Forfattere

Forfatter 'Cyrus Lakdawala'

Cyrus Lakdawala er en Internasjonal mester (IM) fra USA som i senere år faktisk må ha blitt verdens mest produktive sjakkforfatter. Likevel leverer han bok etter bok som er både instruktiv, poengtert og leseverdig. Han skriver så lett og vittig at det er mulig å mene at han overdriver, men en Lakdawala-bok er i alle fall langt fra tørr og kjedelig. Det er åpenbart dagens effektive analysemotorer og partibaser som gjør det mulig å levere raskt så mye sjakkstoff på et faglig bra nivå. Lakdawala har tydelig en glimrende oversikt selv og klarer å nå reelt godt fram til alminnelige sjakkspillere kanskje mest på ratingnivå cirka 1200 - 2000.

Oversikt over våre produkter med Cyrus Lakdawala

 • Nepomniachtchi: Move by Move

  Bli kjent med sjakken til VM-utfordrer Nepo (slik vi bruker det vanskelige navnet hans enkelt). Her er 61 grundig og pedagogisk kommenterte partier pluss 52 kombinasjonsoppgaver til slutt, alt herlig presentert av Lakdawala.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2021
 • Tactical Training in the Endgame

  En fascinerende og innholdsrik treningsbok i sluttspill med 322 oppgavestillinger, mange av dem fra sluttspillstudier som ofte er for vanskelige å løse, men noen ganger går forfatteren inn etter noen trekk.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2021
 • Tactical Training: Lakdawala

  Enda en bok for å trene sjakktaktikk, gjennom 33 tematiske kapitler alle med litt forklaring og grunnleggende eksempler i starten og temmelig delikate og krevende stillinger etterhvert, delvis også fra elegante sjakkstudier.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2021
 • First Steps: Fundamental Endings

  Et godt bud på en sluttspillbok å anbefale for spillere som vil lære denne viktige delen av spillet fra et grunnleggende nivå og oppover, med 279 pedagogisk presenterte eksempler. For spillere med ratingnivå ca 900 - 1900.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • How to Beat Magnus Carlsen Exploring the Most Difficult Challenge in Chess

  Denne boka med mange av Magnus Carlsens tapspartier er faktisk nær en ultimat hyllest av verdensmesteren vår og oppdatert til og med Norway Chess 2020 da rekken uten tap ble brutt av Duda. En herlig bok av Lakdawala.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2020
 • Opening Repertoire 1 d4 with 2 c4

  Enda en inspirerende og dyktig(!) bok av IM Lakdawala, altså fra hvits side om å spille 1 d4 og følge opp med det mest aktive 2 c4. Til å være en repertoarbok slentrende og partifokusert, og gir mange gode forslag

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2019
 • Rewire Your Chess Brain

  En stor bok med både masse sluttspillstudier og mattproblemer, presentert som treningsstoff for ambisiøse sjakkspillere! Her trenes både kreativitet og variantregning, og dessuten serveres det motiverende skjønn sjakk.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2020
 • In the Zone The Greatest Winning Streaks in Chess History

  Lakdawala presenterer underholdende og høyst instruktivt 13 utvalgte høydepunkter i sjakkhistorien, med mange partier og partiavslutninger fra hvert av dem. En bok som gir alle sjakkentusiaster stor glede.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2020
 • The Trompowsky Attack move by move

  Åpningen Trompowsky 1 d4 Sf6 2 Lg5 er det lett å få spilt og lett å bli utsatt for, et skarpt valg helt fra start! Denne boka gir et bredt materiale av ganske ferske partier, som oppdatering og inspirasjon for begge sider. Konseptet gjør det også til en underholdende sjakkbok.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2014
 • How Ulf Beats Black Ulf Andersson's Bulletproof Strategic Repertoire for White

  En overraskende, herlig bok i Ulf Anderssons hvitrepertoar! IM Cyrus Lakdawala røper seg som en stor Uffe-tilhenger og har både spilt og undervist i svenskens hvitåpninger gjennom flere tiår. Hvit åpner oftest med 1 Sf3 og bytter gjerne dronninger tidlig.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2018
 • Capablanca move by move

  En instruktiv og flott samling av 59 Capablanca-partier med det nye pedagogiske konseptet der forfatteren blant annet stiller leseren mange spørsmål underveis.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012
 • The Colle move by move

  En ny bok om Colle-systemene der hvit starter med d4, Sf3, e3 og c3 eller b3. Som forfatteren påpeker, har åpningen et litt mindre seriøst ry, selv om det er den høyst respekterte svartåpningen Slavisk dronninggambit med ett tempo mer...

