Sjakk-bøker Åpningsbøker Generelt

Kortpartier og åpningsfeller

 • Marvelous Modern Miniatures

  En formidabel samling av hele 2020 miniatyrpartier inntil 20 trekk, sortert etter åpninger og alle kommentert på de viktigste punktene. Høyst lærerikt både for åpningsspillet og generelt med mange taktiske temaer i konsentrert form.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2021
 • The Quickest Chess Victories of All Time

  En innholdsrik bok med imponerende mange kortpartier i alle slags forskjellige åpninger. Feil som det kan være nyttig å kjenne til! Hovedpartiene er kommentert med blant annet andre kortpartier i de samme åpningene nevnt.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 1998
 • Win in the Opening Opening Mistakes and How to Punish Them

  Den kjente russiske sjakkforfatteren Yakov Neishtadt øser av rikholdige kunnskaper om hvordan det er lett å tape (og dermed vinne...) i åpningsspillet i sjakk. Boka er mer generelt lærerik fordi eksemplene blir gjennomgått tematisk i ulike kapitler.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2004
 • Victory in the Opening! The Art of Winning Quickly in Chess

  IM Gary Lane forsøker å selge tidlig seier i partiet, og gir da ulike tips om hvordan spille - og ikke minst unngå å spille - i åpningen!

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2003
 • 222 Opening Traps after 1.d4 and all other moves except 1.e4

  Bøker med åpningsfeller kan ha liten pedagogisk verdi, men stormesterne Müller og Knaak legger vekt på relevansen i hvert eksempel. I hver utvalgt åpning gjennomgår de typiske motiver i åpningen og kommer deretter med konkrete feller som det kan være lett å ramle i. I denne boka gjelder det særlig Trompovaky, Moderne Benoni, Hollandsk, Dronninggambit, Grünfeld, Katalansk, Nimzoinidsk og Kongeindisk.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2008
 • Winning Quickly at Chess

  John Nunn presenterer her den grundigste samlingen du finner av miniatyrpartier, definert som avgjort på maksimum 25 trekk. Det er 125 severdige og godt kommenterte kortpartier spilt fra 1971 til 2007 og i tillegg 8 partier i introduksjonen til boka. De aller fleste partiene er faktisk spilt mellom to stormestere.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Chess Opening Traps for Kids

  En ny bok som viser alle mulige ulike typer åpningsfeller, gjennom to eksempler for hvert av 100 temaer. Denne fine bokserien henvender seg til barn, men er like mye for voksne opp til mesterstyrke.

  Kjøp
  Pris
  185
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Encyclopedia of Chess Miniatures

  Informator-forlagets gedigne boksamling av miniatyrpartier på maksimum 20 trekk, sortert etter åpninger. Her er både kjent og ukjent, gammelt og nytt stoff, tilsammen hele 1636 partier presentert med diagram og kommentarer.

  Kjøp
  Pris
  550
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2015
 • Chess Movies 1, Quick Tricks

  64 mer eller mindre severdige og lærerike partier alle med 10 trekk eller færre blir vist med diagram og en liten undertekst for hvert eneste halvtrekk. En bok som virkelig kan leses /sees uten brikker og brett!

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2010
 • Testbook of Opening Traps

  En treningsbok med 120 stillinger oppstått i åpningsspillet og der leseren blir utfordret til å velge mellom a, b eller c, som ofte er beste trekk og noen ganger en stillingsbedømmelse. Viser mange lærerike feil i åpningen og utfordrer leseren til litt presis variantregning!

  Kjøp
  Pris
  165
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2019
 • Catastrophe in the Opening

  En bok til å utvikle sansen for å se muligheter og ikke minst risikoer i åpningen. Boka inneholder 88 mesterpartier der ellres store spillere har måttet stryke flagg, eller godt kunne ha gjort det, etter bare rundt 20 trekk. Partiene er gruppert etter temaer. Dette er ingen lærebok, men kan være en inspirerende samling av hvordan du ikke skal spille, og hvordan du utnytter feil.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2005
 • The Greatest Ever Chess Tricks and Traps

  En første bok som går grundigere inn på utvalgte triks og feller i åpningsspillet, mange av dem kjente og relativt enkle, andre mye lettere å tråkke uti slik boka viser at også sterke spillere har gjort.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2008
 • How to Win at Chess - Quickly!

