Stormesterhefter

Hefter som presenterer hver av Norges seks første stormestere i sjakk i tur og orden. Selve presentasjonen skjer hver gang gjennom et intervju med Arne Danielsen, og deretter følger kombinasjoner, sluttspill og partier med den gjeldende stormesteren. Det hele er lagt opp på en folkelig, tilgjengelig måte også slik at en del av sjakkstoffet er ganske enkle stillinger som passer også for barn.

 • Stormesterhefte 5: Leif Erlend Johannessen

  "Kjæresten til Nemi?" er overskriften på Arne Danielsens leseverdige intervju med den coole stormesteren Leif Erlend Johannessen. Det nye stormesterheftet følger som de tidligere opp med Mattoppgaver, Kombinasjoner og Finn planen!, alt med instruktive stillinger fra Norges femte stormester. Nivået er stort sett overkommelig, treningsstoff fra nesten-nybegynneren og oppover. Til sist i heftet kommenterer Leif Erlend selv fire utvalgte av partiene sine.

  Kjøp
  Pris
  59
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2009
 • Stormesterhefte 3: Jonathan Tisdall

  Norges andre stormester er emne for et nytt utmerket hefte i stormesterserien fra USF. Arne Danielsens intervju gir en solid presentasjon av Jonathan Tisdall både før og etter at han gjorde nordmann av seg fra 1985. Heftet er ellers spekket av kombinasjonsstillinger fra de enkle til mye mer kompliserte, men det er meningen at de fleste skal være overkommelige for ganske ferske spillere. Tre utvalgte, kommenterte partier ved Bjarte Leer-Salvesen er det også gjort plass til, pluss endel bilder. Mye hyggelig stoff i et overkommelig hefte til en rimelig pris. Serien er faktisk verdt å sikre seg for alle sjakk-interesserte i Norge.

  Kjøp
  Pris
  59
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2008
 • Stormesterhefte 4: Rune Djurhuus

  Rune Djurhuus, Norges fjerde stormester, er emne for et nytt utmerket hefte i stormesterserien fra Ungdommens Sjakkforbund. Arne Danielsens intervju gir en hyggelig presentasjon av karrieren til sjakktalentet fra Elverum. Heftet er spekket av kombinasjonsstillinger fra de enkle til mye mer kompliserte, men det er meningen at de fleste skal være overkommelige for ganske ferske spillere. Tre utvalgte partier er virkelige lekkerbiskener som kommenteres lærerikt.
  Boka har også endel bilder og trivelig stoff i et overkommelig hefte til en rimelig pris. Serien er faktisk verdt å sikre seg for alle sjakk-interesserte i Norge. Ratingstyrke fra omlag 500 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  59
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2008