Forfattere

Forfatter 'Nigel Davies'

Oversikt over våre produkter med Nigel Davies

 • Nimzo-Indian and Queen's Indian defences Opening Repertoire

  En moderne, hendig bok for svartspillere med de sunne åpningene Nimzo-indisk 1 d4 Sf6 2 c4 e6 3 Sc3 Lb4 og Dronningindisk med i stedet 3 Sf3 b6. Boka er bygget opp med 84 passe grundig kommenterte mønsterpartier.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • The Pirc Defence DVD

  Stormester Nigel Davies kommer hjem til deg med hele 7 timers pedagogisk gjennomgang av Pirc på denne DVD'en. Pirc er en åpning som stadig settes åpningsteoretisk under press, men ser ut til å klare seg bra gjennom angrepene. Pirc gir fleksibelt og spennende spill

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2007
 • A Practical Guide to Chess Improvement

  To tankevekkende, praktiske og leseverdige bøker slått sammen til én, for en gunstig pris. Herlig stoff for alle interesserte fra ratingnivå cirka 13-1400 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2018
 • The f4 Sicilian DVD

  En helt ny DVD om den populære "anti-sicilianeren" 1 e4 c5 2 Sc3 fulgt av f4. Trekket 2 Sc3 legges inn for å unngå svarts tøffe motspill etter 1 e4 c5 2 f4 d5!? 3 exd5 Sf6. Systemene på denne DVDen ble først spilt på høyt nivå av Bent Larsen og senere av engelskmennene Mark Hebden, James Plaskett og William Watson. Nigel Davies presenter som alltid stoffet sitt på en passe grundig og insirerende måte, og som de andre Chess Base-DVDene kan den i tillegg brukes i samspill med Rybka, Fritz eller de andre motorene. En effektiv og kjekk måte å tilegne seg sjakkstoff på. Denne DVDen bør passe godt for spillere med ratingstyrke cirka 1200 - 2200. 4 timers spilletid.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • How to Beat Younger Players DVD

  En DVD relevant for mange: Hvordan kunne slå de unge og framgangsrike spillerne i dag med kortere betenkningstid, lange spillesesjoner og mye dataverktøy? Stormester Nigel Davies ble som 48-åring nummer 3 i det britiske mesterskapet for 2008. Han har mange gode momenter og tips å komme med.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2009
 • A Complete Guide to the Pirc/Modern Complex

  To utmerkede introduksjonsbøker om åpningene Moderne og Pirc er slått sammen i ett bind og tilbys rimelig. Stormesterne Gallagher og Davies har stor kompetanse på disse spennende systemene for svart, og er i tillegg gode pedagoger.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Opening Repertoire: The Grünfeld Defence

  En rykende aktuell bok om å spille Grünfeld-indisk som svart, altså normalt med starten 1 d4 Sf6 2 c4 g6 3 Sc3 d5. En evig aktuell åpning som kjemper om sentrum og i stor grad unngår "kjedelige" stillinger.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2020
 • Tricks & Traps vol. 2 1.d4 Openings DVD

  En DVD med de viktige skarpe åpningsfinessene som alle sjakkspillere gjerne bør kjenne til innen de kjente åpningene med 1 d4. Stormester Nigel Davies forklarer som alltid stoffet på en god måte.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • 10 Great Ways to Get Better at Chess

  En leseverdig bok fra stormester Nigel Davies om hvordan bli bedre i sjakk. Han tar for seg 10 ulike angrepspunkter for å gjøre framgang og viser konkrete eksempler, både egenerfarte og med hans egne elever på lavere nivåer.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • The Pirc move by move

  En aktuell bok om og med Pirc-forsvaret 1 e4 d6 2 d4 Sf6 3 Sc3 g6. Stormester Nigel Davies kjenner åpningen godt og presenterer den ikke minst for ambisiøse klubbspillere, gjennom 57 pedagogisk kommenterte partier.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2016
 • Starting Out: The Modern

  Nigel Davies er selv en spesialist på "Moderne forsvar", det å starte med g6 og Lg7 i prinspippet uansett hvits trekk, og siden kunne velge mellom ulike angrep mot hvits valgte oppstilling. Fiffig sjakk. Dette blir i praksis en fleksibel repertoar- og idebok med fine partier særlig fra svarts side. Hovedtyngden er spill mot 1 e4, men boka har også spill mot d4-åpning fra hvit (med c4) og til og med litt mot flankeåpning med 1 Sf3 eller c4.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • Bamboozle Your Opponents with 1.g3! DVD

  Det fleksible og utfordrende 1 g3 må være det mest underbehandlede åpningstrekket. Her kommer i alle fall 4 timers DVD med Nigel Davies som særlig er spesialist på 1... g6.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • Play the Catalan

