Video/DVD Midtspill og sjakktrening

Strategi og planlegging

 • Sokolov Explains: Middlegame Pawn Structures DVD

  En ekstra instruktiv DVD om sentrale temaer med ulike bondestrukturer i midtspillstrategi, servert over nesten 4 timer av den tidligere verdensstjernen Ivan Sokolov.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2016
 • Winning Chess the Easy Way 2 Learn How to Create a Plan in the Opening, Middle and Endgame DVD

  Susan Polgar fortsetter sitt lærerike sjakk-kurs, og denne DVD nummer 2 og framover er ypperlig stoff for spillere som har kommet et stykke ut av nybegynnernivå, aller mest for det vi kaller ratingnivå omlag 500 - 1000.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B
  Av
 • Squares Strategy, Vol. 3: The Middlegame CD

  IM Alexander Bangiev er en dyktig sjakktrener som i sterk grad mener at strategi handler om viktige felter. Han bygger opp en kanskje litt original logikk rundt dette og får oss i alle fall til å tenke noe annerledes enn før. CD'en inneholder 20 introduksjonstekster og 131 kommenterte partiutdrag, pluss ikke minst en base med 69 partistillinger som du selv blir testet i.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
 • First Steps in Positional Play DVD

  En rimelig DVD der IM Andrew Martin viser grunnleggende strategiske partier og temaer for alminnelige spillere som vil lære mer om hvordan bondestruktur og andre strategiske faktorer benyttes for å avgjøre sjakkpartier.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Roman's Lab 109 Strategy Behind Playing With Strong Outposts Easily Explained DVD

  Uforlignelige stormester Roman serverer en verdifull strategi-DVD om det viktige temaet å spille med og mot sterke forposter i sjakk. Han har en egen evne til å få oss til å forstå viktige ideer. Kan spilles på både PC og annen DVD-spiller.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • Know the Terrain vol. 2: The Capablanca Structure DVD

  IM Sam Collins fortsetter sin nye DVD-serie med undersøkelse av spillet ved vanlige bondestrukturer i sentrum. "Capablanca-strukturen" kjennetegnes av hvite bønder på c4 og d4 mot svarte på c6 og e6.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Know the Terrain vol. 3: Central Majority DVD

  En ny instruktiv DVD der IM Sam Collins gjennomgår partier med bondestrukturer som oppstår særlig i Grünfeld-indisk og Semi-Tarrasch: Hvite bønder på a4, d4 og e4 mot svarte på a7, b7 og e7.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2011
 • Strategy Training: How to Make a Plan DVD

  Virker som en glimrende DVD for å trene opp høyere strategisk forståelse i sjakk. Hele 8 timer med gjennomgang av fem hovedtemaer fulgt av hele 50 treningsoppgaver der du skal velge riktig svar, og får en gjennomgang etterpå, pluss enda drøyt 50 oppgaver i en egen base.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • Power Strategy 2 The Middlegame - Static Positions DVD

  Stormester Mihail Marins nye DVD er et nytt intelligent bidrag til sjakkforståelsen vår, og servert på en interaktiv måte med ypperlig trening som alle ChessBase sine nye DVD'er nå byr på.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2015
 • The Art of the Positional Exchange Sacrifice DVD

  Alltid et høydepunkt med Tiviakov på DVD. Her viser han posisjonelle kvalitetsofre som er en sjakkens delikatesse, med klassiske eksempler og også hvordan han selv har kunnet bruke dette våpenet i praksis. 20 treningsoppgaver til slutt!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2017
 • Pattern Recognition and Typical Plans DVD

  Nesten 5 1/2 times DVD med supertreneren Mikhalchishin som gjennomgår temaer av største betydning for å bli en god sjakkspiller. Mange av disse strategiske mønstrene handler også om angrep og forsvar. Testoppgaver til slutt.

  Kjøp
  Pris
  380
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Pieces, Pawns and Squares DVD

  En ny instruktiv DVD av stormester Mikhailchishin handler mye om riktig offisersspill i partier med mer eller mindre fastlagte bondestrukturer. Blant annet hvordan gjøre felter til svakheter hos motparten og hvordan utnytte disse til seier?

