kirsan - Adventures of the Chess Underworld

  En velskrevet og interessant bok der forfatteren har møtt, intervjuer og forteller om mange av de mest interessante sjakkprofilene i og opp mot vår tid. Høyst leseverdig. Vi nevner profiler som Botvinnik, Adorjan, Szabo, McShane, Ponomariov og naturligvis FIDE-president Iljumzhinov. Forordet er skrevet at den nå avdøde engelske sjakkhistorikeren Ken Whyld.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Day Kasparov Quit

  A wonderful, engaging book. Dirk Jan ten Geuzendam gets the top players to tell what's on their minds.
  Paul Hoffman

  Kjøp
  Pris
  245
  Av
 • The Complete Chess Server Guide

  Den tyske stormesteren Roland Schmaltz er firedobbelt "verdensmester i 1-minuttssjakk på internett" og skriver her boka med undertittelen: "Everything you always wanted to know about PLAYING chess on the net... but were afraid to ask". Boka inneholder mange viktige tips for oss som kunne tenke oss å være litt kjappere og vinne mer når vi spiller lynsjakk på internett. Schmaltz gir en bred gjennomgang av sjakk på nettet og omhandler både nettsteder og begreper, fortrinnsvis i rask sjakk. Her behandles veldig mange ulike temaer inkludert juksing. Du finner også utvalgte partier spilt i lynsjakk på internett.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Grass Arena

  John Healys oppsiktsvekkende og kritikerroste selvbiografi fra 1988 har nå i 2007 utkommet i denne rimelige paperback-utgaven. Forfatteren forteller om en oppvekst i London blant psykopater, tiggere, drapsmenn og prostituerte. I fengselet lærte han å spille sjakk og ble aldeles oppslukt av spillet. Filmatiseringen av boka vant en pris som beste britiske film i 1990-91.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-D
  Av
 • How to Use Computers to Improve Your Chess

  En interessant bok om dataprogrammer som spiller og analyserer sjakk. Forfatteren går grundig inn i programmenes sterke og svake sider og dermed hvordan du kan bruke dem med best mulig effekt. Boka analyserer viktige punkter i matchene mellom menneske og maskin, derunder mellom Kasparov og Deep Blue og mellom Kramnik og Deep Fritz.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
 • Schackledarens Handbok

  Den dyktige svenske sjakktreneren Jesper Hall har med hjelp fra noen tidligere svenske kilder skrevet denne aktuelle boka om sjakkledelse og sjakk-undervisning og trening. Han skriver i forordet at teksten bygger på Lars Bäckströms "Handledning för schackinstruktörer" fra 1974. Det har blitt en nyttig og grei bok ikke minst for alle som vil tenke gjennom oppgavene i en sjakklubb og gjøre praktiske forbedringer. Boka gir mange nyttige impulser for norske sjakkledere på ulike plan selv om den tar veldig konkret utgangspunkt i forhold innen svensk sjakk.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • Solving in Style A gold medallist explains how to solve chess problems and studies

  Blant stormester John Nunns mange ferdigheter er han også en mester i løsning av sjakkproblemer og har faktisk et OL-gull også i denne disiplinen. Dette er selve boka om hvordan du bedre kan lære deg å løse ulike sjakkproblemer, både vanlige mattoppgaver, selvmatter, hjelpematter, refleksmatter osv., og sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  B-D
  Av
 • This Crazy World of Chess

  After reading this book, and learning what really goes on, you'll never look at chess the same way again!

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  A-D
  Av
 • Der Schachspieler

  En fortelling, et fragment, som er funnet blant etterlatenskapene til den berømte sveitsiske forfatteren Friedrich Dürrenmatt og nå utgitt i stort sideformat med vakre svart-hvitt illustrasjoner av Hannes Binder. Dette er en makaber historie om et sjakkparti med levende brikker og samtidig en framstilling av verden som et universelt sjakkspill.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  A-D
  Av
 • The Chess Artist - Genius, Obsession, and the World's Oldest Game

  En høyst leseverdig, mangesidig bok med utgangspunkt i forfatterens reise til Kalmykia og FIDE-presidenten Kirsan Ilyumzhinov. Det er også en intellektuell reise i sjakkhistorien og sjakkens univers.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2003
 • Ein Bisschen unsterblich wie Schach

  Sjakkentusiasten Gerhard Jostens roman har fått gjennomgående bra anmeldelser. Det faller seg slik at hovedpersonen i boka intervjuer Stefan Zweig, forfatteren av "Schachnovelle", i Brasil dagen før Zweig dør, under krigen, og nye momenter framkommer om bakgrunnen for denne klassikeren. Senere får også Bobby Fischer sin plass i forhold til handlingen.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  A-D
  Av
 • The King - Chess Pieces

  Her er for første gang på engelsk hele den allerede legendariske boka med tekster av den nederlandske stormesteren, journalisten og skribenten Jan Hein Donner (1927-88).