  Katalansk ("dronninggambit med tidlig g3 fra hvit") er en aktuell åpning. Vi ser det bl.a. av den store andelen mønsterpartier i denne nye boka som er spilt med suksess i 2007 og 2008 av kapasiteteter som Kramnik, Ivantsjuk, Gelfand, Vaganjan, Kaidanov, Beljavskij, Karpov, Eljanov og Magnus Carlsen. Katalansk oppstår ofte etter trekkrekkefølgen 1 d4 Sf6 2 c4 e6 3 Sf3 d5 4 g3. Stormester Nigel Davies har som vanlig skrevet en kompetent og god åpningsbok. Den egner seg kanskje aller best for spillere med rating cirka 1200 - 2200.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2009
 • Gambiteer II A hard hitting chess opening repertoire for Black

  En fersk og aggressiv repertoarbok for svart med stormester Nigel Davies sine anbefalinger Schliemann (Jänisch)-gambit 3...f5 mot Spansk og Albins motgambit mot Dronninggambit.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Opening Repertoire: The Sicilian Taimanov

  Stormester Nigel Davies guider deg gjennom å spille Taimanov-varianten i Siciliansk som et aktuelt valg mot 1.e4. Han gir også gode forslag mot ulike Anti-sicilianere, som er hvits alternativer til å spille vanlig åpent med Sf3 og d4.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2022
 • The Rules of Winning Chess

  En lærebok i praktisk turneringssjakk fra en anerkjent sjakktrener og forfatter. Nigel Davies gir 50 råd (eller regler) som han mener er avgjørende viktige knagger å henge sjakkforståelse og praktiske ferdigheter på, og da tar han med hele prosessen både i et parti og i en turnering, helt til å sove godt og spise en god frokost.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • The Queen's Gambit Declined move by move

  Med avslått dronninggambit menes systemene som oppstår etter 1 d4 d5 2 c4 e6, med ulike trekkrekkefølger. Stormester Nigel Davies viser 72 partier på en pedagogisk grundig måte, og har mer enn vanlig i denne serien valgt side og veileder svart mest.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2017
 • A Busy Person's Opening System DVD

  En ny dyktig DVD med et kjapt åpningsrepertoar, denne gang nesten ekstremt praktisk med trekkene c6, d6 og e5 som svart og tilsvarende som hvit, i prinsippet uansett hva motstanderen spiller.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • The Closed Sicilian DVD

  Lukket Siciliansk er et gyldig alternativ for hvit i møte med verdens mest analyserte åpning. Hvit spiller 1 e4 c5 2 Sc3 og følger opp med g3, Lg2 og normalt f4 slik verdensmestere som Smyslov og Spasskij har vist med stor suksess, men også Karpov, Short, Adams og andre storheter.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • Gambiteer I & II A hard-hitting chess opening repertoire

  De to populære repertoarbøkene med gambiter for hvit og svart nå samlet i én prisgunstig bok. Stormester Nigel Davies viser for hvit ulike e4-gambiter og for svart blant annet Schliemann (Jänisch)gambit og Albins motgambit.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2017
 • 1.e4 for the Creative Attacker DVD

  Stormester Nigel Davies presenterer et aggressivt og litt sjeldent repertoar for deg med 1 e4 med oppskrifter mot de ulike åpningene som svart kan velge. Variantene er ikke dristige ved at de ofrer materiell, men de stiller svartspilleren overfor mer sjeldne utfordringer.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2007
 • The Accelerated Dragon DVD

  En DVD der GM Nigel Davies viser og forklarer Akselerert drage som svartvåpen mot 1 e4 (1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 Sxd4 g6) og også berører hvordan systemet kan komme til nytte mot andre åpningstrekk fra hvit, da i Maroczy-oppstillingen med c4 fra hvit.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Original and Aggressive: 1... b6 for practical players DVD

  ChessBase og stormester Nigel Davies tetter hullet at det ikke har vært noen moderne DVD med de litt populære b6-åpningene, altså 1... eller 2... b6, mulig mot alt unntatt 1 g3. Ikke minst engelsk forsvar, oftest 1 c4 e6 2 d4 b6.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2015
 • French Defence Strategy DVD

  På denne nye DVDen viser og forklarer stormester Nigel Davies typiske temaer og planer i Fransk forsvar gjennom 25 mønsterpartier fra mange viktige varianter i denne strategiske åpningen.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2010
 • Tricks & Traps vol. 3 in The Flank Openings DVD

  Nigel Davies bruker 4 timer på å vise "triks og feller" i ulike åpninger som ikke starter med 1 e4 eller d4. Dette er grunnleggende kunnskaper for den som spiller, eller spiller mot, alle disse åpningene.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2011
 • The Scotch Game DVD

