Forfattere

Forfatter 'Neil McDonald'

Oversikt over våre produkter med Neil McDonald

 • Coach Yourself A Complete Guide to Self-Improvement at Chess

  En fascinerende ny lærebok i sjakk og sjakktrening for ratingnivå cirka 1500 - 2200, med flotte eksempler, gode utfordringer og klare råd. Det er mye en bok om hvordan tenke i sjakk, og tips om hvordan arbeide med sjakken for å tenke bedre.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • A Complete Guide to Queen's Gambit Play

  Et kupp med tre utmerkede Dronninggambit-bøker samlet i én, med 619 sider prima stoff særlig for spillere med ratingnivå cirka 1200 - 2100. "Starting out" fordi forfatterne tar med gode forklaringer, mens partiene er høyst relevante også i mesterklassen.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2018
 • The King's Indian Attack: Move by Move

  En kompetent bok om den interessante åpningen "Kongeindisk i forhånd" som vi sier. Hvit spiller normalt enten Sf3 fulgt av g3, Lg2, 0-0, d3, Sbd2 og e4, eller starter med e4 og gjør kanskje det samme. Stormester McDonald tar for seg svarts mange oppstillinger.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • Starting Out: The Dutch Defence

  En pedagogisk og fin introduksjon til hollandsk (1 d4 f5), som stadig er et spennende åpningsvalg for den som vil spille skarpt også med de svarte brikkene. Som "Starting-out"-bok berører den som vanlig hele bredden av aktuelle varianter for både hvit og svart og bra med generelt lærerike kommentarer.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
 • The Ruy Lopez, move by move

  En stor fin ny bok om Spansk åpning, pedagogisk både som introduksjon til de viktige variantene og grundig gjennomgang av mange ferske mesterpartier der leseren blir engasjert gjennom spørsmål.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2011
 • The Giants of Power Play Learn from Topalov, Geller, Bronstein, Alekhine and Morphy

  En ny interessant bok fra stormester McDonald, med leksjoner i "power play" gjennom fem store spillere i sjakkhistorien. Han definerer power play som en blanding av forberedelser, psykologi og framfor alt dynamisk spill og sjonglerer ulike temaer mellom bokas fem utvalgte helter.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Main Line Caro-Kann

  En grei bok om variantene i Caro-Kann etter de aller alminneligste trekkene i denne åpningen: 1 e4 c6 2 d4 d5 3 Sc3 (eller Sd2) dxe4 4 Sxe4. Boka deles i kapitlene 4...Sd7 (Smyslov-varianten), 4...Lf5 (klassisk) og 4...Sf6 med a) 5 Sxf6 gxf6 og b) 5 Sxf6 exf6.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Rudolf Spielmann - Master of Invention

  En hyggelig bok om og med Rudolf Spielmann som McDonald i forordet kaller en av tidenes mest kreative sjakkspillere. Boka fokuserer først og fremst på partier og stillinger der Spielmann utfolder seg, det hele presentert med et nytt tema i hvert kapittel, som alle avsluttes med et antall treningsoppgaver hentet fra Spielmanns praksis.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: 1 e4! (CD-versjon) CD

  Dette er CD-utgaven av stormester McDonalds nye repertoarbok for hvit med 1 e4. Den dekker alle svarts vanligste svaralternativer og får dermed ikke gått bredt inn i hver åpning, men får egentlig med seg imponerende mye og ikke minst aktuelt i viktige varianter.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: The Réti

  En ny innføringsbok om Retis åpning 1 Sf3 av den anerkjent dyktige sjakkforfatteren stormester Neil McDonald. Den gir samtidig en aktuell oppdatering om åpningen for sterkere spillere.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2010
 • Starting Out: The English

  Stormester McDonald har som vanlig skrevet en vellykket bok, en innføring i åpningen Engelsk (1 c4) som det kan være ekstra vanskelig å behandle på en god måte fordi det er så mange valgmuligheter og ulike bondestrukturer. Dette er en grunnbok som faktisk ser like nyttig ut for hvit som for svart, så den kan anbefales til interesserte spillere med ratingstyrke omlag 900 - 1900, uavhengig av om de selv spiller 1 c4. Hele 52 godt kommenterte partier er sentrale i framstillingen.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003
 • Chess Secrets: The Giants of Strategy

  En inspirerende lærebok i strategi og samtidig et stykke sjakkens idéhistorie, med partieksempler gjennom 100 år fra 1907 til 2007 av de fem store strategene Kramnik, Karpov, Petrosjan, Capablanca og Nimzowitsch.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • How to Play against 1 e4

  En pedagogisk repertoarbok med Fransk som svartvåpen mot 1 e4. Stormester McDonald gjennomgår naturligvis de mange forskjellige valgene som hvit har i løpet av de første to til fem trekkene.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • Starting Out: Queen's Gambit Declined

  En fremragende ny lærebok om den klassiske dronninggambiten der svart spiller e6 i stedet for c6. Boka tar utgangspunkt i stillingen etter 1 d4 d5 2 c4 e6 3 Sc3 Sf6 4 Lg5 Le7 5 e3, i tillegg til et kapittel om 4 Lf4. Stormester McDonald er stadig en dyktig forfatter. Boka passer beste for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Catalan move by move

  En ny bok i den populære åpningsserien Move by move. Stormester Neil McDonald har gledelig aktivisert seg mer som forfatter igjen. Her lovpriser og gjennomgår han Katalansk på en god måte. Denne åpningen oppstår gjennom flere trekkrekkefølger.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2017
 • Play the Dutch

  Hollandsk for svartspillere. Forfatteren velger Leningradvarianten med ...g6 når hvit spiller tradisjonelt med g3, men fokuserer også mye på alternativene og gir dermed et komplett repertoar mot 1 d4, samt også 1 c4 og 1 Sf3.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • Break the Rules! A modern look at chess strategy

  For suksess i sjakk lærer vi viktige regler, forstår forholdet mellom disse reglene og så .... rett og slett: Hvordan kan vi bryte reglene med suksess? Moderne toppsjakk handler mye om dette.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2012
 • Starting out: 1 d4! & 1 e4!

  De to kjente innføringsbøkene med 1 d4 og 1 e4 er her slått sammen til en større bok og til en gunstig pris. En ryddig og smakfull bok med mange gode tips og introduksjoner, fulgt av mønsterpartier som det er en glede i seg selv å spille gjennom.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2017
 • Concise Chess Middlegames

  En aktuell og kjekk liten pocketbok som viser deg mye grunnleggende om midtspillet i sjakk. Den engelske stormesteren serverer en god miks av både taktikk og strategi. 240 sider i et originalt lite format.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-C
  Av