Sjakk-bøker

Andre bøker

 • Kingwalks Paths of Glory

  En innholdsrik, underholdende og instruktiv bok om og med kongevandringer i sjakk, fra åpninger til sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  270
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • 500 Chess Questions Answered

  En utrolig innholdsrik bok med svar på 500 sjakkspørsmål som amatører i vid forstand kan lure på, fra det elementære og et bra stykke oppover. Viser underveis mange interessante sjakkstillinger.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
 • SJAKKEN ELLER LIVET

  Atle Grønns sjakk-bestselger(!) nå i en rimelig paperback-utgave til glede for dem som ennå ikke har rukket å lese (eller gi bort) denne boka, med undertittelen "En reise i sjakkens unike skjebner, historie og kultur".

  Kjøp
  Pris
  165
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • The Computer Chess World How to make the most of chess software

  En moderne bok om sjakkprogrammer, hvordan de er bygget opp og hvordan forfatterne mener de kan brukes til stor framgang i sjakk. En del konkrete opplysninger og tips om hvordan nyttiggjøre seg programmene best mulig.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • Caissas trollbundne - Problemsjakk i Norge

  Et velredigert storverk om problemsjakkens historie i Norge, med 500 utvalgte problemer av 84 forskjellige norske problemkomponister. En gledelig begivenhet som det første området av norsk sjakkliv som får sin store overordnede presentasjon.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Spillkongen Jan Arild Breistein Bergen Spillfestival gjennom 25 år

  En høyst leseverdig, severdig og innbundet bok om Bergen Spillfestival og primus motor Jan Arild Breistein som startet det hele i 1997. NM i kafésjakk hadde han vært med å starte allerede i 1992, og Nordnes Sjakklubb året før.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2021
 • Game Changer AlphaZero's Groundbreaking Chess Strategies and the Promise of AI

  Denne imøtesette boka forteller allerede historien om det selvlærende sjakkprogrammet som har sjokkert verden med revolusjonerende resultater og sjakkpartier faktisk utviklet på timer.

  Kjøp
  Pris
  240
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • The Queen's Gambit

  Romanen bak Netflix-TV-serien som ble en kjempesuksess og stor PR for sjakk i mange land i løpet av høsten 2020.

  Kjøp
  Pris
  130
 • Spurious Games A satirical schachnovelle

  En sjakkroman fra en spennende og litt utradisjonell forfatter, som er en pensjonert universitetslærer og også har deltatt i en sjakkolympiade for Fiji-øyene.

  Kjøp
  Pris
  155
  Utgivelsesdato
  November 2020
 • Chess Juggler Balancing Career, Family and Chess in the Modern World

  No Time for Chess? Is that What’s Troubling You, Bunky? Well, have a seat... How does one cope with devoting sufficient time to family and career while occasionally trying to fit in the odd game of chess?

  Kjøp
  Pris
  190
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Chess for Success Using an old game to build new strength in children and teens

  Stormester Maurice Ashley er tydeligvis en svært visjonær, entusiastisk og dyktig sjakktrener og sjakkpromotor og ser sjakk som et glimrende verktøy for å gi barn og ungdommer en bedre oppvekst.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  A-D
  Av
 • Alles über Schach (Mythen, Kuriositäten, Superlative)

  Enda en bok med all mulig "sjakk-kultur, historie og kuriosa"? Ja, og den beste! Denne er et flott stykke arbeid og med et overveldende innholdsrikt og lekkert resultat.

  Kjøp
  Pris
  245
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • The Rookie

  Nybegynneren, "puddingen", som gikk fullt inn for å bli god i sjakk og forteller beretningen om hvordan det gikk og derunder hvordan han møtte mennesker i sjakkens verden, blant dem Kasparov og Carlsen

  Kjøp
  Pris
  265
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2016
 • Silent Checkmate, Chess in cartoons

  Noe så sjeldent som en bok full av tegneserie-tegninger med sjakktema. Det er en tsjekkisk samling, og delvis både elegant, artig, original og morsom.

