Forfattere

Forfatter 'Raymond Keene'

Oversikt over våre produkter med Raymond Keene

 • Carlsen v Caruana FIDE World Chess Championship London 2018

  En rask og sympatisk bok forteller historien om VM-kampen i London og utviklingen i de tolv pluss tre partiene. Den historiske innledningen er poengtert og ikke for lang, og minner om at VM-historien gjerne føres lenger tilbake enn til 1886

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
 • Grandmaster Tactics 50 Lessons in the Chess openings

  Undertittelen sier mer enn selve boknavnet: Dette er først og fremst en spennende samling av stormester Raymond Keenes åpningsmessig mest interessante partier, supplert med noen illustrerende partier av andre spillere. Her er fine eksempler og godt stoff om ideene i åpninger som Reti, Nimzowitsch/Larsen, Engelsk, Kongeindisk angrep, Nimzoindisk, Kongeindisk, Fransk, Pirc og Moderne forsvar. Boka har hele 240 partier, derav 190 spilt av Keene. Noen av dem er spilt på Gausdal i 1979 og 1983, med partier mot nordmennene Simen Agdestein, Knut Helmers og Petter Haugli. Boka har også partier spilt mot andre storheter som Euwe, Smyslov, Tal, Karpov, Korchnoi, Hübner, Larsen, Geller, Ivkov, Portisch, Miles, Nunn osv.

  Kjøp
  Pris
  385
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2008
 • World Champion Combinations

  En bok som er enda mer om angrepssjakk enn selve (slutt)kombinasjonen. Keene og Schiller presenterer seks angrepspartier av hver av de 13 verdensmesterne fra Steinitz til og med Kasparov pluss Morphy og til slutt fire kombinasjoner av hver dem som en test. Verdensmesterne er naturlige som både læremestere og inspiratorer for alle som vil videre i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-C
  Av
 • Tony Miles - England's Chess Gladiator

  En ny og relevant bok om den så tragisk tidlig avdøde Tony Miles (1955-2001) som var anføreren av den nesten utrolig sterke engelske sjakkrevolusjonen fra midten av 1970-tallet. Miles vant i 1976 Jim slaters oppsatte premie til den første britiske stormesteren i moderne tid og ble i løpet av få år en av vestens store spillere samtidig som England spilte seg fram fra "norsk nivå" rundt 1970 til bronse i lag-EM 1980 (da Miles slo Karpov med 1...a6!!?) og deretter tre sølv i sjakkolympiadene.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2006
 • The Times Winning Moves

  En sympatisk bok med 500 taktiske oppgaver hentet fra stormester Keenes populære sjakkspalte i The Times. Stillingene kommer blandet uten tematisk rekkefølge, men leseren får alltid et hint til jakten gjennom en kommentar og/eller spørsmål. 160 sider

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-D
  Av
 • Prelude to Armageddon - Kasparov and Karpov in London, volume 1 DVD

  Filmen om begivenhetene før den første VM-matchen mellom Karpov og Kasparov i 1984. Vi følger Karpov og mange andre verdensstjerner i superturneringen i London og Kasparov i kandidatmatchen mot Kortchnoi, også i London. Partier fra begivenhetene blir kommentert av stormester Raymond Keene.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
 • Vishy's Victory The undisputed 2007 world chess championship in Mexico City

  Partiene fra VM-turneringen i 2007, samt presentasjoner av spillerne. Medforfatter Julian Simpole var på plass i Mexico City og beretter om hele den flotte turneringen som Anand gikk seirende ut av foran Kramnik og Gelfand på delt annenplass og videre Leko, Svidler, Morozevich, Aronjan og Gritsjuk.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
 • Nigel Short, World Chess Challenger

  En grei bok om og med Nigel Short og de beste partiene hans, utgitt i forkant av VM-matchen hans i 1993 mot Kasparov, som skulle vise seg å bli spilt uoffisielt utenfor FIDE-systemet. Dette er også historien om Shorts meteoraktige karriere til verdenstoppen, som kulminerte med at han slo ut Karpov og Timman i matcher og kvalifiserte seg til å bli Kasparovs utfordrer.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  B-D
  Av
 • World Chess Championship Kramnik vs Leko

  Boka om VM-duellen i 2004 da Kramnik med en imponerende kraftanstrengelse i aller siste parti klarte å forsvare posisjonen sin gjennom å utligne til 7-7. I første del av boka trekker Keene linjene helt tilbake til hvorfor Labourdonnais (fra 1834) og Staunton (fra 1843) fortjener å kalles de første verdensmesterne.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • World Chess Championship 2008 Anand v Kramnik The Battle of Bonn

  En grei bok om VM-matchen 2008 mellom Anand og Kramnik. I tillegg til selve partiene med kommentarer inneholder den også en konsentrert VM-historie som Keene velger å starte helt tilbake med Labourdonnais som den påviselig sterkeste spilleren på 1830-tallet. Siste kapittel er interessante eksempler på tidligere partier med åpninger og ideer som ble benyttet i matchen.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Brain Games World Chess Championship

  Selve boka om den overraskende matchen i London 2000 da Kramnik beseiret Kasparov med 8 1/2 - 6 1/2. Her er både solide partikommenarer, bilder og bakgrunnsstoff.

  Kjøp
  Pris
  155
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2000
 • Great British Chess Triumphs, Volume 2 DVD

  En film som viser og gjennomgår Nigel Shorts to gevinstpartier mot Kasparov i hurtigsjakkmatchen deres i London i 1987, om London Docklands Trophy. Vi får se spillerne i aksjon og med korte kommentarer fra dem selv etterpå, og underveis blir begge partiene gjennomgått på en populær og folkelig måte av stormester Raymond Keene. Hyggelig underholdning.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
 • Who Was the Strongest? Warriors of the Mind II

  En stor og innholdsrik bok som behandler det evige temaet om sjakkmesternes styrke i forhold til hverandre, gjennom tidene. Forfatterne Raymond Keene og Nathan Divinsky har valgt ut 101 spillere født fra 1810 (Staunton og Löwenthal) til 1979 (Leko) som de regner som de fremste fra 1840 til i dag. De gjennomgår karrieren til hver av spillerne og med statistikk på spillernes resultat mot de 100 andre i gruppen. Det er minst ett kommentert parti av hver spiller foruten utvalgte turneringstabeller og en historisk ratinggjennomgang. Del 2 av boka er en statistisk gjennomgang ved Jeff Sonas som opererer den anerkjente siden chessmetrics.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  B-D
  Av