Sjakk-bøker Sluttspill

Praktiske sluttspill

 • Understanding Rook vs. Minor Piece Endgames

  En konsentrert innholdsrik bok om sluttspill med tårn mot lette offiserer. Her er både forklarende tekst, teori, praksis og testoppgaver til leseren, og alle analyser opp til og med sju brikker er Tablebase-datasjekket presis sannhet.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2020
 • Magical Endgames

  En sluttspillbok som sterkt kombinerer det praktiske med det estetiske i sjakk, med også mange partieksempler fra de siste årene. Stormester Karsten Müller garanterer som alltid for holdbarheten.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2020
 • Decision Making in Major Piece Endings

  Gelfands glimrende bok om å ta beslutninger i sluttspill med tårn og dronninger. Det er flest av tårnsluttspill som forekommer oftest i praksis. Siste kapittel gir treningsoppgaver. En skikkelig kvalitetsbok!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2020
 • Vasily Smyslov: Endgame Virtuoso

  Smyslov (verdensmester 1957-58) er en av tidenes største sluttspillvirtuoser, og i denne boka serverer han 122 sluttspill fra egne partier, sortert etter materiell konstellasjon, foruten 7 sluttspillstudier og 40 lærerike hele partier som kan studeres og ikke minst nytes fra åpningen og helt gjennom sluttspillet.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1997
 • Amateur to IM Proven Ideas and Training Methods

  Viser seg å være en ren sluttspillbok! Forfatteren har en kometaktig karriere i voksen alder og forklarer på en inspirerende og grundig måte sluttspill han har studert. Det er mange grunnleggende sluttspill som vi burde kunne...

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2012
 • Special Endings 1

  461 utvalgte sluttspill med kommentarer av den ungarske stormesteren Pinter. Han skriver i forordet at selv sluttspillene til de sterke stormesterne er fulle av feil. Pinter presenterer her sluttspill i forhold til materiell status. Blant stillingene med tre bønder for et tårn finner vi det både instruktive og severdige partiet Heim - Øgaard fra NM i Bergen i 1977!

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
 • Special Endings 2

  Siste bind i stormester Pinters glimrende sluttspillserie omhandler stillinger med minst tre offiserer på brettet i tillegg til kongene. Her er det både eldre og i stor grad nyere eksempler med mange av tidenes store spillere i aksjon og supplert med endel relevante sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2009