School of Future Champions

Fem dyptpløyende kvalitetsbøker om sjakk og sjakktrening fra to av de fremste eksponentene for den sovjetiske og russiske sjakktradisjonen: Mark Dvoretsky og hans fremste elev Artur Jusupov.

Denne bokserien bygger på arbeidet deres i og med nettopp en skole for framtidige mestere som de to ledet i perioden 1990 - 92. Et flertall av deltagerne i denne "skolen" har blitt stormestere og flere av dem på svært høyt nivå (for eksempel Peter Svidler, Vadim Zviagintsev og Sergei Movsesian).

Bøkene er såpass grundige og krevende at de antagelig gir størst sjakklig utbytte for spillere med ratingstyrke fra omlag 16-1700 og nærmest til topps.

Bøkene har tidligere i en noe kortere tid faktisk vært tilgjengelige med andre navn som utgivelser fra det engelske forlaget Batsford.

 • Secrets of Positional Play (School of Future Champions 4)

  Trenerguruen Dvoretsky og eleven hans Jusupov, som selv har blitt berømt både som spiller og trener, leverer en flott bok om mange temaer som gjelder posisjonsspill. Her handler det mye om planlegging og manøvrering, og et hovedtema er profylakse som først ble grundig belyst av Nimzowitsch. Boka har også flere prominente gjesteskribenter som bidrar, blant dem Kramnik og Khenkin om posisjonsspillet i Stonewall-hollandsk.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2008
 • Secrets of Creative Thinking School of Future Champions 5

  Femte og siste del i superduoen Dvoretsky og Jusupovs serie "School of future champions" fokuserer på variantregning, intuisjon, beslutningstagning, angrep og forsvar. Dette er både sjakkstoff og treningsstoff av høy klasse

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Secrets of Chess Training (School of Future Champions 1)

  Verdens fremste sjakktrener og den ypperste eleven hans innleder en bokserie med et bind om å bedømme egne styrker og svakheter og lære av arven fra klassikerne. Inneholder over 100 treningsoppgaver.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2006
 • Secrets of Opening Preparation (School of Future Champions 2)

  Et innholdsrikt og spennende verk fra superdoen Dvoretsky og Jusupov. Boka gir deg en god forståelse av hva som er viktig i åpningsspillet og hvordan arbeide med denne fasen av spillet. Fem andre mestere bidrar også med kapitler.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Secrets of Endgame Technique (School of Future Champions 3)

  Den berømte trenerduoen er ute med en ny sluttspillbok, eller snarere nyutgivelse, om studiet av sluttspill, sluttspillstrategi og sluttspillteknikk. Her er det usedvanlig mye klokskap i forhold til å utvikle en mer avansert praktisk sluttspillforståelse og rett og slett sjakkforståelse. Forståelsen for strategi og teknikk belyses gjennom flere hele partier fra åpning til slutt.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008