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Understanding Middlegame Strategies Vol. 2, Practical Play DVD

  Ivan Sokolovs andre glimrende stragegi-DVD med brukerfordelene til ChessBase. Masse verdifullt stoff og bra tilgjengelig for spillere med ratingstyrke cirka 16-1700 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2020
 • Roman's Lab 19 Understanding and Dominating Your Chess Game with Pawn Structures DVD

  God forståelse av bondestrukturer er noe av det viktige for å bli god i sjakk. Her får du drøyt to timers prima instruksjon på området av en stormester som både har vært verdensstjerne selv og har trent flere andre.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
 • Power Play 8: Knights and Bishops DVD

  DVD-serien med den engelske stormesteren Daniel King har blitt en stor suksess overfor spillere i faktisk hele ratingspennet ca 1000 - 2000. Fra og med nummer 5 handler de mest om viktige strategiske temaer, lærerikt belyst gjennom hele partier.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • Power Play 5: Pawns DVD

  Stormester Daniel King fortsetter sin populære DVD-serie med å vise bondestrukturenes ofte avgjørende betydning, ikke minst i litt roligere spill enn direkte kongeangrep.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Understanding Middlegame Strategies Vol. 1, Dynamic Pawns DVD

  Tidligere superstormester Ivan Sokolov har en god leser- og tilhørerskare når han serverer oss ganske avansert sjakklæring på en systematisk måte. Denne DVDen har nær 5 timers kyndig læring, mye for mesterspillere.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2020
 • Chess Expertise Step by Step vol. 2: Mastering Strategy DVD

  Den anerkjente trenerkapasiteten stormester Grivas byr på en forfriskende ny DVD-serie. Denne nummer 2 har en bred tittel, men viser nyttige elementer og tilnærminger for sjakkspillere opp til sterk mesterklasse.

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2011
 • Power of Planning DVD

  Stormester Mikhailchishins tredje ChessBase-DVD om ulike sider av stretegi og planlegging. Her fokuserer han på selve planleggingen og framhever det avgjørende å gjøre en god stillingsbedømmelse, finne svakheten(e) i motpartens stilling, om mulig fastlegge og så rett og slett angripe den eller dem.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Decision Making in Chess DVD

  En DVD som tar utgangspunkt i Dorfmans teori om det kritiske øyeblikket i sjakkpartiet, om de oftest 5 eller 6 "gaflene" der de viktigste avgjørelsene blir truffet. Det er her spillerne gjør alle de avgjørende feilene i valg mellom flere muligheter.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2007
 • Ask the Pieces DVD

  En DVD som setter det å "snakke med brikkene sine" i system. Hvordan føler de seg, og hva tenker de om framtidsmuligheter, mål og planer? Hvordan blir diskusjonen når brikkene har konkurrerende interesser?

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2013
 • Power Play 7: Improve Your Pieces DVD

  Når krever stillingen manøvrering i stedet for en annen type handling? På denne DVD'en i den populære serien "Power Play" viser stormester Daniel King deg når, hvorfor og hvordan, og du blir også selv testet i disse problemstillingene. Velegnet sjakktrening for spillere særlig med ratingstyrke omlag 900 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • The Basic Principles of Chess Strategy volume 1 CD

  Denne CDen gir noe så viktig som en ganske omfattende introduksjon til å spille åpningen og midtspillet. Gjennom 68 partier gir forfatteren er god presentasjon av de grunnleggende temaene rask utvikling, kongens sikkerhet og kampen om sentrum. Målet er å lære studenten å bedømmer stillinger og finne en plan, ikke noe dårlig, og til slutt følger 10 testpartier. Kan egne seg for spillere med ratingstyrke fra omlag 800 til 1600.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-C
  Av
 • Pawn Structures you should know DVD

  En nyttig ny DVD der stormester Michailchishin gjennomgår fire av de viktigste typene bondestrukturer i midtspillet: Treraderen (Hedgehog), Maroczy, Hengende bønder og Isolert dronningbonde, alle med instruktive partieksempler.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • Practical chess strategy: The Bishop DVD

  En seks timers lærerik DVD om å spille med løpere. Mange glemmer verdien av løperparet når de spiller. Andre tenker at den "dårlig løper" alltid er dårlig. Og noen ganger er springerne best. Mye bra om alt dette på denne DVD'en!

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2021
 • The Secret Weapons of the Champions DVD

  Stormesteren og ikke minst den framtredende sjakktreneren viser her viktige begreper av moderne midtspillteori som han forteller at ikke finnes på trykk. Han gjennomgår bl.a. Botvinniks fløy-mot-sentrum-strategi, Petrosjans hvitfeltsstrategi og Tals behandling av tårn og bonde mot to lette offiserer.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • Power Play 13: The Squeeze DVD

  Fem timers visning med gode partieksempler av hvordan du presser motstanderen i senk uten å tillate motspill. Som alltid forklarer og inspirerer stormester Daniel King seeren til å forsøke noe slikt på sjakkbrettet selv.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2010
 • Chess Strategy 3.0 CD

