Forfattere

Forfatter 'Alexander Raetsky'

Oversikt over våre produkter med Alexander Raetsky

 • A Complete Guide to Queen's Gambit Play

  Et kupp med tre utmerkede Dronninggambit-bøker samlet i én, med 619 sider prima stoff særlig for spillere med ratingnivå cirka 1200 - 2100. "Starting out" fordi forfatterne tar med gode forklaringer, mens partiene er høyst relevante også i mesterklassen.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2018
 • A complete guide to Benoni systems and structures

  De anerkjente innføringsbøkene om Moderne Benoni og øvrige Benoni-systemer, inkludert Benkö- og Blumfeldgambit, nå slått sammen til en prisgunstig stor bok. Spennende forslag til åpninger og viktig å forstå for d4-spillere.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Masters of Attack Alexander Alekhine, Boris Spassky, Mikhail Tal

  Herlig: Tre bøker med angrepssterke verdensmestere samlet i én, til også en svært gunstig pris. De russiske forfatterne har skrevet tre bøker som kombinerer læring, nytelse og trening i angrepskunst og kombinasjoner, i tillegg til korte, men gode biografier.

  Kjøp
  Pris
  235
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Meeting 1.e4

  En repertoarbok som foreslår at du prøver å besvare 1 e4 med den litt sjeldne og skarpe firspringervarianten i siciliansk (1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 e6 6 Sdb5 Lb4). Boka inneholder også oppskrifter mot de mange andre løsningene som hvit kan velge når du åpner med c-bonden to skritt fram. Den russiske IM'en Alexander Raetsky har markert seg med flere gode åpningsbøker, og denne er ikke noe unntak. Framstillingen bygger på 72 mønsterpartier, og hvert avsnitt har en grei oppsummering av poenger å være oppmerksom på i det enkelte systemet. Passer bra for spillere med ratingstyrke omlag 1100 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: Classical Sicilian

  En ny aktuell bok om de mange skarpe Siciliansk-systemene som oppstår fra stillingen etter 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 d6. Egnet både som innføring for deg som ikke kjenner systemene fra før og som oppdatering og godt stoff for deg som har spilt endel av dette før, men kanskje ikke er 100% ajour med teoriens mange finesser.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Starting Out: Queen's Gambit Accepted

  Mottatt dronninggambit 1 d4 d5 2 c4 dxc4 står nå stødig som en aktuell åpning. Det kjente russiske forfatterparet leverer en pedagogisk god og samtidig relativt avansert bok til å være i serien "Starting out".

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
 • Boris Spassky, Master of Initiative

  Etter Aljechin, Spielmann og Tal er Spasskij en naturlig fjerdemann i serien om de store mesterne og de taktiske prestasjonene deres. Det har blitt en fin bok i kombinasjonstrening og samtidig en verdig oppsummering og hyllest av en stor spillers vakre prestasjoner gjennom over 50 år.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2006
 • The Catalan

  To russiske spesialister har skrevet denne utmerkede boka om Katalansk, som enkelt sagt er "dronninggambit med g3 fra hvit". Det eldste partiet er klassikeren Reti - Bogoljubow fra 1924, og vi finner også et par vakre partier av Aljechin med hvit. Men de aller fleste er fra nyere tid og med moderne storheter på åpningen, som Karpov, Korchnoi, Khalifman, Kramnik, Ivantsjuk og Gelfand. Som typisk bok fra forlaget Everyman er den bygget opp rundt komplette partier snarere enn variant A, B og C, men partiene og variantene er såpass krevende og innholdsrikt stoff at vi mener at denne boka passer best for spillere med ratingstyrke fra omlag 1400 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2004
 • Alexander Alekhine: Master of Attack

  De russiske forfatterne har på en elegant måte klart å lage en hel taktisk treningsbok utelukkende fra Aljechins partier, derav endel hentet fra simultanspill og noen med Aljechins motspillere i hovedrollen.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2004
 • No Passion for Chess Fashion

  Dette russiske makkerparet, en GM og IM, har levert flere utmerkede åpningsbøker. Her serverer de 11 sjeldne og tildels "rare" åpninger og varianter som de selv har spilt med ikke ubetydelig suksess.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2011
 • Starting Out: Benoni systems

  Den dyktige russiske forfatterduoen gir en grunnleggende og samtidig temmelig aktuell og litt avansert innføring i alle andre Benoni-systemer enn Moderne Benoni. Den mest populære åpningen som dekkes i denne boka er Benkö-gambiten (1 d4 Sf6 2 c4 c5 3 d5 b5). Blumenfeld-gambiten er det samme, men med den vesentlige tillegget av trekkene Sf3 fra hvit og e6 fra svart, før svart spiller b5. De andre variantene er strategisk tyngre, for eksempel Tsjekkisk Benoni (1 d4 Sf6 2 c4 c5 3 d5 e5). Som bok i serien "Starting out" gir den som vanlig en del gode basisforklaring og tips underveis for spillere med ratingstyrke fra omlag 1100 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  B-C
  Av