Sjakk-bøker Andre bøker

Skjønnlitteratur

 • The Queen's Gambit

  Romanen bak Netflix-TV-serien som ble en kjempesuksess og stor PR for sjakk i mange land i løpet av høsten 2020.

  Kjøp
  Pris
  130
 • Spurious Games A satirical schachnovelle

  En sjakkroman fra en spennende og litt utradisjonell forfatter, som er en pensjonert universitetslærer og også har deltatt i en sjakkolympiade for Fiji-øyene.

  Kjøp
  Pris
  155
  Utgivelsesdato
  November 2020
 • The Berlin Defence: A Novel

  En sjakkroman fra 2020, med hendelser fra Berlinmurens tid og med en sjakk-kyndig engelsk forfatter som selv er FIDE-mester.

  Kjøp
  Pris
  175
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2020
 • The Moves that Matter A Chess Grandmaster on the Game of Life

  I stedet for "Sjakken eller livet" har Jonathan Rowson skrevet "Sjakken og livet". Som filosof og skribent leverer han en engasjert, leseverdig, tankevekkende, medrivende og analytisk bok om livene våre og sjakkspillet.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • The Grass Arena

  John Healys oppsiktsvekkende og kritikerroste selvbiografi fra 1988 har nå i 2007 utkommet i denne rimelige paperback-utgaven. Forfatteren forteller om en oppvekst i London blant psykopater, tiggere, drapsmenn og prostituerte. I fengselet lærte han å spille sjakk og ble aldeles oppslukt av spillet. Filmatiseringen av boka vant en pris som beste britiske film i 1990-91.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  A-D
  Av
 • Der Schachspieler

  En fortelling, et fragment, som er funnet blant etterlatenskapene til den berømte sveitsiske forfatteren Friedrich Dürrenmatt og nå utgitt i stort sideformat med vakre svart-hvitt illustrasjoner av Hannes Binder. Dette er en makaber historie om et sjakkparti med levende brikker og samtidig en framstilling av verden som et universelt sjakkspill.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  A-D
  Av
 • LÆR SJAKK - Komplett (2019)

  Kjøp
  Pris
  420
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Ein Bisschen unsterblich wie Schach

  Sjakkentusiasten Gerhard Jostens roman har fått gjennomgående bra anmeldelser. Det faller seg slik at hovedpersonen i boka intervjuer Stefan Zweig, forfatteren av "Schachnovelle", i Brasil dagen før Zweig dør, under krigen, og nye momenter framkommer om bakgrunnen for denne klassikeren. Senere får også Bobby Fischer sin plass i forhold til handlingen.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  A-D
  Av
 • Alekhine's Anguish A Novel of the Chess World

  Romanversjonen av Alexander Aljechins dramatiske, briljante og tragiske liv har fått svært gode anmeldelser og kan leses med utbytte også uten at du er sjakkspiller. Her er den begavede russiske adelsmannen som bolsjevikene dømte til døden, men som ble reddet av den sjakk-interesserte Lenin. Yaffe tegner levende portrett også av noen av Aljechnis store rivaler.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
 • The Kings of New York A year among the geeks, oddballs, and geniuses who make up America's top high school team

  Historien om det usedvanlige skolesjakklaget fra Edward R. Murrow School i Brooklyn i New York som har fått stor berømmelse i USA og allerede er omtalt som en av de mest leseverdige sjakkbøker som noen gang er skrevet. Dette sjakklaget består av barn med svært ulik og en tradisjonelt vanskelig bakgrunn. Boka er noe for alle som mener at sjakk kan være en god oppskrift for mange barn med problemer på andre områder. Det er en dokumentarisk bok om barna og miljøet deres, om arbeidet med laget, om de mange sjakk-begivenhetene og til og med om mottagelsen hos president Bush i Det hvite hus. Forfatteren er en høyt anerkjent amerikansk sportsjournalist. Omslaget sier blant annet dette om boka og historien:

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  A-D
  Av
 • A Softness in the Eyes

  Arbiter Samuel Povich is hired to referee an international chess tournament on a peculiar Caribbean island. But a fatal attraction inexorably draws him into a plot to revenge the rape and murder of a young girl's mother. What is a man capable of in the name of love? A Softness in the Eyes is a modern day take on the myth of Isis and Osiris. It is a story of murder and revenge fueled by love and obsession inside a world of black kings and death-eating grey tigers.

  Kjøp
  Pris
  185
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • Die Schachspielerin

  Kjøp
  Pris
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • Sjakkspillere, Tre noveller

  Novellesamlingen fra forfatteren og sjakkspilleren Eivind Riise Hauge har fått gode anmeldelser av både litteraturfolk og sjakkfolk. Den første av de tre i boka er en videre bearbeiding av hans tidligere publiserte novelle "Victor Tukmakovs siste vinter".

  Kjøp
  Pris
  280
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • Masters of Technique

  En unik bok der anerkjente moderne forfattere bidrar til prosjektet med noveller av kvalitet og interesse for både sjakk-interesserte og alminnelige lesere. Mark N. Taylor bidrar med et interessant forord om sjakk i litteraturen.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • The Mating Game

  En romantisk og dels erotisk sjakkroman(!) skrevet av den engelske IM Jovanka Houska (gift med den norske sjakkspilleren Arne Hagesæther og delvis bosatt i Bergen) sammen med forfatteren James Essinger.

  Kjøp
  Pris
  225
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2017
 • Chess Fever

  En ny engelsk sjakkroman. "A poignant tale of chess obsession and love. An absolute must-read" - IM Jovanka Houska, Nine-times British Women's Chess Champion

  Kjøp
  Pris
  155
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • Sjakknovelle

  Den østerrikske forfatteren Stefan Zweigs mesterverk "Sjakknovelle" står i en særstilling av skjønnlitteratur med sjakk som tema. Nærmest et must også for seriøst sjakkinteresserte... Nå endelig på norsk for første gang siden 50-tallet!

  Kjøp
  Pris
  180
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012