Sjakk-bøker Sluttspill

Sluttspillstudier

 • Endgame Virtuoso Magnus Carlsen

  En ny og spennende bok med sluttspillet fra 91 partier med Magnus Carlsen, i kronologisk orden så det samtidig blir en karriere-gjennomgang. Mange av eksemplene starter i midtspillet og avsluttes med sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  250
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Bishop and Knight Save the Day

  En ny bok i Tkachenkos delikate serie med sluttspillstudier. Denne gang er det springer og løper sammen som gjør hovedjobben fram til seier eller remis. Vakkert og instruktivt hele veien!

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  C-D
  Av
 • Oleg Pervakov's Industrial Strength Endgame Studies A World Champion's Favorite Composers

  En glitrende samling 100 sluttspillstudier komponert fra 1983 til 2018 av en verdenstopp på dette området, russiske Oleg Pervakov. Masse elegant, krevende, kreativ og instruktiv sjakk med passe omfattende og lærerike kommentarer til løsningene.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2019
 • V. & M. Platovs, Masterpieces of Chess Composition 5

  Brødrene Vasilij og Mikhail Platov var blant verdens ledende komponister av sluttspillstudier. De laget elegante studier både hver for seg og sammen. Her er 100 av de flotteste valgt ut.

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Henri Rinck, Masterpieces of Chess Compositions 1

  Fransk-spanske Henri Rinck (1870-1952) var en av de store komponistene av elegante sluttspillstudier. Her er 100 av godbitene samlet i en nett liten bok.

  Kjøp
  Pris
  75
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • Zauber des Endspiels

  En utvalgt samling med 250 av Kasparjans sluttspillstudier med hans egne introduksjoner er en gullgruve av en bok og imponerende mye vakker sjakk. Den inneholder også registere over både temaer og materielle konstellasjoner, samt Botvinniks forord til den første utgaven av Kasparjans samlede studier som utkom alt i 1959.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C-D
  Av
 • 100 Chess Studies Lessons in the Endgame

  En verdifull samling av sluttspillstudier, opprinnelig publisert i Sovjet i 1940. Seleznev var også en svært sterk spiller, og studiene hans ligner praktisk spill. Opprinnelig forord av Levenfisch og nytt av problemsjakkverdensmester Oleg Pervakov.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Mikhail Zinar's Difficult Pawn Endings 100 original pawn studies

  En bok som bekrefter skjønnheten og utfordringene i tilsynelatende enkle bondesluttspill. Den ukrainske sluttspillkomponisten er kanskje verdens fremste ekspert på det vanskelige temaet korresponderende felter i bondesluttspill. Lærerikt og vakkert!

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • Practical Chess Beauty

  En utrolig flott, innbundet bok ikke minst innholdsmessig med mange elegante sluttspillstudier på høyt nivå, de aller fleste av forfatteren Yochanan Afek. Boka har også noen partier med israeleren som er IM over brettet.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Brilliant Chess Studies

  En liten bibel i noe av det aller beste og ganske krevende innen sluttspillstudier! Det er vel et litt utslitt eksemplar av denne som Simen Agdestein blant annet tester de lovende elevene sine med på NTG sin sjakklinje. ...

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • One Rook Saves the Day 100 studies with just one rook in the finale

  Tårnet blir hovedperson i de hundre sluttspillstudiene i denne boka samlet og kyndig redigert og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko. Dette er både vakkert og lærerikt!

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • The Queen Saves the Day 100 studies with just the queen in the finale

  There are no more than six moves in most solutions, so experienced chess players can analyze the positions directly from the diagrams. Newbies to chess problems will also find analyzing these studies useful.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • Tigran Gorgiev, Maestro of Practical Studies 100 short endgame studies

  Sluttspillstudier er vel det praktiske sjakkspillets poesi. Denne boka er også glimrende trening i variantregning, med 100 sluttspillstudier i ganske sannsynlige stillinger og med løsninger på ikke mer enn seks trekk.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2018
 • The King Saves the Day 100 studies with just the king in the finale

  100 elegante og instruktive sluttspillstudier med kongen i hovedrollen til slutt. En hendig bok med mye sterkt sjakkinnhold, samlet og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • School of Chess Excellence 1 Endgame Analysis (3. utgave)

  Bare å bla opp i en av Dvoretskijs bøker føles som en rikdom for ekte sjakk-entusiaster. Her er det så mye sjakklig visdom og godsaker å tygge på. Du finner neppe en stort mer gjennomarbeidet bok enn dette bindet om og med sluttspillanalyser.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  C-D
  Av
 • A Study Apiece

