Video/DVD

Basisopplæring sjakk

Her finnes produkter for PC'en, med det vi kan kalle generell innføring i sjakk. Men se også CD/DVD'er under "Midtspill og sjakktrening", og ikke minst undergruppen "Taktikk og kombinasjoner", som er grunnleggende praktiske ferdigheter i sjakk!

 • Fritz & Mats lærer deg å spille sjakk (norsk) CD

  Den populære CD-en "Fritz & Mats" på norsk! En sikker vinner av populær og spontan sjakk-læring og trening for alle barn i alderen 5 - 10 år! For både PC og Mac (ikke nye Mac'er).

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  A-B
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Chess: From Beginner to Club Player CD

  Som en innholdsrik og svært praktisk lærebok i CD-format, fra nybegynnernivå og et bra stykke oppover.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • Learn to Play Chess with Fritz and Chesster, part 2 DVD

  Rett og slett fortsettelsen av barnas svært populære DVD "Lær sjakk med Fritz og Mats" som fortsetter i det samme festlige sporet. Her er det blant annet masse flotte avdekkere med og uten sjakk eller matt, osv.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  A-B
  Av
 • Chess: Easy Ways of Taking Pawns and Pieces CD

  En ny trenings-CD med hele 5000 oppgaver for ganske ferske spillere, fra nybegynnere og et lite stykke framover. Hovedpoenget er her å se brikker som står i slag, både egne og andres, og hvilke det lønner seg å slå eller redde.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Dinosaur Chess: Learn to Play CD

  Et festlig CD-tilbud som sjakk-læring for barn, faktisk helt fra 4-årsalderen, skriver utgiveren Convekta. Små barn opp til ca. 10 år vil nok trenge noe foreldrehjelp bl.a. siden det bare blir snakket engelsk, ikke norsk.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Winning Chess the Easy Way 1 - The Basic Principles of Chess DVD

  Tidligere kvinneverdensmester Susan Polgar er en dyktig sjakkpedagog med en lærerik DVD-serie for ferske spillere. Denne DVD'en tar særlig for seg de viktige prinsippene i åpningsspillet: Kjempe om sentrum, utvikle offiserene, sikre kongestillingen med rokade, ikke flytte samme brikke flere ganger og at hvert trekk skal ha en fornuftig plan.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  A-B
  Av
 • Learn to Play Chess with Fritz & Chesster 3 DVD

  Så kan mange barn glede seg over en tredje festlig sjakk-CD med Fritz og Mats, som de heter på norsk. Med bare ørlitt voksenhjelp finner barna fint ut av også nummer 2 og 3 som bare finnes på engelsk, i alle fall etter å ha vært gjennom den norske nummer 1 som forlengst er en bestselger til norske barn. nå dessverre utsolgt på norsk.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  A-B
 • Chess for Novices vol. 1 DVD

  Endelig en passende DVD for (nesten-)nybegynnere i det proffe ChessBase-formatet, for voksne såvel som for barn. Det forutsettes bare at eleven kan flytte brikkene fra før.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2012
 • Improve Your Chess with Tania Sachdev DVD

  En ny og utmerket DVD for uskolerte spillere som vil lære mer om viktige sjakktemaer fra åpning til sluttspill, med fokus på midtspillet. Det er innlagt endel interaktiv trening. Et fint produkt særlig for spillere med antatt ratingstyrke cirka 800 - 1500.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2014
 • Chess for Absolute Beginners Learn Chess in 30 Minutes DVD

  Tidligere kvinneverdensmester Susan Polgar er en populær sjakklærer på DVD. Hun er entusastisk og tydelig. Dette produktet er en kort og morsom introduksjon som gir bare det aller mest grunnleggende med reglene og brikkenes verdi pluss litt til.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  A
  Av
 • Chess for Novices Vol. 2 DVD

  ChessBase sin egen omtale:

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • Pro Chess Series Vol.2 DVD

  Fortsettelsen av stormester Seirawans grunnleggende gjennomgang av viktige sjakkemner for ferske eller uskolerte spillere. Han viser presist mange viktige temaer som også mer erfarne spillere vil ha utbytte av å få lært eller få gjentatt på en så tydelig måte.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B
  Av
 • Pro Chess Series Vol. 1 DVD

  En suveren DVD og DVD-serie på å gi nybegynneren en del av det viktigste rammeverket til å komme videre i sjakk. Stormester Yasser Seirawan snakker om det vesentlige og er imponerende systematisk og behagelig å høre på.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-B
  Av