  Et treningskurs i midtspill der stormester Kalinin gjennomgår og tester eleven i de viktige temaene:

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  B-C
  Av
 • Isolated Queen's Pawn, Know the Terrain vol. 6 DVD

  Stillinger med isolert d-bonde er sentrale i flere åpninger, som Nimzoindisk, Mottatt dronninggambit, Caro-Kann, c3-Siciliansk, Fransk Tarrasch og Russisk. Det er en egen kunst, med strategi og taktikk hånd i hånd, å spille disse stillingstypene.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2013
 • Roman's Lab 62: Russian School of Chess part 1 DVD

  En DVD som på grunnleggende plan forklarer tenkemåter og metoder i den russiske sjakkskolen. Roman forteller og demonstrerer her emnene riktig tenkemåte, viktige posisjonelle elementer, blokade og forposter, når det er riktig å angripe

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • Pawn Structure & How to Play Them Improve Your Chess DVD Series DVD

  På denne DVD'en gir den kjente sjakklæreren IM Danny Kopec en forståelig gjennomgang av ulike bondestrukturer og hvordan du skal spille med dem. Dette er grunnleggende for alle som vil utvikle seg til mestere i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-C
  Av
 • Power of Exchange DVD

  Riktig forståelse av avbytter er stormesterens viktigste egenskap, forteller omslaget til denne nye DVDen av stormester Mikhalchishin. Botvinnik forklarte Fischers gode teknikk med at han aldri hadde dårlige offiserer. De hadde han allerede byttet av mot motstanderens gode brikker.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • First Steps in pawn structures DVD

  En ny DVD i ChessBase sin serie for "amatørspillere på mellomnivået", kanskje mest innen ratingnivå 1000 - 1800. Viser mange aktuelle partieksempler der bondestrukturene og behandling av stillingen utfra dem står sentralt.

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2014
 • The Art of the Exchange Sacrifice DVD

  Vår svenske venn IM Ari Ziegler serverer en spennende DVD der han systematiserer kvalitetsoffer i sjakk i 20 kategorier! Et krevende tema som blir mer forståelig gjennom 6 timer 40 minutters gjennomgang.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • Know the Terrain vol. 5: The Philidor Structure DVD

  En DVD om hvordan spille stillinger definert som Philidor-struktur: Hvit har bønder på d4 og e4, mot svarte bønder på d6 og e5. Kjent fra Philidors forsvar, men i dag aller mest fra lukket Italiensk og lukket Spansk.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2013
 • Strategy Step by Step DVD

  Viktige strategiske emner er tema for en ny lærerik og hørverdig DVD med Kasimdzhanov. Gjennom utvalgte egne partier viser FIDE-verdensmesteren anno 2004 hvordan planleggingen formes helt fra åpningen og ideelt sett videreføres gjennom midtspillet. Han gjør deg fortrolig med bruken av viktige posisjonelle elementer som sterke og svake felter, bondekjeder, isolert bonde, hengende bønder, terrengfordel og en bondemajoritet.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2008
 • The Isolated Queen's Pawn CD

  De kjente midtspillstillingene med isolert dronningbonde oppstår fra mange forskjellige åpninger, som Dronninggambit, Nimzoindisk, Caro-Kann, Fransk og Engelsk. Mestring av disse typestillingene gir dermed et godt bidrag til spillestyrken.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
 • Strategy University volume 3: Positional Pawn Sacrifice DVD

  Mikhailchishins strategi-DVD'er har blitt strålende verktøy for bedre å forstå planlegging i sjakk. Denne nyeste handler om bondeoffer ikke for et lynangrep, men for å oppnå en gunstig stilling.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2011
 • Power Strategy 3 DVD

  Kjøp
  Pris
  380
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2023
 • Strategy University vol. 5: Winning Methods of Great Players DVD

  Stormester Mikhailchishin fortsetter sin glimrende DVD-serie med instruktive utvalg ideer av flere framtredende sovjetiske mestere. Han starter med å vise Simagins kvalitetsofre på c3 og f8 i Siciliansk.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2012
 • Winning Structures DVD

  Stormester Mikhailchishins femte DVD med fokus på midtspillet er 5 timer om behandlingen av ulike bondestrukturer som selvfølgelig er et helt sentralt tema i sjakk. Han viser blant annet spill med og mot den isolerte dronningbonden

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • Middlegame Planning Improve Your Chess DVD Series DVD

  En anerkjent DVD om planlegging i midtspillet av stormester Patrick Wolff, som var USA-mester i 1992 og 95. Han viser hvordan du bedømmer en sjakkstilling og formulerer planer på en god måte.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-C
  Av
 • Strategy University volume 1: The Central Approach DVD

  Topptreneren GM Mikhailchishin starter en ny midtspillserie, med første DVD som systematisk behandler sentrums betydning og de ulike viktige strukturene å kjenne.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • First Steps in Chess Technique DVD

  IM Andrew Martin åpner denne nye DVD'en med å konstatere at det ofte kan enkelt ut når sterke spillere vinner partiene sine. Det skyldes god "teknikk", men hva består den av?