  Ja, enda et produkt, en bok, som forteller hvordan vi vinner i sjakk, og til med raskt og effektivt. Enda synes vi den virker både høyst instruktiv og inspirerende, med fine partier og mange gode råd.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Instructive Chess Miniatures

  En fin samling av 58 vakre og instruktive partier vunnet på maksimum 25 trekk. Partiene er nummerert til 53, og så kommer i tillegg fem andre partier med lignende ideer. Kjente og ukjente partier om hverandre. Det nyeste er lynsjakken So - Kasparov 1-0, 2016.

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Tactics In the Chess Opening 6 Gambits and Flank Openings

  Kompletterer serien fra New In Chess om taktikk i åpningsspillet med bok 6 som dekker de gjenstående åpningene. Her er samlet aktuelle finesser i endel gambiter pluss hollandsk etter 1 d4, Nimzowitsch' åpning 1 e4 Sc6 samt 1...b6 og 1...a6, foruten de andre førstetrekkene c4, Sf3, f4, b3, b4 og Sc3. Som alltid i denne serien, er analysene gode og presentasjonen pedagogisk.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Winning in the Chess Opening 700 Ways to Ambush Your Opponent

  En stor bok med hele 700 greit kommenterte miniatyrpartier på maks. 20 trekk, sortert etter åpninger og til en fornuftig pris. Fin også for sjakktrenere, med mye snedig taktikk i åpningen, og hvordan en ikke bør spille. Her er konsekvenser av å bryte regler!

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • Chess Camp, Volume 7 Opening Tactics

  En bok med 618 oppgaver hentet fra åpningsspillet i sjakk. De første cirka hundre er tildels svært enkle, for rene nybegynnere, og så blir de fleste av oppgavene deretter litt vanskeligere,

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • Chess Brilliancy

  What do we understand by brilliancy in chess?

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2002
 • 222 Opening Traps after 1.e4

  En moderne bok om åpningsfeller som opptrer i praksis, og forfatterne forteller både hvor mange ganger disse feilene er spilt i henhold til den store Mega Database og hvordan du eller motstanderen din bør spille i stedet. Det er nesten forbausende mye generell åpningskunnskap å lære av denne boka. De to tyske stormesterne bruker mange nye eksempler, og denne boka inneholder altså bare åpningsfeller etter 1 e4. Neste bind vil dekke alle de andre åpningene. Passer vel best for spillere med rating fra omlag 1100 og oppover. 162 sider i stort sideformat og god bokkvalitet fra forlaget Olms.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Encyclopaedia of Chess Miniatures II

  En moderne og lekker samling av 1200 miniatyrpartier på inntil 20 trekk, sortert etter åpninger. Alle partiene er spilt i løpet av årene 2015-2021, og alle med et velplassert diagram og kommentarer i Informator-forlagets system.

  Kjøp
  Pris
  575
  Nivå
  B-D
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • Panik og Taktik i Åbningen, Bind 2 1.d4 d5

  En fin samling av miniatyrpartier inntil bare 15 trekk, alle med åpningen 1 d4 d5, altså stort sett ulike typer dronninggambit. Lærerike partier å studere, og altså en ny bokserie gledelig utgitt på dansk.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2021
 • Panik og Taktik i Åbningen, Bind 1 Indiske forsvar Vind i 15 træk eller færre: taktik, smukke sejre og brølere i skakåbningen

  En bok med lærerike miniatyrpartier inntil bare 15 trekk, alle spilt med Indiske forsvar, altså 1 d4 Sf6 2 c4. Partiene er seriøst kommentert og gir mye god kunnskap i åpningene, i tillegg til litt underholdende taktikk.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2020
 • Panik og Taktik i Åbningen, Bind 3 Flankeåbninger

  En lærerik samling av 132 partier som alle blir avgjort på ikke flere enn 15 trekk. Disse partiene er med andre åpningstrekk enn 1 e4 og 1 d4, de fleste med åpningene Engelsk 1 c4 eller Reti 1 Sf3.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2021