Sjakk-bøker Sluttspill

Sluttspillstudier

 • Endgame Labyrinths

  En formidabelt instruktiv bok med hele 1002 sluttspillstudier valgt ut og systematisert ut fra innhold for praktiske spillere. Mange av stillingene starter derfor etter et antall trekk av selve studien.

  Kjøp
  Pris
  385
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2023
 • The Art of the Endgame

  Kjøp
  Pris
  300
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2023
 • One Knight Saves the Day 100 studies with just one knight in the finale

  Hundre sluttspillstudier er blant annet glimrende taktisk trening, og gir også generelt gode kunnskaper om sluttspill. Dette er dessuten sjakk på sitt kanskje vakreste. I denne boka har springeren hovedrollen. Hvit skal enten vinne eller klare remis.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • Masterpieces of Chess Composition 2 Leonid Kubbel

  Russiske Leonid Kubbel (1891-1942) var en av de mest briljante og iderike komponistene av sluttspillstudier. Her er en eksklusiv samling med 100 av disse vakre sluttspillene.

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • Nikolai Rezvov, from Child Burglar to Grandmaster A World Champion's Favorite Composers

  58 sluttspillstudier og 42 mattproblemer av den glimrende ukrainske problemisten Nikolai Rezvov (1921-2013), som vokste opp under vanskelige forhold i Odessa, slik den biografiske delen av boka forteller. En bok med høyt nivå både estetisk og sjakkfaglig.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • Two Bishops Save the Day

  Enda en bok i studiestjernen Tkachenkos delikate og høyst kompetente bokserie. Denne gang redder hvit gjennom hele boka alltid en seier eller remis takket være sterk innsats av to løpere!

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2022
 • Bishop and Knight Save the Day

  En smart bok i Tkachenkos delikate serie med sluttspillstudier. Denne gang er det springer og løper sammen som gjør hovedjobben fram til seier eller remis. Vakkert og instruktivt hele veien!

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2019
 • One Rook Saves the Day 100 studies with just one rook in the finale

  Tårnet blir hovedperson i de hundre sluttspillstudiene i denne boka samlet og kyndig redigert og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko. Dette er både vakkert og lærerikt!

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • Modern Endgame Studies Selected for the Purpose of Practical Play

  En høyst oppdatert utgave på engelsk fra Carsten Hansen av en herlig gammel bok med 100 utvalgte sluttspillstudier på tysk av stormester Mieses (1865-1954). Lærerikt for praktiske sjakkspillere!

  Kjøp
  Pris
  145
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2023
 • Oleg Pervakov's Industrial Strength Endgame Studies A World Champion's Favorite Composers

  En glitrende samling 100 sluttspillstudier komponert fra 1983 til 2018 av en verdenstopp på dette området, russiske Oleg Pervakov. Masse elegant, krevende, kreativ og instruktiv sjakk med passe omfattende og lærerike kommentarer til løsningene.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2019
 • Studier

  Å løse sluttspillstudier er krevende, gjerne noe for stormestere og andre sterke mesterspillere. Men det er også et givende arbeid, med løsninger som gleder, og bidrar til sjakkspillerens visuelle evner. Heldigvis presenteres noen av studiene ikke fra utgangsstillingen, men etter noen trekk, så muligheten blir litt bedre!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  C-D
  Av
 • Endgame Wizardry The Best English Chess Endgame Studies

  Hundre utvalgte britiske sluttspillstudier, valgt ut etter estetiske verdier og presentert på en pedagogisk måte med mange supplerende diagrammer som viser aktuelle sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2022
 • The Art of the Endgame My Journeys in the Magical World of Endgame Studies

  En Timman-bok med sluttspillstudier kan høres tungt ut, men så er det i alle fall også svært leseverdige historier om hvordan han selv i 2010-11 har laget nye studier fra tidligere studier og partier fra andres hånd.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Mikhail Zinar's Difficult Pawn Endings 100 original pawn studies

  En bok som bekrefter skjønnheten og utfordringene i tilsynelatende enkle bondesluttspill. Den ukrainske sluttspillkomponisten er kanskje verdens fremste ekspert på det vanskelige temaet korresponderende felter i bondesluttspill.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • One Pawn Saves the Day 100 studies with just one pawn in the finale

  Hundre studier der en bonde på ulike måter spiller hovedrollen til slutt. Her er både klassikere og nyere studier, krevende og vakkert! Tkachenko har gått kyndig gjennom og i noen tilfeller bl.a. valgt å starte etter ett eller to trekk.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • School of Chess Excellence 1 Endgame Analysis (3. utgave)

  Bare å bla opp i en av Dvoretskijs bøker føles som en rikdom for ekte sjakk-entusiaster. Her er det så mye sjakklig visdom og godsaker å tygge på. Du finner neppe en stort mer gjennomarbeidet bok enn dette bindet om og med sluttspillanalyser.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2001
 • 100 Chess Studies Lessons in the Endgame

  En verdifull samling av sluttspillstudier, opprinnelig publisert i Sovjet i 1940. Seleznev var også en svært sterk spiller, og studiene hans ligner praktisk spill.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • The King Saves the Day 100 studies with just the king in the finale

  100 elegante og instruktive sluttspillstudier med kongen i hovedrollen til slutt. En hendig bok med mye sterkt sjakkinnhold, samlet og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The Chess Wizardry of Wotawa

  En spesielt pedagogisk og elegant presentert samling sluttspillstudier av den briljante komponisten Alois Wotawa (1896-1970). Forfatterne mener at slike sluttspill egner seg som trening i bl.a. variantregning.