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  A-D
  Av
 • Wie Wanja Meister wurde Eine Erzählung aus der Schachwelt

  Første originalutgivelse på tysk av den delvis selvbiografiske fortellingen som Emanuel Lasker skrev i eksil i Moskva i 1937. Laskers siste sjakktekst omfatter 20 kapitler der vi følger livsløpet til Wanja fra Moskva som gjør seg kjent med sjakkspillet, oppnår mesterstyrke og begir seg ut på reise der han blir kjent med sjakklivet i Paris, London, San Fransisco og New York. Mange hendelser synes å stemme i detalj med opplevelser fra Laskers egen karriere. Boka har også et interessant etterord av Michael Dreyer.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-D
  Av
 • Horse Laffs

  En bok som rett og slett skal være morsom, underholdende å lese. Boka inneholder da også klipp fra mange ulike kilder, både gammelt og nytt, og endel av dette vil nok de fleste synes er ganske artig, men neppe alt i denne boka. 168 sider.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-D
  Av
 • Philosophy Looks at Chess

  Whether you're a professional philosopher, an armchair chess player, or something in between, Philosophy Looks at Chess Gives you hours of thought-provoking reading. With chapters on technology, ethics, hip hop, and backward analysis, this book carves out a new space in the literature on both chess and philosophy.
  Jennifer Shahade

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-D
  Av
 • Das grosse Humboldt Schachsammelsurium

  En spennende og rikholdig bok som vil glede mange sjakk-entusiaster på alle nivåer. Den er lagt opp som en årskavalkade, men uten å forholde seg med kalenderblad til noe spesifikt år. 462 sider.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • The Rookie

  Nybegynneren, "puddingen", som gikk fullt inn for å bli god i sjakk og forteller beretningen om hvordan det gikk og derunder hvordan han møtte mennesker i sjakkens verden, blant dem Kasparov og Carlsen og folk som traff Bobby Fischer som ung.

  Kjøp
  Pris
  245
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2016
 • Counterplay, An Anthropologist at the Chessboard

  En professor i antropologi har blitt entusiastisk sjakkspiller og utforsket i perioden 2002-09 også sjakkspillet, eller snarere sjakkspillerne og blant annet hvorfor de spiller sjakk. En fenomenal bok..

  Kjøp
  Pris
  235
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Silent Checkmate, Chess in cartoons

  Noe så sjeldent som en bok full av tegneserie-tegninger med sjakktema. Det er en tsjekkisk samling, og delvis både elegant, artig, original og morsom.

  Kjøp
  Pris
  120
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Chess Variants

  50 andre måter å spille sjakk på, med de samme brikkene og med det samme brettet, i noen tilfeller riktignok ikke brukt hele.

  Kjøp
  Pris
  200
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2013
 • ChessBase Complete Chess in the digital age

  Endelig en utdypende bok for dem som ønsker å utnytte sjakk-verktøyet ChessBase best og mest mulig. Denne bygger konkret på ChessBase 12 og de mange ulike bruksområdene, og vil også gjelde for ChessBase 13 når den kommer.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Draw! The Art of the Half-Point in Chess

  En briljant, artig og instruktiv bok om temaet remis i sjakk. Det er tydelig en sovjetisk klassiker fra 1972 med forord av Mikhail Tal(!) som her foreligger i en bare litt oppdatert utgave med enkelte nyere eksempler. Til slutt 32 øvingsoppgaver avrunder boka.

  Kjøp
  Pris
  155
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2015
 • Informator 110 (bok)

  Informator-bøkene blir nå fornyet og fortjener å bli (gjen)oppdaget av en ny generasjon ambisiøse sjakkspillere også på våre kanter. Her er det mye verdifullt materiale for den seriøst sjakk-interesserte.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Innbundet noteringsbok for 100 partier

  En kjekk grå-blå noteringsbok der du kan skrive inn 100 av partiene dine. Det er plass til 80 trekk i hvert parti pluss litt til notater og et diagram. I tillegg register med 50 partier foran og 50 bak i boka.

