Sjakk-bøker Åpningsbøker Andre førstetrekk

Andre åpninger

 • A Complete Repertoire based on 1 b3 and 1 b6

  To kjekke åpningsbøker "Play 1...b6" og "Nimzo-Larsen Attack" er her slått sammen nærmest til prisen av én. En behagelig åpningsbok som dekker systemer der du og ikke motspilleren din temmelig sikkert blir mest på hjemmebane.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2019
 • The Reti move by move

  En fersk gjennomgang av aktuelle mønsterpartier med Retis åpning 1 Sf3, gjerne 1...d5 2 c4, inkludert et g3 fra hvit. I serien Move by move er dette ekstra lærerikt også for spillere fra rating cirka 1100 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2020
 • Winning Quickly with 1.b3 and 1...b6 Odessky’s Sparkling Lines and Deadly Traps

  IM Ilya Odessky er den store eksperten på åpningene 1.b3 og 1...b6 og kombinerer her kunnskapene i en oppdatert ny større bok. Populær nok bok, og åpning, til bruk for spillere med rating på 1000, men også sterk nok for mesterspillere.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2020
 • Double Fianchetto The Modern Chess Lifestyle

  En spennende bok om og med åpninger og påfølgende midtspill når du fianchetterer begge løperne, med både hvit og svart. Som hvit starter Hausrath med 1 Sf3, men det er i praksis også et repertoar med overgang til flere d4-åpninger som hvit.

  Kjøp
  Pris
  305
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2020
 • The Modernized Reti - extended second edition A complete Repertoire for White

  En oppdatert utgave av denne store boka om å spille Retis åpning 1 Sf3.

  Kjøp
  Pris
  340
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • Attacking the English/Reti

  Intet mindre enn en nyttig repertoarbok for svart mot både 1 c4 og 1 Sf3, basert på dagens anbefalinger. En oversiktlig presentert bok som nærmest kan brukes på alle spillenivåer.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2016
 • The Hippopotamus Defence

  Intet mindre enn en første seriøs bok om "Flodhest-åpningen" som nok bør tas litt mer alvorlig enn vi gjerne gjør! Nær et universalvåpen der svart spiller g6 og Lg7, springere til e7 og d7 og etterhvert b6 (eller b5) og Lb7. Er i slekt med Tiger Hillarp Perssons systemer i Moderne forsvar.

  Kjøp
  Pris
  315
 • The Modern Reti An Anti-Slav Repertoire

  Et nytt og dels ganske nyskapende verk om Retis åpning i sin opprinnelige form 1 Sf3 d5 2 c4. Superstormester Delchev bygger mye av boka på egne analyser og praksis.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • The Dynamic Reti

  Stormester Nigel Davies har fått mye skryt for denne boka om Retis åpning, altså 1 Sf3 vanligvis fulgt av c4 og g3 i den eller andre rekkefølgen. Davies forklarer ideene i de ulike hovedvariantene og påpeker i forordet at dagens toppspillere er bedre forberedt på åpningen enn de var da Reti herjet med den på 1920-tallet, men at mange klubbspillere slett ikke vet hva de skal gjøre mot en slik litt uvant strategi.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: The Réti

  En ny innføringsbok om Retis åpning 1 Sf3 av den anerkjent dyktige sjakkforfatteren stormester Neil McDonald. Den gir samtidig en aktuell oppdatering om åpningen for sterkere spillere.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2010
 • Nimzo-Larsen Attack

  Dette er boka om 1 b3 eller 1 Sf3 fulgt av 2 b3. Bent Larsen spilte endel 1 b3, og det forekommer fortsatt som overraskelsesvåpen selv i godt selskap. Vi finner her bl.a. Kramnnik - Lerner, Gausdal(!) 1992 med 1 b3 e5 2 Lb2 d6 3 g3 og siden 1-0. Nimzowitsch foretrakk 1 Sf3 som nettopp hindrer et umiddelbart e5. En oversiktlig bok med hele partier.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: King's Indian Attack

  "Kongeindisk angrep" er systemet der hvit starter spillet med kongeindisk-trekkene Sf3, g3, Lg2, 0-0, d3, Sbd2 og e4, nesten uansett hva svart finner på. Trekkrekkefølgene og nyansene er flere, og hvit kan også styre inn i systemet etter 1 e4 hvis svart prøver å spille siciliansk, fransk eller Caro-Kann. Dette er nå både den ledende boka du finner om emnet og dessuten ryddig og pedagogisk presentert for spillere med ratingstyrke fra omlag 1100 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2005
 • Bird's opening detailed coverage of an underrated and dynamic choice for White

  Helt på tampen av 2005 utkom endelig en ny bok om Birds åpning 1 f4. Den er skrevet av en Internasjonal mester som selv har spilt åpningen gjennom hele karrieren sin. Boka er bygget opp rundt 53 komplette og fyldig kommenterte partier.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Orangutan 1.b4 - Opening Sideways

  En liten bok om den litt originale åpningen 1 b4 som Tartakower kalte Orangutang, inspirert av sitt besøk i Zoo. Her finnes da også stampartiet Tartakower - Maroczy, New York 1924! Siden er åpningen også kalt Sokolsky etter en av sine forkjempere.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
 • Knight on the Left: 1 Nc3

  Åpningen 1 Sc3 har mange navn og ingen helt innarbeidet. Nærmest kommer kanskje "van Geet" etter den nederlandske postsjakkstormesteren Dick van Geet. Men enda bedre har vel danske Ove Ekebjærg spilt med den, som fast hvitåpning da han nesten ble verdensmester i postsjakk.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2005
 • Sleipner-Eröffnung 1. Sc3

  Noe så oppsiktsvekkende som en norskskrevet teoribok i sjakk. Anker Aasum i Halden var tidlig ute med å dokumentere den relativt sjeldne åpningen 1 Sc3, gjennom denne innholdsrike boka som utkom alt i 1988. Han kaller den Sleipner-åpning, etter Odins åttebeinte hest.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1988
 • The King's Indian Attack: Move by Move

  En kompetent bok om den interessante åpningen "Kongeindisk i forhånd" som vi sier. Hvit spiller normalt enten Sf3 fulgt av g3, Lg2, 0-0, d3, Sbd2 og e4, eller starter med e4 og gjør kanskje det samme.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • The Réti Opening - Properly Played

  Endelig en grei, ryddig og passe innholdsrik bok om Rétis åpning 1 Sf3 d5 2 c4, med også noen sider om alternativene 2 g3 og 2 b3. Ikke en repertoarbok, men solid innhold mye for spillere med ratingnivå cirka 1400 - 2200.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • The King's Indian Attack, Properly Played

  En solid ny bok om Kongeindisk i forhånd, som vi sier på norsk. Åpningen er plassert som 1 Sf3 fulgt av g3, Lg2, d3 og senere e4, men oppstår ofte som lukket behandling etter 1 e4, bl.a. i partiene til Bobby Fischer.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2018
 • Bird's Opening Move by Move

  En innholdsrik og morsom bok om Birds åpning 1 f4 som kan oppstå fra ulike førstetrekk. En åpning for fritenkere, sier forlaget og innleder med klassikere av Lasker og Larsen.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-D
  Av