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • First Steps: the Colle and London Systems

  Dette er en repertoarbok for hvit med d4 og Sf3. Hvit spiller Colle med e3 og Ld3 mot d5 og e6, og en "Colle-Zukertort" med mertempo mot Slavisk: 1 d4 d5 2 Sf3 Sf6 3 e3 c6 4 c4 og et senere b3. Hvit spiller "London" med Lf4 mot det meste annet.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • The Scandinavian move by move

  Ferskt, grundig og populært om Skandinavisk med 1 e4 d5 2 exd5 Dxd5 3 Sc3 Dd6!? som er Tiviakovs store spesialitet blant de sterke stormesterne. Boka dekker også 3 Sf3 og andre avvik fra hvits side.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2013
 • The Sicilian Sveshnikov move by move

  Etter noen års opphold en ny og grundig bok om å spille den etterhvert så solide Sveshnikov-varianten i siciliansk, som mest direkte oppstår slik: 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 e5.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • Chess for Hawks Improve your vision, sharpen your talons, forget your fear

  IM Lakdawala skriver om verdien og effekten av å være en hauk i sjakk, og ikke en due. Her er det samlet mye erfaring og mange tips både fra hans spillekarriere og fra mange av sjakkverdenens størrelser. Severdig og leseverdig.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2017
 • Caruana move by move

  En ny bok om Caruana før VM-matchen i London. Her blir spillet hans grundig gjennomgått og forklart. Boka har 51 hele partier, derav 5 mot Magnus, og forfatteren sammenligner de to og gir sine vurderinger før matchen.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • Winning Ugly in Chess

  En ny seriøs(t) underholdende bok fra IM Lakdawala, om hvordan se muligheter når du ikke står godt! Vi plasserer den under "psykologi og tenking", for dette er virkelig en bok om praktisk sjakkspilling og psykologi fra en som kan inspirere mye på disse områdene. Mange herlige eksempler.

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
 • Larsen move by move

  Vår avdøde danske helt Bent Larsen er stadig i fokus gjennom nye bøker. Her er 59 særdeles grundig gjennomgåtte partier i tematisk orden og med prominente motspillere fra Botvinnik til Kasparov.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2014
 • Opening Repertoire 1 e4

  IM Lakdawala boltrer seg elegant i en ny repertoarbok for hvit med 1 e4, der variantvalgene er sunne og edruelige. En leseverdig bok med instruktivt kommenterte partier og med alle aktuelle svartrekk fra svarts side.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2018
 • Opening Repertoire The French Defence

  En ny repertoarbok om å spille Fransk 1 e4 e6 med svart. IM Lakdawala lager utrolig mange bøker, men røper at Fransk er favorittåpningen, den første kjærligheten, som han har spilt ofte gjennom 50 år siden han var 8 år! Så han er ekstra på hjemmebane!

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2019
 • Carlsen move by move

  En stor bok gjennomgår pedagogisk og grundig 54 Carlsen-partier fra 2002 til 14, nesten trekk for trekk. Den desidert beste sjansen for alminnelige spillere til å forstå (og nyte) mer av spillet til størstemesteren vår.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2014
 • The Caro-Kann Move by Move

  En tjukk og instruktiv bok spekket med utvalgte, aktuelle partieksempler, til glede for både eksisterende og nye Caro-Kann-spillere.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2012
 • 1...b6 move by move

  En ny og innholdsrik bok om 1...b6 benyttet mot alle mulige åpningstrekk fra hvit side. 1 e4 b6 er Owens forsvar etter partiet Morphy - Owen 0-1(!), London 1858. 1...b6 som svar mot c4 og d4 fra hvit er Engelsk forsvar etter Miles og mange andre mestere fra 70-tallet og utover.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2015
 • The Modern Defence move by move

  Turen har kommet til "Moderne forsvar" i denne populære serien. En innholdsrik bok på hele 400 sider med utgangspunkt i 1 e4 g6, men den behandler også svarts spill mot 1 d4 og 1 c4.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2012
 • Opening Repertoire the Modern Defence

  En spennende repertoarbok med Moderne forsvar, g6 og Lg7, og her også tidlig c6 og d6 eller i noen tilfeller d5. Forfatteren presenterer 66 mønsterpartier i en systematisk rekkefølge, og starter med berømte Evans - Suttles fra 1972 (0-1).

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • First Steps: the Modern

  En ny innføringsbok i spennende åpningssystemer som grupperes i "Moderne forsvar", der svart starter med g6, Lg7 og oftest d6, mot både e4, d4 og c4, og med ulike valg videre. Boka er bygget rundt 30 hele og pedagogisk kommenterte partier.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2017
 • First Steps: the Scandinavian

  Skandinavisk (1 e4 d5) er praktisk idet svart bestemmer hvilken åpning som skal spilles! Denne boka gir en grei innføring som bør være tilstrekkelig og passende for spillere med ratingnivå ca 900 - 1800 som vil "ha en åpning" eller prøve noe nytt.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Fischer move by move

