Alburts lærebokserie

Lærebøkene til den eks-sovjetiske USA-mesteren Lev Alburt har en sterk posisjon fordi de har brakt mange sjakkspillere opp fra ingenting til et ganske høyt nivå. Alburts bøker er spesielt sterke på sine mange viktige (diagram)stillinger som VISER god sjakkforstand og kunnskaper. Om for eksempel Seirawans utmerkede bøker er relativt verbale og scorer på gode tekster, så er Alburts formidling ytterst visuell, og nesten uten lange tekster.

 • Chess Training Pocket Book II

  Stormester Alburt gir verdifull læring gjennom 320 nøkkelstillinger. De er for mange ulike nivåer og særlig hentet fra midtspillet, men også sluttspill. Taktikk er hovedtema for denne kjekke boka.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Chess Tactics for the Tournament Player

  Dette er tredje bok i Alburts berømte lærebokserie på hans eget forlag. Serien heter "Comprehensive Chess Course Series", og om de to første bøkene skrev selveste Kasparov: "GM Lev Alburt, a highly successful chess coach, here offers for the first time the once-secret Russian method of chess training."

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2013
 • Chess for the Gifted and Busy A short, but comprehensive course - from beginner to expert

  Et seriøst forsøk fra Alburt og Lawrence på å klare det umulige: Å forvandle en nybegynner til habil spiller i løpet av én bok og svært begrenset tid! Et solid og ganske imponerende arbeid på å formidle og vise mye av alt det viktigste i sjakk på 300 sider.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Building up Your Chess

  Dette er en forfriskende bok først og fremst om stillingsbedømmelser og analyser av stillinger. Boka har undertittelen "The Art of Accurate Evaluation and Other Winning Techniques".

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2002
 • Chess Strategy for the Tournament Player

  En av markedets beste, mest konkrete og praktiske lærebøker i sjakkstrategi anbefalt for spillere med ratingstyrke omlag 1100-2000. Viser mange aktuelle temaer med klassiske eksempler.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Comprehensive Chess Course Volume II

  Masse godt stoff for sjakktreneren og også for voksne sjakkstudenter på noenlunde ferskt nivå. Mye av fokuset er på instruktive, korte partier. Det er også mange treningsoppgaver fra det helt enkle og oppover av taktikk og sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2001
 • A Fresh Look at Chess 40 instructive games, played and annotated by players like you

  40 lærerike partier vunnet av amatører, fra Lev Alburts populære spalte i "Chess Life & Review". Kommentarene er delvis av spillerne selv, men nødvendig supplert av stormesteren.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012