  En unik bok der 70 av verdens ledende nålevende komponister av sluttspillstudier har bidratt med hvert sitt kapittel og forteller personlig rundt bl.a. hvordan en utvalgt studie har blitt til. Vår egen Jarl H. Ulrichsen er én av dem.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2010
 • The Platov Brothers - Their Chess Endgame Studies

  Brødrene Vasily og Mikhail Platov fra Riga var to av verdens ledende komponister av sluttspillstudier tidlig på 1900-tallet. Her er det mange rene lekkerbiskener av tilsynelatende relativt enkel natur, men selvfølgelig med sine subtile og instrutkive poenger. En gjennomarbeidet bok med bidrag fra spesialister over hele verden.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
 • The Art of the Endgame My Journeys in the Magical World of Endgame Studies

  En Timman-bok med sluttspillstudier kan høres tungt ut, men så er det i alle fall også svært leseverdige historier om hvordan han selv i 2010-11 har laget nye studier fra tidligere studier og partier fra andres hånd.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2011
 • Studien für Praktiker

  En praktfull bok for venner av sjakkstudier og vakre sluttspill, utgitt for også å være relevant for praktiske turneringsspillere. Et utgangspunkt for boka er den internasjonale turneringen i studiekomposisjon i anledning den store sjakktreneren Mark Dvoretskys 60-årsdag. Innledningen er skrevet av Artur Jusupov som også har gitt ut boka på eget forlag.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
 • Studier

  Å løse sluttspillstudier er krevende, gjerne noe for stormestere og andre sterke mesterspillere. Men det er også et givende arbeid, med løsninger som gleder, og bidrar til sjakkspillerens visuelle evner. Heldigvis presenteres noen av studiene ikke fra utgangsstillingen, men etter noen trekk, så muligheten blir litt bedre!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  C-D
  Av
 • Mattison's Chess Endgame Studies - Revised Edition

  Hermann Mattison (1894-1932) var en genial komponist av sluttspillstudier og i det hele tatt en stor sjakkbegavelse som også gjorde bragden å slå både Aljechin og Rubinstein - fantastisk - på førstebord for Latvia i sjakkolympiaden i Praha i 1931, før han året etter døde av tuberkulose. Her presenteres framfor alt de både vakre og sjakkteoretisk verdifulle sluttspillstudiene hans.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
 • Nikolai Rezvov, from Child Burglar to Grandmaster:

  58 sluttspillstudier og 42 mattproblemer av den glimrende ukrainske problemisten Nikolai Rezvov (1921-2013), som vokste opp under vanskelige forhold i Odessa, slik den biografiske delen av boka forteller. En bok med høyt nivå både estetisk og sjakkfaglig.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • One Bishop Saves the Day 100 studies with just one bishop in the finale

  Løperen blir hovedperson i de hundre sluttspillstudiene i denne boka samlet og kyndig redigert og presentert av den ukrainske studiekomponisten Sergei Tkachenko. Dette er både vakkert og lærerikt!

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • One Knight Saves the Day 100 studies with just one knight in the finale

  Hundre sluttspillstudier er blant annet glimrende taktisk trening, og gir også generelt gode kunnskaper om sluttspill. Dette er dessuten sjakk på sitt kanskje vakreste. I denne boka har springeren hovedrollen. Hvit skal enten vinne eller klare remis.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • 200 Brilliant Endgames

  En oversiktlig og fin samling av 200 flotte sluttspillstudier. Dette er legendariske Irving Chernevs siste sjakkbok, sluttredigert etter hans død av Adam Hart-Davies.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1989
 • One Pawn Saves the Day 100 studies with just one pawn in the finale

  Hundre studier der en bonde på ulike måter spiller hovedrollen til slutt. Her er både klassikere og nyere studier, krevende og vakkert! Tkachenko har gått kyndig gjennom og i noen tilfeller bl.a. valgt å starte etter ett eller to trekk.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2018
 • R. Reti & J. Fritz, Masterpieces of Chess Compositons 6

  To tsjekkoslovakiske sluttspillartister dekkes i denne boka, velkjente Richard Reti (1889-1929) og studiespesialisten Jindrich Fritz (1912-84).

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Alexey Troitzky, Masterpieces of Chess Composition 3

  Alexei Troitzky (1866-1942) regnes som selve grunnleggeren av den artistiske sluttspillstudien, med både skjønnhet, kombinasjoner og en posisjonell kamp. Her serveres 100 av geniets verker!

  Kjøp
  Pris
  80
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998