  Kjøp
  Pris
  135
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Counterplay, An Anthropologist at the Chessboard

  En professor i antropologi har blitt entusiastisk sjakkspiller og utforsket i perioden 2002-09 også sjakkspillet, eller snarere sjakkspillerne og blant annet hvorfor de spiller sjakk. En fenomenal bok.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • The Chess Organiser's Handbook (Third Edition)

  Tredje utgave av denne anerkjent nyttige boka for sjakkdommere og arrangører inkluderer endringene i FIDE's spilleregler som ble vedtatt i 2005. Stewart Reuben er en velkjent skikkelse i britisk og internasjonal sjakk,

  Kjøp
  Pris
  150
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2005
 • Horse Laffs

  En bok som rett og slett skal være morsom, underholdende å lese. Boka inneholder da også klipp fra mange ulike kilder, både gammelt og nytt, og endel av dette vil nok de fleste synes er ganske artig, men neppe alt i denne boka.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  A-D
  Av
 • The Chess Artist Genius, Obsession, and the World's Oldest Game

  En høyst leseverdig, mangesidig bok med utgangspunkt i forfatterens reise til Kalmykia og FIDE-presidenten Kirsan Ilyumzhinov. Det er også en intellektuell reise i sjakkhistorien og sjakkens univers.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2003
 • Startling castling!

  Den nederlandske sjakkskribenten Robert Timmer leverer her den store boka om temaet rokade! Med sine mange flotte eksempler er det mye lærerik sjakk, men kanskje framfor alt god underholdning.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
 • Stamma on the Game of Chess

  Stammas kjente sjakkbok fra 1700-tallet i den "nye" engelsk utgaven fra 1818 i regi av William Lewis. Boka innledes med Stammas velskrevne "Advice to young players". Senere 15 utvalgte partier for å lære spillet, og 100 oppgaver

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-C
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Fernschach und Kunst Symbiose aus Kunst - Schach - Literatur

  To kunstnere utkjempet et fjernsjakkparti fra 2013 til 18 og malte og tegnet for hvert halvtrekk et passende sjakk-kunstverk som de også skrev en tekst til. Mye dekorativ, artig og spennende kunst

  Kjøp
  Pris
  280
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2018
 • Checkmate, Bobby Fischer's Boys' Life Columns

  Bobby Fischers sjakkspalter i speiderbladet Boys' Life fra 1966 til 1970! Så interesserte er mange av oss i alt som gjelder Bobby og sjakk at også den ganske lille boka med disse sjakkspaltene hans blir et slags "must".

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2016
 • The Wisest Things ever said about Chess

  En både tankevekkende og underholdende bok spekket med sitater som tips og "sannheter" omkring alle spillets faser. Hvert av hele 288 sitater er et eget avsnitt i boka, alle ledsaget av et praktisk eksempel.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2008
 • Crowns & Coronets, Mitres & Manes

  A book to stimulate, amuse and intrigue. Includes discussions of chess 'cosmology', philosophy, art, history, literature and psychology. Also unconventional puzzles (e.g. How many squares in square space?

  Kjøp
  Pris
  155
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Sjakk - ei kjærleikshistorie

  SV's tidligere nestleder, utdanningsminister og miljøvernminister, har blitt en profilert sjakkentusiast, og her skriver han en personlig bok om hvorfor han og så mange elsker sjakkspillet.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2014
 • The Queen of Katwe One Girl's Triumphant Path to Becoming a Chess Champion

  Historien om jenta fra Uganda som ble en sjakk-kjendis blant annet gjennom en film.

  Kjøp
  Pris
  185
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2016
 • Tenkesport De fire store: Sjakk, Shogi, Go og Xiangqi

  Simen Agdesteins bok om ikke bare sjakk, men også tre andre strategispill som er veldig store i Øst-Asia. Simen presenterer hvert av spillene med regler og kulturhistorie og konkluderer hver gang med et mesterspill.