  Kjøp
  Pris
  80
 • For Friends and Colleagues volume I Profession: Chess Coach

  Sjakktrener-memoarer av den russiske topptreneren Mark Dvoretsky, med også endel partieksempler og fotografier. En engelsk, litt oppdatert utgave av tidligere utgivelse på tysk. Forteller mye særlig om sovjetisk sjakk.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2014
 • Utvalgte problem og studier

  En hyggelig begivenhet at det blir utgitt en pen liten bok med 104 sjakkproblemer (matt i 2, 3 og 4 trekk) og 7 sluttspillstudier av Hans Petter Bie. Bie var medlem i Nordstrand Sjakklubb i over 50 år og en dyktig spiller i tillegg til at han laget gode sjakkproblemer som stort sett er på "forståelig" måte også for vanlige sjakkspillere.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  B-D
  Av
 • Noteringsbok 100 partier

  En solid innbundet noteringsbok med blå perm og plass til å skrive i hundre partier. Det er også et diagram og plass til noen notater for hvert parti

  Kjøp
  Pris
  100
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The Wisest Things ever said about Chess

  En både tankevekkende og underholdende bok spekket med sitater som tips og "sannheter" omkring alle spillets faser. Hvert av hele 288 sitater er et eget avsnitt i boka, alle ledsaget av et praktisk eksempel.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2008
 • Sjakken eller livet

  Atle Grønns nye sjakkbok er faktisk overveldende leseverdig, interessant og morsom. En bok om sjakk og sjakkspillere av mange slag og mye artig fra ikke minst norsk og sovjetisk /russisk sjakkliv. En del sjakkstillinger har også lurt seg elegant med.

  Kjøp
  Pris
  325
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2016
 • Caissas trollbundne - Problemsjakk i Norge

  Et velredigert storverk om problemsjakkens historie i Norge, med 500 utvalgte problemer av 84 forskjellige norske problemkomponister. En gledelig begivenhet som det første området av norsk sjakkliv som får sin store overordnede presentasjon.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Heroic Tales: The Best of ChessCafe.com 1996-2001

  Nettstedet chesscafe.com har gjennom mange år vært en pulserende arena for sjakktekster og bidrag av høy klasse. Denne boka samlet mange av de beste og mest spennende bidragene gjennom en femårsperiode, hentet fra både turneringssjakk, sjakkopplæring, humor, sjakkhistorie, bokanmeldelser, politikk m.m.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Checkmate, Bobby Fischer's Boys' Life Columns

  Bobby Fischers sjakkspalter i speiderbladet Boys' Life fra 1966 til 1970! Så interesserte er mange av oss i alt som gjelder Bobby og sjakk at også den ganske lille boka med disse sjakkspaltene hans blir et slags "must".

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2016
 • Tenkesport De fire store: Sjakk, Shogi, Go og Xiangqi

  Simen Agdesteins bok om ikke bare sjakk, men også tre andre strategispill som er veldig store i Øst-Asia. Simen presenterer hvert av spillene med regler og kulturhistorie og konkluderer hver gang med et mesterspill.

  Kjøp
  Pris
  360
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2017
 • Winning at Blitz A Fun Guide to Blitz Chess

  En fascinerende, underholdende bok av og med den tidligere sovjetiske lynsjakkstjernen Chepukaitis. Ingen håndbok om å vinne i lynsjakk, som tittelen kan tyde på, men masse artig sjakk og betraktninger og historier rundt.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  B-D
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • The Amazing Chess Adventures of Baron Munchausen

  Faktisk en utrolig morsom sjakkbok, og med intelligent innhold. Amatza Avni er en glimrende forteller i rollen som den briljant sjakkspillende Baron von Münchhausen.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Masters of Technique

  En unik bok der anerkjente moderne forfattere har bidratt til redaktørens prosjekt med noveller av kvalitet og interesse for både sjakk-interesserte og helt alminnelige lesere. Mark N. Taylor bidrar med et interessant forord om sjakk i litteraturen.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Deep Thinking Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity Begins

  Kasparovs nye bok, i samarbeid med kompetente Mig Greengard, handler om kunstig intelligens og sjakk. En interessant bok som har fått en positiv mottagelse. Den tar utgangspunkt i sjakk, men inneholder ingen trekk eller partier.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2017
 • How Life Imitates Chess

  Kasparovs bok der "The Most successful chess player of all time shares his insights into life as a game of strategy". Kasparov er en allsidig kar med mange tanker og kunnskaper som han nå benytter både i foredrag overfor næringslivet og ikke minst vanskelig politisk arbeid i Russland. Ja, en ny leseverdig bok fra Garry.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2007
 • Startling castling!

