Sjakk-bøker Taktikk, kombinasjoner og angrep

For ferske spillere

 • Winning Chess Tactics, revised edition

  Den kjente amerikanske stormesteren Yasser Seirawan fortsetter her sin pedagogiske innføring i grunnleggende sjakkferdigheter. I den denne boka - forøvrig med den fremragende sjakklæreren IM Jeremy Silman som medforfatter - gjennomgås de grunnleggende taktiske temaene.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
 • Chess School 1a - The Manual of Chess Combinations

  En super treningsbok for ganske ferske spillere, med 719 taktiske oppgaver fra de enkle til de litt mer krevende. De første 150 er matt i ett trekk, og deretter kommer oppgaver der du skal klare remis og så vinne tårn, løper, springer og dronning og oppgaver der det er matt i to trekk.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  A-B
  Av
 • ChessGamer: Tactics Awaken

  En ny øvingsbok i sjakktaktikk for ferske og ganske ferske spillere. Oppgavene er gruppert innen 10 temaer som alle blir kort introdusert. Men mest er det en språkløs oppgavebok som passer også for barn, og med mange gode eksempler.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Starting Out: Chess Tactics and Checkmates

  En utmerket bok for ganske ferske spillere som vil lære de taktiske elementene i sjakk. Den inneholder også mange fine treningsoppgaver. Det er utgitt mange bøker om sjakktaktikk, men denne nye er blant dem som vil passe best for spillere opp til ratingstyrke omlag 1100.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B
  Av
 • Typical Mates

  En ny og litt enkel oppgavebok med 387 teststillinger, inndelt i 16 små kapitler med oppgaver basert på ulike mattbilder og deretter ett kapittel med blandede temaer og ett med smarte 2-trekkere (problemer).

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2013
 • Checkmate for Children

  En systematisk, innholdsrik og forbausende rimelig lære- og øvingsbok i enkel mattsetting. Boka har ganske mye tekst og er ikke spesielt for (små) barn som antydet, men er ellers utmerket!

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • De sista stegen mot seger

  En bok med 1200 praktiske mattoppgaver: 300 med matt i 1 trekk, 300 matt i 2 trekk, 300 matt i 3 trekk og 300 matt i 4 trekk. Dette er ikke problemsjakk, men masse lærerike og relativt enkle eksempler fra virkelighetens verden. En treningsbok å anbefale særlig for alle fra nybegynnere (mest 1- og 2-trekkerne) til spillere med ratingstyrke omlag 1100 og utmerket å skumme gjennom også for spillere med ratingstyrke opp til ca. 1600 (mest 3- og 4-trekkerne). Selve mattsettingen er jo noe som må trimmes igjen og igjen og nærmest skal sitte i ryggmargen. Boka inneholder egentlig ingen tekst, bare oppgavene + løsningene bak i boka. Den er dermed også utmerket for barn og kan da gjerne brukes som arbeidsbok der eleven krysser på felt eller skriver første trekk under diagrammet, så blir det mindre behov for å bla og sjekke løsningene så ofte!

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2007
 • 212 Surprising Checkmates

  Taktikk avgjør som kjent de fleste partier mellom spillere med rating et godt stykke oppover. Denne boka skjerper sansen for de konkrete løsningene som her er serverdige matt i ett, to eller tre trekk.

  Kjøp
  Pris
  95
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Tactics 1 x 1

  Praktisk trening for helt ferske spillere. 180 oppgaver som faktisk alle kan vinnes både med hvit og svart i trekket. En praktisk liten bok med spiralbinding som gjør den enkel å bruke.

  Kjøp
  Pris
  110
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • Matt i ett trekk

  Et hefte med 182 oppgaver der hvit alltid skal sett matt i ett trekk. Varierte oppgaver i både enkle og kompliserte stillinger. Diagrammene er litt uvante med en tegnet fonttype, men ikke verre enn at det går bra!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A-B
  Av
 • Chess School 1b - The Manual of Chess Combinations

  En flott oppgavebok for spillere med ratingnivå cirka 600 - 1100. De 580 oppgavene er gjennomgående veldig rene, klare og instruktive. Boka er i praksis språkløs og med store fine diagrammer.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  B
  Av
 • Arbeidsbok 3: Kampen

  Et arbeidshefte med ulike enkle taktiske temaer i sjakk, alt også illustrert med mange tegninger og farger. Brukes sammen med "Sjakk, lett å lære - gøy å spille, Bok 2", eller alene. For barn i alderen cirka 6 - 7 år, der barnet selv "tegner" inn løsninger.

  Kjøp
  Pris
  60
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Learn Chess Tactics

  Stormester John Nunn har skrevet en ekstra lærerik og forståelig introduksjon til å lære taktikktemaene i sjakk: Gaffel, Avdekker, Binding, Spidder, Avledning, Fanget brikke, Fjerne forsvar, Åpning og lukking av linjer, Sisteradsmatt, Bondeforvandling og Mellomtrekk pluss kombinasjoner av disse.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B
  Av
 • 111 sjakk matt i 1 trekk Sjakkskolens oppgavehefte 1

  Et norsk oppgavehefte med 111 stillinger der hvit kan avgjøre partiet med sjakk matt. Fin trening ikke minst for nye og litt uøvde spillere. Passer glimrende sammen med SJAKKSKOLEN 1, eller gjerne til Sjakkskolen 2 og for alle sjakkspillere opp til et visst nivå.

  Kjøp
  Pris
  40
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012