  Kjøp
  Pris
  360
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2017
 • Philosophy Looks at Chess

  Whether you're a professional philosopher, an armchair chess player, or something in between, Philosophy Looks at Chess Gives you hours of thought-provoking reading. With chapters on technology, ethics, hip hop, and backward analysis

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-D
  Av
 • Schack tankens äventyr och idrott

  Mye briljant sjakk presentert på en journalistisk fin måte: Partier, sluttspillstudier og omtale av storheter på begge områder. Sønnen har her fullført boka som den 4-dobbelte Sverigemesteren Kristian Sköld hadde nesten ferdig

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • Chess Variants 50 variants on the game of chess

  50 andre måter å spille sjakk på, med de samme brikkene og med det samme brettet, i noen tilfeller riktignok ikke brukt hele.

  Kjøp
  Pris
  215
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2013
 • The Thinkers

  Ved første blikk "bare" en innbundet praktbok i stort format med skarpe fotografier av alskens sjakkspillere på hver side. Ved neste gjennomgang straks også en intelligent bok om sjakkens vesen og sjakksporten

  Kjøp
  Pris
  425
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • Noteringsbok 100 partier

  En solid innbundet noteringsbok med blå perm og plass til å skrive i hundre partier. Det er også et diagram og plass til noen notater for hvert parti

  Kjøp
  Pris
  100
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The Amazing Chess Adventures of Baron Munchausen

  Faktisk en utrolig morsom sjakkbok, og med intelligent innhold. Amatza Avni er en glimrende forteller i rollen som den briljant sjakkspillende Baron von Münchhausen.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • How Life Imitates Chess Making the Right Moves, from the Board to the Boardroom

  Kasparovs bok der "The Most successful chess player of all time shares his insights into life as a game of strategy". Kasparov er en allsidig kar med mange tanker og kunnskaper

  Kjøp
  Pris
  Utgivelsesdato
  April 2007
 • The Complete Chess Server Guide

  Den tyske stormesteren Roland Schmaltz er firedobbelt "verdensmester i 1-minuttssjakk på internett" og skriver her boka med undertittelen: "Everything you always wanted to know about PLAYING chess on the net... but were afraid to ask". Boka inneholder mange viktige tips for oss som kunne tenke oss å være litt kjappere og vinne mer når vi spiller lynsjakk på internett. Schmaltz gir en bred gjennomgang av sjakk på nettet og omhandler både nettsteder og begreper, fortrinnsvis i rask sjakk. Her behandles veldig mange ulike temaer inkludert juksing. Du finner også utvalgte partier spilt i lynsjakk på internett.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-D
  Av
 • ChessBase Complete 2019 Supplement

  Oppdaterer boka "ChessBase Complete" fra 2014, som dekket til og med ChessBase 12, med nye muligheter i ChessBase 13, 14 og 15. Forfatteren er selvfølgelig en sterk bruker av de mange analysemulighetene, og har nå kvalifisert seg for en VM-finale i den ypperste analysegrenen fjernsjakk.

  Kjøp
  Pris
  170
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Bullet Chess, One Minute to Mate

  En nærmest solid seriøs innholdsrik bok om 1-minutts lynsjakk fortrinnsvis på internett, med stjernen over dem alle i denne grenen, Nakamura, som en av forfatterne.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • ChessBase Complete Chess in the digital age

  Endelig en utdypende bok for dem som ønsker å utnytte sjakk-verktøyet ChessBase best og mest mulig. Denne bygger konkret på ChessBase 12 og de mange ulike bruksområdene, og vil også gjelde for ChessBase 13 når den kommer.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Modern Chess Analysis

  En utmerket bok som viser og belyser gode muligheter for bruk av dataverktøy til sjakk-analyser av høy kvalitet, blant annet til fjernsjakk (postsjakk). Samtidig en bok med mye god sjakk. Nivå fra rating omlag 1300 og oppover, og mye for mesterspillere.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
 • Deep Thinking Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity Begins

  Kasparovs nye bok, i samarbeid med kompetente Mig Greengard, handler om kunstig intelligens og sjakk. En interessant bok som har fått en positiv mottagelse. Den tar utgangspunkt i sjakk, men inneholder ingen trekk eller partier.

