Forfattere

Forfatter 'Nikolai Kalinichenko'

Oversikt over våre produkter med Nikolai Kalinichenko

 • The Club Player's Modern Guide to Gambits

  En skikkelig bok for gambitelskere! Kalinichenko viser 41 ulike gambiter, alle gjennom to eller flere kommenterte partier, og de aller fleste fra de siste ti årene. Som han skriver, holder dette til å kunne teste variantene opp til et visst nivå. Til slutt viser han sju åpningssystemer til med tidlig materiell ubalanse.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Learn to Play the Queen's Gambit

  En ny og innholdsrik bok som dekker alle viktige varianter av Dronninggambit 1 d4 d5 2 c4 med svaret 2... e6. Det er mye en velkommentert partisamling, og med en overvekt av suksess for hvit, men likevel ikke en repertoarbok.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2018
 • Chess Strategy (Batsford)

  Kjøp
  Pris
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2003
 • Winning in the Chess Opening 700 Ways to Ambush Your Opponent

  En stor bok med hele 700 greit kommenterte miniatyrpartier på maks. 20 trekk, sortert etter åpninger og til en fornuftig pris. Fin også for sjakktrenere, med mye snedig taktikk i åpningen, og hvordan en ikke bør spille. Her er konsekvenser av å bryte regler!

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • An Aggressive Opening Repertoire for the Club Player

  En ny bok med forslag til åpningsrepertoar med både de hvite og svarte brikkene for den som vil spille aggressivt. Den russiske teoretikeren, stormester i fjernsjakk, foreskriver kort sagt 1 e4 som hvit og Dragevarianten og Leningrad-hollandsk som svart. Boka dekker også motstanderens tidlige avvik fra disse variantene. Sist i boka kommenteres endel aktuelle mønsterpartier på høyt nivå.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Alekhine Defense A Complete Guide

  Et moderne komplett standardverk om Aljechins forsvar 1 e4 Sf6. En både inspirerende, systematisk og faglig sterk bok om denne litt originale, men fortsatt aktuelle åpningen.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2018
 • A Positional Opening Repertoire for the Club Player

  Et komplett åpningsrepertoar med både hvit og svart for spillere som vil satse på posisjonelt solide varianter. Valget er 1 e4 som hvit - med mindre dristige fortsettelser enn i den tilsvarende boka "An Aggressive Opening Repertoire for..." - og som svart Klassisk siciliansk mot 1 e4 og Kongeindisk mot 1 d4.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Complete Guide to the Queen's Pawn Opening Volume 1

  Noe nytt: En 2-bindsserie om åpninger med 1.d4 d5 uten 2.c4. Denne første boka handler om andre trekk enn 2.Sf3, og aller mest 2.Sc3 Sf6 og nå Veresov-åpning 3.Lg5 eller Blackmar-Diemer-gambit 3.e4. Også 2.Lg5, 2.Lf4 og 2.e3 får plass.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2016
 • King's Gambit (Kalinichenko)

  En ganske fyldig allround-bok med gjennomgang av den romantiske kongegambiten 1 e4 e5 2 f4. De mange partieksemplene er en mix mellom gamle klassikere og nye partier og av nyere spillere flest hvitpartier med Fedorov, Westerinen, Spasskij. Shulman og Short.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • Chess Openings for Juniors

  En ryddig og grei bok med gjennomgang av alle de fornuftige sjakkåpningene. Vi forstår navnet, men mener som så ofte at boka ikke har spesielt mye med alder å gjøre. Men en ganske innholdsrik oversiktsbok for spillere under mesternivå.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • The Modernized Italian Game for White

  "Enda en" bok om den moderne måten å spille Italiensk på, uten et helt tidlig d4, men gjerne d3 og c3, som nå brukes ikke minst av selve verdenseliten. En herlig bok med instruktive ideer, planer og partier godt forklart.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2021
 • Complete Guide to the Queen's Pawn Opening Volume 2

  Det andre bindet fra den russiske superduoen handler om de mange og stadig litt mer populære systemene etter åpningstrekkene 1 d4 d5 2 Sf3. Det er noen angrepsåpninger, og hvit styrer åpningsvalget langt mer ved å unngå å spille hovedtrekket c2-c4.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2016