Sjakk-bøker Midtspillet strategi

Testbøker i strategi

 • The Chess Scalpel 32 Master Games Dissected, Predict the Moves and Maximize Your Chess Understanding

  Stormester Zenon Francos moderne treningsbok etter den gamle oppskriften å gjette trekk i ulike mesterpartier. Du legger noe over siden, flytter det nedover trekk for trekk og tenker ut det neste.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2022
 • Monster Your Middlegame Planning Volume 2

  Følger opp suksessen fra første bok, med 78 nye stillinger der leseren skal velge mellom én av tre foreslåtte planer. Dette er lærerikt stoff om strategi, en arbeidsbok med grundige gjennomganger av løsningene. For spillere med ratingnivå cirka 13-1400 og oppover, mener vi.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2019
 • Improve Your Practical Play in the Middlegame

  Tidligere superstormester Aleksei Dreev viser og tester deretter leseren i viktige og ikke så enkle temaer i midtspillet: 1. Moves back, 2. Defence, 3. The Comparison, 4. Pawn sacrifce, 5. Danger and initiative. Han bruker mange eksempler fra de siste årene.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2018
 • It's Your Move - tough puzzles

  Stormester Chris Ward har laget en underholdende type testbok. Denne tøffeste av dem inneholder testoppgaver med mange interessante stormesterstillinger som vil passe best som utfordring for spillere med ratingstyrke fra 1600 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
 • The Ultimate Chess Strategy Book: Volume 1 How to play the Closed Openings like a virtuoso

  En strukturert og gjennomarbeidet ny strategibok med 90 hovedpartier som flest starter med 1 d4 og de øvrige med 1 c4 og 1 Sf3. Her får vi demonstrert og testet oss i de viktige strategiske beslutningene i sjakk, dels gjennom en "kritisk stilling" i hvert parti der vi skal velge ett av tre-fire trekk. Forfatterne formidler også verdifull lærdom om åpningstrekkene frma til nøkkelstillingen og gjennomgår fortsettelsen av partiet på en instruktiv måte.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2008
 • Can You be a Positional Chess Genius?

  En bok med 150 testspørsmål av posisjonell karakter, fordelt på 10 tester med 15 oppgavestillinger i hver. Du bestemmer deg for løsninger, skriver dem ned og høster poeng med en vurdering av hvor god du er, foreløpig. For hver stilling kan du be forfatteren om et hint. Oppgavediagrammene er svært store og tydelige.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2002
 • Strategic Chess Exercises Find the Right Plan to Outplay Your Opponent

  En treningsbok anbefalt av det franske sjakkforbundet. Her er 90 teststillinger av mest strategisk natur, med grundige kommentarer til løsningene og trekkene fra starten av partiet. Dermed nyttig også for åpningen, i tillegg til midtspill, og noen sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • The ChessCafe Puzzle Book 2 Test and Improve Your Positional Intuition

  En ny og flott treningsbok i sjakkstrategi, på krevende nok nivåer til gjerne å jobbe mot å bli elitespiller og IM. Karsten Müller har som vanlig gjort en utsøkt jobb med innledninger og massevis av gode eksempler som du garantert får testet deg rikelig på.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2008
 • Modern Chess Planning A practical training course in logical chess

  Stormester Grivas serverer en ny bok om noe så vitalt som moderne planlegging i sjakk. Her er 75 stillinger, 50 av dem fra Grivas sine egne partier og 25 andre. For hver av dem har Grivas formulert en stillingsbedømmelse og deretter tre nærliggende, alternative planer (A, B og C) som leseren skal velge blant. De fleste er midtspillstillinger, men her finnes også helt fra sjuende trekk i åpningen til enkelte strategiske sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2007
 • Monster Your Middlegame Planning Volume 1

  En kombinert lære- og treningsbok som handler om planlegging og midtspillstrategi. Stormester og trener Grivas gjennomgår kort temaer med ulike bondestrukturer og tester deretter leseren med tilsammen 78 partier der vi får hele partiet og skal velge mellom begrunnede alternativer i en kritisk stilling.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • Test Your Chess Assess and Improve Your Chess Skills

  Vår danske venn IM Steffen Pedersen har gjort en imponerende god jobb som sjakkforfatter gjennom endel år. I denne boka tester han deg i både åpningen, midtspillet og sluttspillet.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Chess Choice Challenge 3

  En praktisk testbok av stormester Chris Ward, med en blanding av utfordringer i både åpning, midtspill og sluttspill. I hvert tilfelle er du i trekket og skal velge mellom fem påstander. Helst krysser du av for valget ditt og får senere oppsummert hva resultatene dine var verdt! Her er mange lekre stillinger og trekk å glede seg over også, både taktikk og teknikk.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  B-D
  Av