  Kjøp
  Pris
  285
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2017
 • Man vs Machine Challenging Human Supremacy at Chess

  En omfattende, ganske komplett historie om hvordan maskiner og programmer har utfordret mennesket i sjakk, helt fram til Kramnik tapte matchen mot Deep Fritz 10 i 2006. Her er masse stoff bak kulissene og også mange partier kommentert av den ene forfatteren, stormester Karsten Müller.

  Kjøp
  Pris
  360
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2019
 • The King - Chess Pieces

  Her er for første gang på engelsk hele den allerede legendariske boka med tekster av den nederlandske stormesteren, journalisten og skribenten Jan Hein Donner (1927-88).

  Kjøp
  Pris
  305
  Av
 • The Day Kasparov Quit

  A wonderful, engaging book. Dirk Jan ten Geuzendam gets the top players to tell what's on their minds.
  Paul Hoffman

  Kjøp
  Pris
  265
  Av
 • This Crazy World of Chess

  After reading this book, and learning what really goes on, you'll never look at chess the same way again!

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  A-D
  Av
 • The Human Comedy of Chess A Grandmaster's Chronicle

  En variert samling særdeles leseverdige artikler omkring sjakk av den nederlandske stormesteren Hans Ree som også er en av sjakklivets beste skribenter. Det finnes tilsammen en god del sjakk-trekk og diagrammer i denne boka, men de spiller ikke hovedrollen. Mange av artiklene reflekterer rundt store sjakkbegivenheter på 90-tallet, men det er også eldre og mer tidsløst stoff som gleder oss, f.eks. om den kjente kunstneren Marcel Duchamp som også var en sterk sjakkspiller.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Curse of Kirsan Adventures of the Chess Underworld

  En velskrevet og interessant bok der forfatteren har møtt, intervjuer og forteller om mange av de mest interessante sjakkprofilene i og opp mot vår tid. Høyst leseverdig. Vi nevner profiler som Botvinnik, Adorjan, Szabo, McShane, Ponomariov og naturligvis FIDE-president Iljumzhinov. Forordet er skrevet at den nå avdøde engelske sjakkhistorikeren Ken Whyld.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Grandmaster

  En nær beskrivelse av VM-matchen mellom Carlsen og Karjakin 2016 i New York av en forfatter og journalist som kom hele begivenheten tett på livet. En bok uten sjakktrekk, leseverdig særlig for alle mer generelt interesserte i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  190
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2018
 • NTG sjakklinja Årboka 2007/08

  Mye humoristisk tekst og mange bilder preger boka. I tillegg er det endel sjakk-partier spilt av elevene i løpet av skoleåret 2007-08. Starter som vanlige med en kort presentasjon og oppsummering av sjakk-skoleåret elev for elev,

  Kjøp
  Pris
  99
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2008
 • NTG sjakklinjas årbok 1999/2000 (tilbud)

  Den ekstra store, fyldige og leseverdige årboka fra NTG-sjakkens jubelår da skolelaget kvalifiserte seg til - og vant - VM-finalen for skolelag i New York, med selveste Kasparov som arrangør! Boka inneholder stoff fra den spennende kvalifiseringen på internett, i tillegg til alt det vanlige gladstoffet fra elevene, med Victor Hansen som den suverene krumtappen i bokredaksjonen.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • NTG sjakklinjas årbok 2005-06

  En av de gjennomgående aller beste årbøkene levert fra sjakklinja på NTG. Både elevene, eks-elever og Simen selv bidrar til det leseverdige og severdige inntrykket av boka.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2006
 • Årbok for NTGs sjakklinje 2006-07

  En levende, fargerik og selvuhøytidelig kavalkade over aktivitetene med sjakklinja på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum gjennom siste skoleår 2006-07. Her bugner det av både bilder og tekst om elevenes opplevelser mest på sjakktur(nering)er i inn- og utland. I nest siste del av boka leverer elevene også sjakk-kommentarer til egne partier og morsomme eller tragiske stillinger som har oppstått gjennom året.

