Sjakk-bøker Partisamlinger og sjakk-historie

Postsjakk (fjernsjakk)

 • World Champion at the Third Attempt

  Russeren Sanakojev ble verdensmester i postsjakk etter at han tidligere hadde tatt en sjette- og en femteplass i VM-finaler. Det siste og avgjørende partiet vant Sanakojev i et vanskelig sluttspill mot nordmannen Edvard Sterud.

  Kjøp
  Pris
  225 100
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 1999
 • Startling Correspondence Chess Miniatures

  Tim Hardings utsøkte samling av 100 severdige og velkommenterte kortpartier fra postsjakkens historie, pluss 12 ekstra i form av testoppgaver til leseren. Ett av partiene er noe så usedvanlig som et tapsparti i 21 trekk av vår egen senere verdensmester Ivar Bern, mot ingen ringere enn Ulf Andersson da svensken vant NPSFs 50-års jubileumsturnering fra 1995.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
 • Diamond Dust

  Diamantnavnet henspeiler på 60-årsjubileet til det kanadiske postsjakkforbundet. Dette var bakgrunnen for den fremragende turneringen som ble holdt fra 1981 til 85 med mange internasjonale postsjakkstjerner i feltet. ICCF-stormester Erik Bang fra Danmark vant suverent med 11 1/2 poeng av 14, mens vår egen Terje Wibe klarte 6 1/2 og delte niendeplassen med den engelske stormesteren Keith Richardson.

  Kjøp
  Pris
  145
 • A.E.Axelson Memorial 1984-1993

  Den utmerkede turneringsboka fra superturneringen i postsjakk, utgitt av arrangøren SSKK (Sveriges Schackförbunds Korrespondansschackkomite).

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-D
  Av
 • Journal of a Chess Original

  Forfatteren av denne originale boka er en amerikansk mesterspiller i postsjakk som her utleverer mange av sine egne partier, både seire og tap, på en uhøytidelig, men samtidig pedagogisk måte. Innholdsmessig er kommentarene faktisk like seriøse som tidvis morsomme.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-D
  Av
 • 50 Golden Chess Games More Masterpieces of Correspondence Chess

  En fremragende samling av 50 utvalgte vakre "postsjakk-partier" gjennom tidene. Det eldste i boka var spilt mellom Breslau og Berlin fra 1829 til 31. Trekkformidlingen har blitt noe raskere siden da.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2004
 • Who is the Champion of the Champions? Correspondence Chess

  En av verdensmesterne i fjernsjakk (tidligere postsjakk) skriver her historien om verdensmesterne i denne edle sjakkgrenen. Dermed er selvfølgelig også vår egen Ivar Bern med.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • Kurt-Klar-Gedenkturnier

  Turneringsboka med en stor andel kyndig kommenterte partier fra den sterke stormesterturneringen i postsjakk arrangert til minne om Kurt Klar (1905-78).

  Kjøp
  Pris
  95
  Nivå
  B-D
  Av
 • Fernschachdramen

  Bak dette navnet står boka om en av tidenes sterkeste fjernsjakkturneringer: Herman Heemsoth Memorial som startet i 2008. Alle de 17 deltagerne var stormestere med høy rating, og blant dem både Ivar Bern og Raymond Boger fra Norge.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2015