  DVD-mesteren stormester Nigel Davies viser Skotsk (1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 d4) gjennom 5 timer, trivelig og effektiv læring. Davies viser både et repertoar sett fra hvits side og kommer med gode forslag for svart. Som eksempler bruker han ikke minst partier med åpningens eksperter som Kasparov, Morozevich, Rublevsky og flere.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • Strangling the Sicilian with 2 d3! (Foxy Openings 49) DVD

  Stormester Nigel Davies forteller på denne DVD'en hvordan han for endel år siden funderte på et bra spesialvåpen mot Siciliansk for å unngå 20 trekks lange teoriforberedelser. Hvit har mange alternativer, og Davies forteller hvorfor han landet på 1 e4 c5 2 d3. Ett poeng er å spille "lukket siciliansk" uten Sc3, da denne springeren der ofte må flyttes igjen siden for å jage bort en sterk svart springer fra d4. Davies viser flere fine partier både fra egen praksis, bl.a. mot Bent Larsen, og med overgang til Kongeindisk i forhånd. DVD'en gir en bra innføring for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
 • Torre Attack DVD

  Endelig en DVD også om Torre-angrepet der hvit spiller 1 d4 fulgt av Sf3 og Lg5 mot litt ulike oppstillinger fra svarts side. Stormester Nigel Davies presenterer alltid stoffet på en seriøs, men populær måte som gjør en slik DVD til rask og glimrende oppgradering av åpningsferdighetene til de aller fleste, med stormesteren hjem på PCen til deg! DVD'en kan som vanlig brukes også opp mot Fritz eller andre analysemotorer fra Chessbase. Kan egne seg for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 og oppover. 4 timers spilletid.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • The Trompowsky

  Brasilianeren Octavio Trompowskys tidlige løpertrekk (1 d4 Sf6 2 Lg5) har nå vært en populær åpning gjennom mange år og må fortsatt regnes som et farlig kampvåpen.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2005
 • Attack with the Modern Italian DVD

  Den moderne spillemåten for hvit i italiensk er 1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 Lc4 fulgt av d3, c3 og gjerne Sbd2, som spilt av bl.a. Kasparov, Kramnik, Tiviakov, Bologan, Adams og Gelfand.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • The Dynamic Reti

  Stormester Nigel Davies har fått mye skryt for denne boka om Retis åpning, altså 1 Sf3 vanligvis fulgt av c4 og g3 i den eller andre rekkefølgen.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2004
 • The 4...Nf6 Caro-Kann DVD

  En DVD om de ambisiøse variantene i Caro-Kann der svart etter 1 e4 c6 2 d4 d5 3 Sc3 dxe4 4 Sxe4 Sf6!? 5 Sxf6+ påtar seg en dobbeltbonde med 5...gxf6 eller 5...exf6, to helt ulike systemer som har og har hatt sine tilhengere på høyt nivå.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • Play 1 e4 e5! a complete repertoire for Black in the Open Games

  1...e5 er udiskutabelt det enkleste og mest logiske svaret på 1 e4, tar terreng i sentrum og åpner diagonaler for dronning og løper. Det har blitt spilt av alle verdensmesterne i sjakkens historie, og mange av dem spilte ikke noe annet.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2005
 • The Veresov

  Boka har undertittelen "Surprise your opponents with the tricky 2 Nc3!". Mange har fått oppleve at det sjeldne trekket 1 d4 Sf6 2 Sc3 (eller 1 d4 d5 2 Sc3) ikke er noen ufarlig åpning.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2003
 • The Colle System DVD

  Populære Nigel Davies gir deg her et åpningsrepertoar for hvitspillere basert på trekkene 1 d4 fulgt av 2 Sf3 og 3 e3. I tillegg til vanlig Colle-system som oppstår med dronninggambit-lignende oppstillinger fra svarts side demonstrerer Davies også disse åpningstrekkene som våpen når svart i stedet forsøker å spille Kongeindisk, Benoni og til og med Hollandsk.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2008
 • The Vienna with 3.f4 DVD

  Wienerparti med 1 e4 e5 2 Sc3 Sf6 3 f4 bør være en attraktiv mulighet for hvit, slik spillere som Nakamura, Ivantsjuk, Zviagintsev og Hector har vist. Gjennom 4 timer viser GM Nigel Davies hvordan spille, og ikke spille!