  Kjøp
  Pris
  99
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • NTG sjakklinjas årbok 2000-01 (tilbud)

  Årboka fra det tredje året med egen sjakklinje på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Fem av elevene skrev historie etter å ha gjennomført tre års videregående skole med sjakk, som de første i Norge. Årboka inneholder bl.a. presentasjon, bilder, reiserapporter, elevoppgaver, bukkekavalkade og glade partier av både disse elevene og andre som hadde startet i de to neste skoleårene. 130 sider. Nå på tilbud, opprinnelig pris kr 150.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • NTG sjakklinjas årbok 2004-05

  NTG-elevene lager oftest en årbok for skoleåret. Denne bugner av reiserapporter, fargebilder og endel partier av elevene ++.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-D
  Av
 • NTG sjakklinjens årbok 08-09

  En ny fargerik årbok fra elevene om skoleåret på NTG i Bærum og ikke minst om mange sjakkturer m.m. i inn- og utland. Alle har bidratt med tekst, men igjen har jentene - Marianne Wold Haug og Ellen Øen Carlsen - håndtert selve redigeringen. Inneholder også en god porsjon sjakk

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2009
 • NTG Sjakklinjen Årbok 2009-10

  En ny, ganske velredigert og reflektert i rekken av årbøker fra sjakklinja på NTG, med mange bra bilder, mer lesestoff fra elevene og færre sjakk-partier. Simen Agdestein selv har skrevet et forord med overskriften Historiefortellere:

  Kjøp
  Pris
  80
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • 2345 Chess Problems Anthology

  En ganske ultimat klassisk samling av 2345 sjakkproblemer med alle maksimum 12 brikker (Meredith) og med kravene matt i 2, 3, 4 eller 5 trekk. Boka har lenge vært helt utsolgt og kommer her i en nesten lik andreutgave.

  Kjøp
  Pris
  460
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • Solving in Style A gold medallist explains how to solve chess problems and studies

  Blant stormester John Nunns mange ferdigheter er han også en mester i løsning av sjakkproblemer og har faktisk et OL-gull også i denne disiplinen. Dette er selve boka om hvordan du bedre kan lære deg å løse ulike sjakkproblemer, både vanlige mattoppgaver, selvmatter, hjelpematter, refleksmatter osv., og sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Meritter - en samling sjakkproblemer

  En stor og innholdsrik samling av og med vår stadig kreative problemsjakknestor Nils Adrian Bakke, født i 1939. Her er det alt fra vanlige 2- og 3-trekkere, via noen studier, retrograd-oppgaver, selvmatter, hjelpematter og reflexmatter til

  Kjøp
  Pris
  125
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2006
 • Vildblommor Wild Flowers

  En samling med 64 sjakkproblemer av Nils A. Bakke, som i 2007 ble Internasjonal mester i problemsjakk. Et flertall av oppgavene er fra senere år. Som så ofte med Bakke, er det både klassiske mattproblemer og mange med andre fordringer, som selvmatt og fantasisjakk, de fleste ganske krevende.

  Kjøp
  Pris
  80
  Av
 • Encyclopedia of Chess Problems 3rd ed The Definitve Book: Themes and Terms

  Chess Informant proudly presents The Encyclopedia of Chess Problems: Themes and Terms, written by Milan Velimirovic and his colleague Kari Valtonen from Finland.

  Kjøp
  Pris
  385
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2012
 • Samuel Loyd, Masterpieces of Chess Composition 4

  Amerikanske Sam Loyd (1841-1911) beundres som et kreativt geni i sjakkhistorien. Selv dette ikke er sluttspillstudier, men problemsjakk, gir stillingene hans mye også til den praktiske sjakkspilleren.