  En pedagogisk gjennomgang av partiene til tidenes sjakkspiller er samtidig også estetisk underholdning for alle sjakkvenner. En bok som kan gi stort utbytte for spillere med ratingnivå fra cirka 1000 og helt opp.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2015
 • Korchnoi move by move

  Sjakk er kamp, og her presenteres 61 utvalgte partier av den store fighteren Viktor Korchnoi på en lærerik måte i dialog mellom forfatteren og deg som leser. Her kommer de fleste av sjakkspillets viktige temaer fra åpning til sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2014
 • Botvinnik move by move

  Botvinniks logiske og gedigne partier er ekstra lærerike til en slik trekk-for-trekk bok. 60 utvalgte partier på nesten 400 sider gir kommentarer og dialog med leseren grundig nok, uten å drukne i computervarianter

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • Anti-Sicilians move by move

  Anti-sicilianerne, altså siciliansk uten 2 Sf3 og 3 d4 fra hvit, er "big business" og en egen verden både fra hvits og svarts side. Her er enda en ny bok om disse systemene, både godt presentert og litt nyere og litt større enn de andre!

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2016
 • The Classical French move by move

  En ny stor og instruktiv bok i denne serien, med 56 fyldig kommenterte partier som alle starter med trekkene 1 e4 e6 2 d4 d5 3 Sc3 Sf6. Dette er som kjent et seriøst alternativ til de teoritunge Winawer-varianten(e) med 3... Lb4.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2014
 • Opening Repertoire: The Sveshnikov

  En ny skikkelig repertoarbok med våre dagers både aggressive og solide Sicilianer: Sveshnikov-varianten 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 e5. Slik kom Magnus Carlsen til og med litt på offensiven med svart mot Caruana i VM-matchen.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2020
 • A Ferocious Opening Repertoire

  JA: Et "nytt" og småfrekt repertoarvalg presentert for første gang i full bredde: Den skarpe og angrepsvillige åpningen Veresov som er 1 d4 fulgt av 2 Sc3 og normalt 3 Lg5.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Opening Repertoire ...c6 Playing the Caro-Kann and Slav as Black

  En ny repertoarbok der svart spiller c6 og d5. Det hele er faktisk bygget rundt hvordan de sterke stormesterne Dreev og Khenkin spiller med svarte brikker. Den store boka ligner også på konseptet "move by move".

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2017
 • Kramnik move by move

  59 komplette Kramnik-partier på cirka 400 sider gir lærdom og sjakknytelse i en perfekt innpakning. Kommentarene i denne mye bokserien er ikke lange og tunge varianter, men en fornuftig og hyggelig dialog med leseren.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2012
 • 1... d6 Move by Move

  En interessant ny repertoarbok for svart med "universalvåpenet" 1...d6 som her ikke planlegger Pirc med g6. Det meste av boka dekker naturlig spill mot 1 e4 og 1 d4, men normalt uten fianchettering av løperen.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • First Steps: the French

  Første bok i en ny serie som gir leseren en grunnleggende innføring med gode eksempler for å kunne starte å spille en åpning. Alle de viktigste systemene i Fransk blir vist gjennom minst ett pedagogisk kommentert parti. En bok mest for spillere ca 1100 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Tal move by move

  En grundig og pedagogisk samling med 53 av selveste Mikhail Tals mest praktfulle og interessante partier fra et simultanparti som 11-åring i 1948 til et lite fyrverkeri mot Akopjan i året 1992 da han døde.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2016
 • The Alekhine Defence move by move

  Aljechins forsvar 1 e4 Sf6 kan virke paradoksalt, men synes å være en undervurdert og dermed ekstra fullverdig åpning. Denne store boka gir masse godt stoff og god lærdom gjennom 57 svært grundig gjennomgåtte partier.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2014
 • The Four Knights move by move

  Firspringerspill 1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 Sc3 Sf6 er en snedig vei å føre motspilleren uforvarende på til ukjent terreng. Denne boka behandler både 4 Lb5, 4 d4 og 4 g3.

  Kjøp
  Pris
  275
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • The Nimzo-Larsen Attack move by move

  En innholdsrik og instruktiv bok i den populære serien Move-by-move. Med Nimzo-Larsen Attack mener forfatteren først og fremst åpningen 1 b3 som han supplerer litt med 1 Sf3 og 2 b3 slik Nimzowitsch oftest spilte.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2013
 • Clinch it!: How to Convert an Advantage into a Win in Chess

  En bok som treffer et aktuelt punkt hos de fleste sjakkspillere. Forfatteren forteller også at cirka 35% av partiene der elevene hans står til gevinst, som vi sier, av forskjellige årsaker ikke blir vunnet. Lakdawala svarer med denne boka.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • Bird's Opening Move by Move

  En innholdsrik og morsom bok om Birds åpning 1 f4 som kan oppstå fra ulike førstetrekk. En åpning for fritenkere, sier forlaget og innleder med klassikere av Lasker og Larsen.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-D
  Av