Sjakk-bøker Sluttspill

Praktiske sluttspill

 • Amateur to IM Proven Ideas and Training Methods

  Viser seg å være en ren sluttspillbok! Forfatteren har en kometaktig karriere i voksen alder og forklarer på en inspirerende og grundig måte sluttspillene som han har studert. Det er mange grunnleggende sluttspill som vi antagelig burde kunne...

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2012
 • Special Endings 1

  461 utvalgte sluttspill med kommentarer av den ungarske stormesteren Pinter. Han skriver i forordet at selv sluttspillene til de sterke stormesterne er fulle av feil. Pinter presenterer her sluttspill i forhold til materiell status. Blant stillingene med tre bønder for et tårn finner vi det både instruktive og severdige partiet Heim - Øgaard fra NM i Bergen i 1977!

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  C-D
  Av
 • Special Endings 2

  Siste bind i stormester Pinters glimrende sluttspillserie omhandler stillinger med minst tre offiserer på brettet i tillegg til kongene. Her er det både eldre og i stor grad nyere eksempler med mange av tidenes store spillere i aksjon og supplert med endel relevante sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2009
 • Vasily Smyslov: Endgame Virtuoso

  Smyslov (verdensmester 1957-58) er en av tidenes største sluttspillvirtuoser, og i denne boka serverer han 122 sluttspill fra egne partier, sortert etter materiell konstellasjon, foruten 7 sluttspillstudier og 40 lærerike hele partier som kan studeres og ikke minst nytes fra åpningen og helt gjennom sluttspillet.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1997