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Masters of Technique

  En unik bok der anerkjente moderne forfattere bidrar til prosjektet med noveller av kvalitet og interesse for både sjakk-interesserte og alminnelige lesere. Mark N. Taylor bidrar med et interessant forord om sjakk i litteraturen.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Die Schachspielerin

  Kjøp
  Pris
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • A Softness in the Eyes

  Arbiter Samuel Povich is hired to referee an international chess tournament on a peculiar Caribbean island. But a fatal attraction inexorably draws him into a plot to revenge the rape and murder of a young girl's mother. What is a man capable of in the name of love? A Softness in the Eyes is a modern day take on the myth of Isis and Osiris. It is a story of murder and revenge fueled by love and obsession inside a world of black kings and death-eating grey tigers.

  Kjøp
  Pris
  185
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • The Kings of New York A year among the geeks, oddballs, and geniuses who make up America's top high school team

  Historien om det usedvanlige skolesjakklaget fra Edward R. Murrow School i Brooklyn i New York som har fått stor berømmelse i USA og allerede er omtalt som en av de mest leseverdige sjakkbøker som noen gang er skrevet. Dette sjakklaget består av barn med svært ulik og en tradisjonelt vanskelig bakgrunn. Boka er noe for alle som mener at sjakk kan være en god oppskrift for mange barn med problemer på andre områder. Det er en dokumentarisk bok om barna og miljøet deres, om arbeidet med laget, om de mange sjakk-begivenhetene og til og med om mottagelsen hos president Bush i Det hvite hus. Forfatteren er en høyt anerkjent amerikansk sportsjournalist. Omslaget sier blant annet dette om boka og historien:

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  A-D
  Av
 • Alekhine's Anguish A Novel of the Chess World

  Romanversjonen av Alexander Aljechins dramatiske, briljante og tragiske liv har fått svært gode anmeldelser og kan leses med utbytte også uten at du er sjakkspiller. Her er den begavede russiske adelsmannen som bolsjevikene dømte til døden, men som ble reddet av den sjakk-interesserte Lenin. Yaffe tegner levende portrett også av noen av Aljechnis store rivaler.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
 • Ein Bisschen unsterblich wie Schach

  Sjakkentusiasten Gerhard Jostens roman har fått gjennomgående bra anmeldelser. Det faller seg slik at hovedpersonen i boka intervjuer Stefan Zweig, forfatteren av "Schachnovelle", i Brasil dagen før Zweig dør, under krigen, og nye momenter framkommer om bakgrunnen for denne klassikeren. Senere får også Bobby Fischer sin plass i forhold til handlingen.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  A-D
  Av
 • LÆR SJAKK - Komplett (2019)

  Kjøp
  Pris
  380
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Der Schachspieler

  En fortelling, et fragment, som er funnet blant etterlatenskapene til den berømte sveitsiske forfatteren Friedrich Dürrenmatt og nå utgitt i stort sideformat med vakre svart-hvitt illustrasjoner av Hannes Binder. Dette er en makaber historie om et sjakkparti med levende brikker og samtidig en framstilling av verden som et universelt sjakkspill.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  A-D
  Av
 • The Grass Arena

  John Healys oppsiktsvekkende og kritikerroste selvbiografi fra 1988 har nå i 2007 utkommet i denne rimelige paperback-utgaven. Forfatteren forteller om en oppvekst i London blant psykopater, tiggere, drapsmenn og prostituerte. I fengselet lærte han å spille sjakk og ble aldeles oppslukt av spillet. Filmatiseringen av boka vant en pris som beste britiske film i 1990-91.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  A-D
  Av
 • Sjakknovelle

  Den østerrikske forfatteren Stefan Zweigs mesterverk "Sjakknovelle" står i en særstilling av skjønnlitteratur med sjakk som tema. Nærmest et must også for seriøst sjakkinteresserte... Nå endelig på norsk for første gang siden 50-tallet!