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2011
 • Tricks & Traps vol. 1 1.e4 Openings DVD

  DVD med en ny vinkel fra ChessBase sin side. Stormester Davies gjennomgår først og fremst eksempler fra mange åpninger med 1 e4 fra hvit og der svart får problemer på f7.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2010
 • The Accelerated London with 2.Bf4 DVD

  London-systemet 1 d4 fulgt av Sf3 og Lf4, eller her Lf4 først, har i de siste 25 årene nesten blitt en landeplage, som nå også Carlsen og andre har brakt inn i verdenseliten. Bøker og DVDer er delvis utsolgt, og her kommer en helt ny DVD!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
 • Alekhines Defence

  Aljechins forsvar 1 e4 Sf6 er stadig en litt uvant og vanskelig åpning for mange e4-spillere å møte, i alle fall hvis motstanderen er godt kjent i terrenget.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2001
 • The Tarrasch Defence DVD

  Tarraschvarianten i dronninggambit (i reneste form: 1 d4 d5 2 c4 e6 3 Sc3 c5) er en aktiv mulighet for svartspillere som vil unngå en trang stilling mot 1 d4. Åpningen regnes som særlig effektiv på klubbnivå og kan ofte trylles fram like effektivt mot 1 Sf3 eller 1 c4 fra hvit. Stormester Nigel Davies er tydelig og klar i presentasjonen, en glimrende sjakktrener på DVD. DVD-en har 3 timer 50 minutters spilletid og passer for spillere med ratingstyrke fra omlag 900-1000 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • The English Opening DVD

  Stormester Nigel Davies gir deg 8 timers spilletid om 1 c4 som han i de fleste tilfeller følger opp med 2 g3. Gjennom 40 partier viser han mange finesser i denne fleksible åpningen som her blitt kalt sjakkåpningenes "Rolls Roys". Davies er anerkjent dyktig til å presentere sjakkstoff på DVD, så dette er en behagelig og "farlig effektiv" måte å lære på. Produktet spiller på lag med Fritz, Rybka og vennene i ChessBase-familien.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2008
 • Build a 1.d4 Repertoire DVD

  Denne DVDen lever helt opp til navnet sitt: På 5 timer viser Nigel Davies hvordan du kan bygge opp fra grunnen et repertoar med 1 d4 som hvit. Han foreslår å starte med 1 d4 fulgt av 2 Sf3 for å innsnevre store mengder åpningsteori

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2010
 • 1...e6: A Solid Repertoire against 1.d4 and 1.e4 DVD

  Stormester Nigel Davies viser over 5 timer et overkommelig repertoar med svart mot både 1 d4 og 1 e4. Trekket 1...e6 inviterer i begge tilfeller til Fransk der han etter både 3 Sc3 og 3 Sd2 foreskriver Romanisjins variant 3...Le7. Etter 1 d4 e6 2 c4 foreslår han 2...Lb4+

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Chess for Scoundrels DVD

  "Sjakk for skurker"? Innholdet lever vel heldigvis ikke helt opp til navnet, men stormester Nigel Davies legger ikke skjul på at han her tar for seg psykologisk krigføring i sjakk, gjennom over 4 timers spilletid. Og ingen skal være i tvil om at psykologi også er en viktig suksessfaktor i turneringssjakk.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2008
 • The Queen's Gambit Declined Exchange Variation DVD

  En første DVD om avbyttevarianten i dronninggambit kan ventes å bli etterspurt. Gjennom 4 timer viser stormester Nigel Davies de viktige strategiene og variantene i denne åpningen som i sin tid ble popularisert av Botvinnik og senere igjen av Kasparov.

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2009
 • Nimzowitsch-Larsen-Attack DVD

  En kyndig DVD om åpningene 1 b3 og 1 Sf3 fulgt av b3. Nigel Davies viser hvordan hvit kan få spennende sjanser også ved å åpne spillet slik.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2012
 • Gambiteer 1 A hard-hitting chess opening repertoire for White

  GM Nigel Davies gir deg skarpe våpen til bruk som hvit med 1 e4. Her er det Nordisk gambit, Fløygambit 2 b4 mot siciliansk, Fløygambit 1 e4 e6 2 Sf3 d5 3 e5 c5 4 b4 mot fransk, den såkalte Fantasivarianten 3 f3 mot Caro-Kann osv.

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2007
 • The Grünfeld Defence

  Bygger fullt og helt på 73 hele mesterpartier, et konsept som gjør åpningsbøker noe lettere tilgjengelig for ferskere spillere enn andre bøker spekket med varianter 1, 2, 3 og a, b, c osv.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2002
 • 1...d6 Universal DVD

  Stormester Nigel Davies gir deg faktisk et komplett svartrepertoar ved hjelp av den tidligere Pirc-DVD'en (mot 1 e4) og denne med 1...d6-system også mot alle øvrige åpningstrekk fra hvit. Grunnpillarene mot 1 d4 er her 1...d6 2 c4 e5(!) (uten å frykte damebytte, snarere tvert om ifølge Davies!) og 1...d6 2 Sf3 g6 3 c4 Lg7 4 Sc3 Lg4. Mot 1 c4 og 1 b3 foreskriver Davies 1...e5 fulgt av 2...d6.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007