  Kjøp
  Pris
  285
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2022
 • The Pawn Study Composer’s Manual New edition

  En oppdatering av den nå avdøde ukrainske spesialisten Mikhail Zinars bok om å komponere sluttspillstudier i bondesluttspill. Kan like mye studeres og nytes som en flott samling av slike sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2022
 • Endgame Virtuoso Magnus Carlsen

  En spennende bok med sluttspillet fra 91 partier med Magnus Carlsen, i kronologisk orden så det samtidig blir en karriere-gjennomgang. Mange av eksemplene starter i midtspillet og avsluttes med sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Mattison's Chess Endgame Studies Revised Edition

  En samling av 60 sluttspillstudier laget av den begavede latviske sjakkspilleren og komponisten som på originalspråket hans het Hermanis Mattisons. Presesentert av spesialisten T.G. Whitworth, inkludert noen dataanalyser fra 2014.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 1997
 • Two Knights Save the Day

  En samling av 100 lekre sluttspillstudier med det til felles at to springere til slutt redder dagen for hvit, til enten seier eller remis. Forfatteren forteller at han har konsentrert seg om studier som ikke er altfor kompliserte...

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2022
 • Practical Chess Beauty

  En utrolig flott, innbundet bok ikke minst innholdsmessig med mange elegante sluttspillstudier på høyt nivå, de aller fleste av forfatteren Yochanan Afek. Boka har også noen partier med israeleren som er IM over brettet.

  Kjøp
  Pris
  370
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • One Bishop Saves the Day 100 studies with just one bishop in the finale

  Løperen blir hovedperson i de hundre sluttspillstudiene i denne boka samlet og kyndig redigert og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko. Dette er både vakkert og lærerikt!

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • Zauber des Endspiels

  En utvalgt samling med 250 av Kasparjans sluttspillstudier med hans egne introduksjoner er en gullgruve av en bok og imponerende mye vakker sjakk. Den inneholder også registere over både temaer og materielle konstellasjoner, samt Botvinniks forord til den første utgaven av Kasparjans samlede studier som utkom alt i 1959.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C-D
  Av
 • A Study Apiece

  En unik bok der 70 av verdens ledende nålevende komponister av sluttspillstudier har bidratt med hvert sitt kapittel og forteller personlig rundt bl.a. hvordan en utvalgt studie har blitt til. Vår egen Jarl H. Ulrichsen er én av dem.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2010
 • Studien für Praktiker

  En praktfull bok for venner av sjakkstudier og vakre sluttspill, utgitt for også å være relevant for praktiske turneringsspillere. Et utgangspunkt for boka er den internasjonale turneringen i studiekomposisjon i anledning den store sjakktreneren Mark Dvoretskys 60-årsdag. Innledningen er skrevet av Artur Jusupov som også har gitt ut boka på eget forlag.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  C-D
  Av
 • Brilliant Chess Studies

  En liten bibel i noe av det aller beste og ganske krevende innen sluttspillstudier! Det er vel et litt utslitt eksemplar av denne som Simen Agdestein blant annet tester de lovende elevene sine med på NTG sin sjakklinje. ...

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • The Queen Saves the Day 100 studies with just the queen in the finale

  There are no more than six moves in most solutions, so experienced chess players can analyze the positions directly from the diagrams. Newbies to chess problems will also find analyzing these studies useful.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The Platov Brothers Their Chess Endgame Studies

  Brødrene Vasily og Mikhail Platov fra Riga var to av verdens ledende komponister av sluttspillstudier tidlig på 1900-tallet. Her er det mange lekkerbiskener av tilsynelatende litt enkel natur, men gjerne med subtile og instruktive poenger.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  C-D
  Av
 • Anthology of Miniature Endgame Studies

  En gedigen samling av 2000 spesielt utvalgte sluttspillstudier med opp til og med 7 brikker, sortert etter temaer. To norske komponister gjør seg sterkt bemerket: Jarl Ulrichsen med hele 15 og Geir Sune Tallaksen-Østmoe med 4 studier.

  Kjøp
  Pris
  595
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2022
 • Henri Rinck: Masterpieces of Chess Composition 1

  Fransk-spanske Henri Rinck (1870-1952) var en av de store komponistene av elegante sluttspillstudier. Her er 100 av godbitene samlet i en nett liten bok.

  Kjøp
  Pris
  75
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • Tigran Gorgiev, Maestro of Practical Studies 100 short endgame studies

  Sluttspillstudier er vel det praktiske sjakkspillets poesi. Denne boka er også glimrende trening i variantregning, med 100 sluttspillstudier i ganske sannsynlige stillinger og med løsninger på ikke mer enn seks trekk.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2018
 • R. Reti & J. Fritz, Masterpieces of Chess Compositons 6

  To tsjekkoslovakiske sluttspillartister dekkes i denne boka, velkjente Richard Reti (1889-1929) og studiespesialisten Jindrich Fritz (1912-84).

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Alexey Troitzky, Masterpieces of Chess Composition 3

  Alexei Troitzky (1866-1942) regnes som selve grunnleggeren av den artistiske sluttspillstudien, med både skjønnhet, kombinasjoner og en posisjonell kamp. Her serveres 100 av geniets verker!

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • Masterpieces of Chess Composition 5: V. & M. Platovs

  Brødrene Vasilij og Mikhail Platov var blant verdens ledende komponister av sluttspillstudier. De laget elegante studier både hver for seg og sammen. Her er 100 av de flotteste valgt ut.

  Kjøp
  Pris
  105
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002