Sjakk-bøker Taktikk, kombinasjoner og angrep

For ferske spillere

 • Mastering Mates 1 1,111 One-Move Mates

  Train Your Brain to Recognize Checkmates!

  Kjøp
  Pris
  200
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Chess Camp, Volume 6 Tactics in Attack and Defense

  Den sjette boka i serien "Chess Camp" gir 618 taktiske oppgavestillinger der det gjelder å vinne, eller forsvare seg mot, sterke temaer som spiddere, bindinger, dobbeltangrep, avdekkere, avledninger og trekktvang.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Chess Camp, Volume 2 Simple Checkmates

  En systematisk oppgavebok der stillingene ber om sjakk matt i ett trekk, gjennom ulike brikkekonstellasjoner. Stort sett veldig enkelt trinn for trinn for nybegynneren.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • Chess Camp, Volume 1 Move, Attack, and Capture

  Første bok i en serie for nybegynnere og etter hvert nesten-begynnere. Her gjelder det å drille på trekk, angrep, slag og forståelse av spillereglene med sjakk, sjakk matt, patt, rokade, evig sjakk og en passant.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • 111 sjakk matt i 1 trekk Sjakkskolens oppgavehefte 1

  Et oppgavehefte med 111 stillinger der hvit kan avgjøre partiet med sjakk matt. Fin trening ikke minst for nye og litt uøvde spillere. Passer glimrende sammen med SJAKKSKOLEN 1 og for alle sjakkspillere opp til et visst nivå.

  Kjøp
  Pris
  35
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Chess School 1a, The Manual of Chess Combinations

  En super treningsbok for ferske spillere, med 719 taktiske oppgaver fra enkle til litt mer krevende. De første 150 er matt i ett trekk, og deretter skal du klare remis og så vinne tårn, løper, springer og dronning, dernest matt i to trekk.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A-B
  Av
 • Learn Chess Tactics

  Stormester John Nunn har skrevet en ekstra lærerik og forståelig introduksjon til å lære taktikktemaene i sjakk: Gaffel, Avdekker, Binding, Spidder, Avledning, Fanget brikke, Fjerne forsvar, Åpning og lukking av linjer, Sisteradsmatt, Bondeforvandling og Mellomtrekk pluss kombinasjoner av disse.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B
  Av
 • Arbeidsbok 3: Kampen

  Et arbeidshefte med ulike enkle taktiske temaer i sjakk, alt også illustrert med mange tegninger og farger. Brukes sammen med "Sjakk, lett å lære - gøy å spille, Bok 2", eller alene. For barn i alderen cirka 6 - 7 år, der barnet selv "tegner" inn løsninger.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Chess Camp, Volume 5 Two-Move Checkmates

  En bok med 630 nyttige og ofte elegante oppgavestillinger der hvit eller svart skal sette matt i 2 trekk. Ypperlig trening for nesten-nybegynnere og også for hobbyspillere flest, opp til rating cirka 11-1200.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Checkmate for Children

  En systematisk, innholdsrik og forbausende rimelig lære- og øvingsbok i enkel mattsetting. Boka har ganske mye tekst og er ikke spesielt for (små) barn som antydet, men er ellers utmerket!

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • 212 Surprising Checkmates

  Taktikk avgjør som kjent de fleste partier mellom spillere med rating et godt stykke oppover. Denne boka skjerper sansen for de konkrete løsningene som her er serverdige matt i ett, to eller tre trekk.

  Kjøp
  Pris
  95
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Lär dig schack: Steg 1 extra

  Kjøp
  Pris
  120
 • Winning Chess Tactics, revised edition

  Den kjente amerikanske stormesteren Yasser Seirawan fortsetter her sin pedagogiske innføring i grunnleggende sjakkferdigheter. I den denne boka - forøvrig med den fremragende sjakklæreren IM Jeremy Silman som medforfatter - gjennomgås de grunnleggende taktiske temaene.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
 • Matt i ett trekk

  Et hefte med 182 oppgaver der hvit alltid skal sett matt i ett trekk. Varierte oppgaver i både enkle og kompliserte stillinger. Diagrammene er litt uvante med en tegnet fonttype, men ikke verre enn at det går bra!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A-B
  Av
 • De sista stegen mot seger

  En bok med 1200 praktiske mattoppgaver: 300 med matt i 1 trekk, 300 matt i 2 trekk, 300 matt i 3 trekk og 300 matt i 4 trekk. Dette er ikke problemsjakk, men masse lærerike og relativt enkle eksempler fra virkelighetens verden. En treningsbok å anbefale særlig for alle fra nybegynnere (mest 1- og 2-trekkerne) til spillere med ratingstyrke omlag 1100 og utmerket å skumme gjennom også for spillere med ratingstyrke opp til ca. 1600 (mest 3- og 4-trekkerne). Selve mattsettingen er jo noe som må trimmes igjen og igjen og nærmest skal sitte i ryggmargen. Boka inneholder egentlig ingen tekst, bare oppgavene + løsningene bak i boka. Den er dermed også utmerket for barn og kan da gjerne brukes som arbeidsbok der eleven krysser på felt eller skriver første trekk under diagrammet, så blir det mindre behov for å bla og sjekke løsningene så ofte!

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2007
 • Chess Camp, Volume 3 Checkmates with Many Pieces

  En fin samling av 618 oppgaver som alle er matt i 1 trekk. De fleste av stillingene kommer faktisk i åpningen, men det er også andre litt komplekse stillinger med en del brikker på brettet.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • ChessGamer: Tactics Awaken

  En ny øvingsbok i sjakktaktikk for ferske og ganske ferske spillere. Oppgavene er gruppert innen 10 temaer som alle blir kort introdusert. Men mest er det en språkløs oppgavebok som passer også for barn, og med mange gode eksempler.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Learn Chess the Right Way: Book 5 Finding Winning Moves!

  Kjøp
  Pris
  240
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2017
 • Learn Chess the Right Way, Book 3 Mastering Defensive Techniques

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2016