Forfattere

Forfatter 'Glenn Flear'

Oversikt over våre produkter med Glenn Flear

 • A Complete Guide to Queen's Gambit Play

  Et kupp med tre utmerkede Dronninggambit-bøker samlet i én, med 619 sider prima stoff særlig for spillere med ratingnivå cirka 1200 - 2100. "Starting out" fordi forfatterne tar med gode forklaringer, mens partiene er høyst relevante også i mesterklassen.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2018
 • Ruy Lopez Main Line

  Hovedvarianten(e) i spansk er de ulike lukkede systemene som oppstår etter 1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 Lb5 a6 4 La4 Sf6 5 0-0 Le7 6 Te1 b5 7 Lb3 d6 8 c3 0-0. Dette er solid og velprøvd sjakk, der nyhetene gjerne kommer lenger ut i spillet enn i andre åpninger. Flears bok er greit tilgjengelig gjennom at den bygges opp rundt komplette partier.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: Pawn Endgames

  Bondesluttspill er et vanskelig tema, men viktig å beherske for å bli god i sjakk. Denne boka er en kyndig stormesters ærlige forsøk på å få oss til å forstå de viktigste elementene. Vi foreslår denne boka for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-C
  Av
 • Tactimania, Find the Winning Combination

  En imponerende innholdsrik taktikkbok av bare egne partier, riktignok inkludert noen tap og noen eksempler med kona Christine Flear. Et friskt pust av en allsidig taktikkbok fra litt enkle til komplekse stillinger.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Starting out: Open Games

  En utmerket innføringsbok i de ulike åpningene som starter med 1 e4 e5, unntatt Spansk som blir en verden for seg. Dette er ikke en repertoarbok, da den omhandler flere alternativer for begge farger, og den er mer omfattende enn Starting out-bøker flest.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • Dangerous Weapons: The King's Indian

  Tre eksperter kommer med fyldige og spennende artikler med og mot Fianchetto 4 g3, Firbondevarianten, Sämisch, Averbakh, Kramersystemet 5 Sge2 og både 7...Sh5 og 7...Sbd7 som alternativer for svart til det vanligste 7...Sc6 i hovedvarianten med Le2 og Sf3. Hvert bidrag har aktuelle eksempler, teori og nye analyser. Glimrende stoff for kongeindisk-spillere med hvit og nærmest uunnværlig for kongeindisk-spillere med svart.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • Test your Endgame Thinking

  En hendig testbok for sluttspillferdighetene våre med fokus på å tenke riktig. Oppgavene er inndelt i avsnittene strategisk tenkning, planlegging og detaljert analyse fulgt av grunnleggende, middels og avanserte sluttspill, så her er det stoff for de fleste av oss. Etter å ha arbeidet med å løse en oppgave, får du i de fleste tilfellene en prisverdig grundig gjennomgang av forfatteren, stormester Glenn Flear. Eksemplene varierer mellom ulike sluttspilltyper og spenner fra Flears egen praksis til klassiske eksempler som de fleste av oss riktignok mer "burde" kjenne enn vi kanskje kan i praksis?

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: Slav and Semi-Slav

  Både en grunnleggende innføring og en veldig aktuell bok om populære åpningssystemer der svart besvarer 1 d4 d5 2 c4 med 2...c6. I Slavisk starter svart med ambisjonen om å utvikle hvitfeltløperen til f5 eller g4 før han spiller e6, normalt etter trekkene 1 d4 d5 2 c4 c6 3 Sf3 Sf6 4 Sc3 dxc4 med 5 a4 Lf5 som hovedvariant. I Semi-slavisk spiller svart i stedet 4...e6 og utfordrer hvit til andre typer kamp, der han må velge mellom den spreke Botvinnik-varianten 5 Lg5 dxc4 6 e4 b5 eller det forsiktigere 5 e3.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
 • Open Ruy Lopez

  Åpen spansk - som vi sier - oppstår som mange vil vite etter trekkene 1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 Lb5 a6 4 La4 Sf6 5 0-0 Sxe4. Stormester Glenn Flear har skrevet en oversiktlig bok som passer bra for spillere med ratingstyrke fra omlag 1200.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
 • Dangerous Weapons: 1 e4 e5 Dazzle your opponents in the open games

  Forslag til nye skarpe piler i koggeret i ulike tildels litt sjeldne åpninger med 1 e4 e5 som denne boka dekker. Hvert av de 15 kapitlene har ganske omfattende analyser av de tre dyktig engelskmennene. Her er det spennende valgmuligheter å vurdere for både hvit- og svartspillere.

  Kapitlene er disse:

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2008
 • Practical Endgame Play - Beyond the basics

  Enda en imponerende ny sluttspillbok og antagelig den aller viktigste og mest praktiske for turneringsspillere med ratingstyrke fra omlag 1400 og oppover. Dette er en systematisk gjennomgang av de vanligste typene sluttspill, med eksempler stort sett fra moderne stormesterpraksis og gode introduksjoner til hvert kapittel.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Improve Your Chess x3

  En ny og større bok satt sammen av de tre utgående bøkene Improve Your Opening Play, Improve Your Middlegame Play og Improve Your Endgame Play. En allround-bok for ratingnivå cirka 900 - 1400, gjerne som en mulig fortsettelse etter Sjakkskolen komplett eller LÆR SJAKK.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2017
 • Essential Endgames

  Tre gode innføringsbøker i sluttspill nå samlet til én ganske stor bok og dermed til en svært gunstig pris. Med dagens betenkningstider er behovet stort for å mestre de viktige sluttspillene godt, og det viser seg i praksis sjelden så helt enkelt!

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018