Sjakk-bøker Andre bøker

Problemsjakk

 • Samuel Loyd, Masterpieces of Chess Composition 4

  Amerikanske Sam Loyd (1841-1911) beundres som et kreativt geni i sjakkhistorien. Selv dette ikke er sluttspillstudier, men problemsjakk, gir stillingene hans mye også til den praktiske sjakkspilleren.

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Encyclopedia of Chess Problems 3rd ed The Definitve Book: Themes and Terms

  Chess Informant proudly presents The Encyclopedia of Chess Problems: Themes and Terms, written by Milan Velimirovic and his colleague Kari Valtonen from Finland.

  Kjøp
  Pris
  385
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2012
 • Nordiska minimalproblem

  En ny problemsjakkbok som er uvanlig aktuell og spennende også for vanlige sjakkspillere, siden den inneholder "minimalproblemer". Hvit har der bare en konge og en offiser ved siden av å hjelpe seg med, i motsetning til mye problemsjakk der hvit skal sette matt, men egentlig "vinner uansett".

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2007
 • Vildblommor Wild Flowers

  En samling med 64 sjakkproblemer av Nils A. Bakke, som i 2007 ble Internasjonal mester i problemsjakk. Et flertall av oppgavene er fra senere år. Som så ofte med Bakke, er det både klassiske mattproblemer og mange med andre fordringer, som selvmatt og fantasisjakk, de fleste ganske krevende.

  Kjøp
  Pris
  80
  Av
 • Meritter - en samling sjakkproblemer

  En stor og innholdsrik samling av og med vår stadig kreative problemsjakknestor Nils Adrian Bakke, født i 1939. Her er det alt fra vanlige 2- og 3-trekkere, via noen studier, retrograd-oppgaver, selvmatter, hjelpematter og reflexmatter til

  Kjøp
  Pris
  125
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2006
 • Caissas trollbundne - Problemsjakk i Norge

  Et velredigert storverk om problemsjakkens historie i Norge, med 500 utvalgte problemer av 84 forskjellige norske problemkomponister. En gledelig begivenhet som det første området av norsk sjakkliv som får sin store overordnede presentasjon.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2007
 • Solving in Style A gold medallist explains how to solve chess problems and studies

  Blant stormester John Nunns mange ferdigheter er han også en mester i løsning av sjakkproblemer og har faktisk et OL-gull også i denne disiplinen. Dette er selve boka om hvordan du bedre kan lære deg å løse ulike sjakkproblemer, både vanlige mattoppgaver, selvmatter, hjelpematter, refleksmatter osv., og sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Problemschack: brädets konst och magi

  Det här är en bok för dig som gillar problem och problemlösning, som uppskattar eleganta och smarta lösningar och som har intresse och grundläggande kunskaper och schack.Det är också en bok för dig som spelar eller har spelat schack, men som kanske tycker att själva tävlingsmomentet inte är lika intressant längre.

  Kjøp
  Pris
  245
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2014