  Kjøp
  Pris
  180
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012
 • The Moves that Matter A Chess Grandmaster on the Game of Life

  I stedet for "Sjakken eller livet" har Jonathan Rowson skrevet "Sjakken og livet". Som filosof og skribent leverer han en engasjert, leseverdig, tankevekkende, medrivende og analytisk bok om livene våre og sjakkspillet.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Chess Fever

  En ny engelsk sjakkroman. "A poignant tale of chess obsession and love. An absolute must-read" - IM Jovanka Houska, Nine-times British Women's Chess Champion

  Kjøp
  Pris
  155
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • The Berlin Defence: A Novel

  En sjakkroman fra 2020, med hendelser fra Berlinmurens tid og med en sjakk-kyndig engelsk forfatter som selv er FIDE-mester.

  Kjøp
  Pris
  175
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2020
 • The Mating Game

  En romantisk og dels erotisk sjakkroman(!) skrevet av den engelske IM Jovanka Houska (gift med den norske sjakkspilleren Arne Hagesæther og delvis bosatt i Bergen) sammen med forfatteren James Essinger.

  Kjøp
  Pris
  225
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2017
 • Sjakkspillere, Tre noveller

  Novellesamlingen fra forfatteren og sjakkspilleren Eivind Riise Hauge har fått gode anmeldelser av både litteraturfolk og sjakkfolk. Den første av de tre i boka er en videre bearbeiding av hans tidligere publiserte novelle "Victor Tukmakovs siste vinter".

  Kjøp
  Pris
  280
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • The Mammoth Book of the World's Greatest Chess Games New, updated and expanded edition - now with 145 games

  En moderne klassiker av en sjakkbok, nå i ytterligere utvidet utgave fram til 2021 og med 145 utvalgte partier gjennom tidene, kommentert av et team av topp sjakkspillere og -forfattere.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2021
 • Winning at Blitz A Fun Guide to Blitz Chess

  En fascinerende, underholdende bok av og med den tidligere sovjetiske lynsjakkstjernen Chepukaitis. Ingen håndbok om å vinne i lynsjakk, som tittelen kan tyde på, men masse artig sjakk og betraktninger og historier rundt.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-D
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Das grosse Humboldt Schachsammelsurium

  En spennende og rikholdig bok som vil glede mange sjakk-entusiaster på alle nivåer. Den er lagt opp som en årskavalkade, men uten å forholde seg med kalenderblad til noe spesifikt år. 462 sider.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Schach-Kalender 2012

  Den innholdsrike og fine, årlige kalenderboka for ekte sjakkentusiaster som kan lese noe tysk. Mange sjakk-fødselsdatoer for hver dag, samt over hundre sider godt artikkelstoff, sjakknøtter, fotografier, ratinglister og Bundesliga.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Schackledarens Handbok

  Den dyktige svenske sjakktreneren Jesper Hall har med hjelp fra noen tidligere svenske kilder skrevet denne aktuelle boka om sjakkledelse og sjakk-undervisning og trening.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • Innbundet noteringsbok for 100 partier

  En kjekk grå-blå noteringsbok der du kan skrive inn 100 av partiene dine. Det er plass til 80 trekk i hvert parti pluss litt til notater og et diagram. I tillegg register med 50 partier foran og 50 bak i boka.

  Kjøp
  Pris
  80
 • Music and Chess - Apollo meets Caissa

  Endelig en bok om musikk og sjakk, og skrevet av en greker som er fagmann på begge områder. Virker som en både leseverdig, seriøs og innholdsrik bok om et fascinerende emne, og berører matematikk som en slags fellesnevner.

  Kjøp
  Pris
  275
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2017
 • Great Chess Books of the Twentieth Century in English

  Forlagets egen omtale:

  Kjøp
  Pris
  330
  Av