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • The Secret to Chess How Grandmasters find amazing Moves DVD

  Stormester Maurice Ashley er i USA velkjent fra både TV og Internett for å gjøre sjakk mer begripelig for folk flest. På denne DVD-en gir han ny troverdig innsikt i hvordan stormestere tenker.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2010
 • Dynamics of Strategy and How to Create a Plan Easily Explained DVD

  En ny DVD om det evig viktige temaet strategisk planlegging. Det er ekstra praktisk og behagelig å få en slikt stoff belyst på DVD-kanalen der du rolig skrur på PCen og får kyndig gjennomgang

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Fighting for the Initiative in Chess! Grandmaster Chess Secrets DVD

  Den svenske GM Tiger Hillarp-Persson er kjent for dynamisk og sterk sjakk, og som en dyktig pedagog. Her viser og forklarer han gjennom knapt 4 timer hvordan vi kjemper om initiativet i et sjakkparti.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • Chess Highways DVD

  Stormester Bojkov følger opp suksessen fra to åpnings-DVD'er med en systematisk og severdig leksjon om bruk av åpne linjer, rader og diagonaler på sjakkbrettet. Særlig er effektiv bruk av de tunge offiserene tårn og dronning i fokus.

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Power Play 6: Pawns, Pieces & Plans DVD

  Sjette del av Daniel Kings behagelige og særdeles instruktive gjennomgang av viktige sjakktemaer behandler de klassiske temaene isolert dronningbonde, fribonde eller fribønder i sentrum og når det lønner seg og ikke lønner seg å bytte bønder. Bak hver leksjon får du noen spesielt utvalgte testoppgaver.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2008
 • Strategy University vol. 2: Prevention and Preparation in Chess DVD

  Vår store sjakklærer Mikhailchishin tar her utgangspunkt i mester Nimzowitsch sine teser om profylaksens betydning. Litt vanskelig, men nyttig stoff for økt styrke!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2011
 • Basic Positional Ideas DVD

  Et fremragende produkt for å lære viktig midtspillstrategi. Den dansk-skotske IM Jacob Aagaard er en dyktig sjakkpedagog som på en grundig måte gjennomgår grunnleggende temaer for deg gjennom tilsammen over 4 timer. De seks leksjonene hans er disse:

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  B-C
  Av
 • Know the Terrain vol. 1: The Carlsbad DVD

  En verdifull ny DVD-serie innledes med 7 timer om partier med den såkalte Karlsbad bondestrukturen som mest oppstår fra avbyttevarianten i dronninggambit (1 d4 d5 2 c4 e6 3 cxd5 exd5, eller senere avbytte).

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Learn the Middlegame 1-2-3 DVD

  IM Andrew Martin gir deg en innledende forståelse av hva som er viktigst i midtspillet. På denne DVD-en demonstrerer han viktigheten av en sikker kongestilling, bondestrukturer og aktive offiserer.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-C
  Av
 • Chess King's Complete Chess Course: Tactics and Strategy DVD

  En ganske rask DVD-gjennomgang som definerer og viser de fleste grunnleggende temaene innen både sjakktaktikk og strategi.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2014
 • Better Chess Now! - Positional Inspiration DVD

  En DVD der stormester Daniel King vil gi deg en bedre forståelse for posisjonell sjakk, som igjen skal gi bedre innsikt og økt spillestyrke.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-C
  Av
 • The Basics of Winning Chess DVD

  IM Andrew Martin gjennomgår ulike elementer i åpning, midtspill og sluttspill han mener er viktige for å vinne sjakk-partier. Han bruker flere klassiske partieksempler for å forklare poengene. Denne DVD'en passer nok best for spillere med ratingstyrke omlag 700 - 1300, men dette er altså ikke en sammenhengende læring, mer en samling av ulike bestanddeler.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-C
  Av
 • Pawn Structures & How to Play Them DVD

  En klassisk DVD fra IM Daniel Kopec om å forstå spill med ulike typer bondestrukturer. Viktig stoff for å kunne bli en kyndig mesterspiller i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C
  Av