  Den nederlandske sjakkskribenten Robert Timmer leverer her den store boka om temaet rokade! Med sine mange flotte eksempler er det mye lærerik sjakk, men kanskje framfor alt god underholdning.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-D
  Av
 • Samuel Loyd, Masterpieces of Chess Composition 4

  Amerikanske Sam Loyd (1841-1911) beundres som et kreativt geni i sjakkhistorien. Selv dette ikke er sluttspillstudier, men problemsjakk, gir stillingene hans mye også til den praktiske sjakkspilleren.

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • NTG Sjakklinjen Årbok 2009-10

  En ny, ganske velredigert og reflektert i rekken av årbøker fra sjakklinja på NTG, med mange bra bilder, mer lesestoff fra elevene og færre sjakk-partier. Simen Agdestein selv har skrevet et forord med overskriften Historiefortellere:

  Kjøp
  Pris
  80
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Åttenderaden (roman)

  Arne Danielsen har skrevet Norges store sjakkroman som fikk en god mottagelse da den kom, både i sjakk-miljøet og i bok-Norge. Åttenderaden forteller om skolesjakk på 60-tallet, Bobby Fischer, Landsturneringer og miljøet i Oslo Schakselskap på 70-tallet. Vi tilbyr den nå til halv pris i forhold til tidligere bokhandlerpris.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2002
 • Løsningshefte til Sjakkskolen 2

  Et løsningshefte som svarer på spørsmål og øvingsoppgaver i Sjakkskolen 2, og i tillegg gir leseren og instruktøren nyttige utdypende kommentarer til stoffet.

  Kjøp
  Pris
  16
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • Bullet Chess, One Minute to Mate

  En nærmest solid seriøs innholdsrik bok om 1-minutts lynsjakk fortrinnsvis på internett, med stjernen over dem alle i denne grenen, Nakamura, som en av forfatterne.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • NTG sjakklinjens årbok 08-09

  En ny fargerik årbok fra elevene om skoleåret på NTG i Bærum og ikke minst om mange sjakkturer m.m. i inn- og utland. Alle har bidratt med tekst, men igjen har jentene - Marianne Wold Haug og Ellen Øen Carlsen - håndtert selve redigeringen. Inneholder også en god porsjon sjakk

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2009
 • Schack tankens äventyr och idrott

  Mye briljant sjakk presentert på en journalistisk fin måte: Partier, sluttspillstudier og omtale av storheter på begge områder. Sønnen har her fullført boka som den 4-dobbelte Sverigemesteren Kristian Sköld hadde nesten ferdig da han døde i 1988.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • Sjakkspillere, Tre noveller

  Novellesamlingen fra forfatteren og sjakkspilleren Eivind Riise Hauge har fått gode anmeldelser av både litteraturfolk og sjakkfolk. Den første av de tre i boka er en videre bearbeiding av hans tidligere publiserte novelle "Victor Tukmakovs siste vinter".

  Kjøp
  Pris
  280
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • The Joys of Chess, Heroes Battles & Brilliances

  En uforglemmelig, spenstig, intellektuell og estetisk ekspedisjon inn i sjakkspillets attraktive verden... Kort sagt den engelske utgaven av fenomenale "Expeditionen in die Schachwelt" fra 2006.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Alekhine's Anguish

  Romanversjonen av Alexander Aljechins dramatiske, briljante og tragiske liv har fått svært gode anmeldelser og kan leses med utbytte også uten at du er sjakkspiller. Her er den begavede russiske adelsmannen som bolsjevikene dømte til døden, men som ble reddet av den sjakk-interesserte Lenin. Yaffe tegner levende portrett også av noen av Aljechnis store rivaler.

  Kjøp
  Pris
  235
  Av
 • The Little Book of Chess Blindness

  Den ungarske forfatteren har laget en severdig samling av store overseelser i sjakk, tildels utrolig store tabber av mange kjente spillere. De 180 eksemplene er sortert tematisk og utstyrt med poengterte kommentarer.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  B-D
  Av
 • Alles über Schach (Mythen, Kuriositäten, Superlative)

  Enda en bok med all mulig "sjakk-kultur, historie og kuriosa"? Ja, og den beste! Denne er et flott stykke arbeid og med et overveldende innholdsrikt og lekkert resultat.

  Kjøp
  Pris
  225
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010