Sjakk-bøker Sluttspill

Sluttspilltrening & test

 • The Chess Endgame Exercise Book

  Endelig en glimrende trenings- og testbok i sluttspill, av den store kjenneren John Nunn. 444 stort sett ganske krevende oppgavestillinger med gjennomgang av løsningene praktisk på baksiden.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2020
 • 101 Endgame Crimes and Punishments

  En treningsbok med 101 sluttspill å studere, alle faktisk spilt på stormesternivå i 2019. Mye for mesterspillere, for som det framgår, bommet stormesterne her på riktige løsninger!

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2020
 • The 100 Endgames You Must Know WORKBOOK Practical Endgame Exercises for Every Chess Player

  En glimrende treningsbok i sluttspill. Kan brukes uavhengig av forfatterens utmerkede hovedbok, særlig fra rating 1400 og oppover, og viser godt hvor vanskelig sluttspill er! Stormestere på rekke og rad gjør tabber i mange av eksemplene.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2019
 • Chess Endgame Workbook for Kids

  En glimrende ny treningsbok i sluttspill, fra de enkleste og opp mot mesternivå. Stormester John Nunn stiller spørsmål i flere hundre konkrete stillinger, og da gjelde det enten å kunne eller uansett beregne riktig.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • Monster Your Endgame Planning Volume 2

  78 nye sluttspilltester for leseren. Her er de materielle situasjonene generelt i ubalanse, og så gjelder det å finne beste vei til seier eller remis, ut fra tre alternativer som presenteres. Sluttspill er som kjent viktigere enn noen gang å håndtere bra!

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • Improve Your Practical Play in the Endgame

  En bok som holder det tittelen lover. Typisk praktiske sluttspill som det alltid er mye å lære av, og derunder øvingsoppgavene til hvert kapittel. Her gjelder det både å bedømme stillinger og finne riktig utførelse. Mange av eksemplene er fra Dreevs eget spill.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
 • Most instructive Endgames of 2016

  Sluttspillet blir i moderne sjakk stadig viktigere å mestre. Her analyserer to anerkjente stormestere 70 av de mest instruktive sluttspillene fra året 2016, systematistert etter ulike materielle konstellasjoner.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Testbuch des Endspielwissens

  En nyttig sluttspillbok som består av 140 stillinger der leseren blir spurt om hva som blir resultatet og hvordan, og med to eller tre alternativer satt opp som riktig svar, altså bedømmelse av situasjonen som boktittelen henspeiler på.

  Kjøp
  Pris
  170
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2015
 • Chess School 4 - The Manual of Chess Endings

  En lære- og treningsbok med gjennomgang av mange viktige, praktiske sluttspilltyper fulgt av testoppgaver på tilsvarende eller lignende sluttspill. Læreeksemplene er i stor grad stillinger fra stormesterpartier, mens testoppgavene er dels fra partier og dels sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  C-D
  Av
 • Chess Camp, Volume 4 Elementary Endgames

  En bok med 618 enkle og ganske enkle sjakkoppgaver for nesten-nybegynnere, med tre eller oftest fire brikker på brettet. Mye enkel sjakktaktikk, men også noen mer typiske sluttspilltemaer å merke seg.

  Kjøp
  Pris
  125
  Nivå
  A-B
  Av
 • Rate Your Endgame

  En både instruktiv og leseverdig sluttspillbok i stor grad laget som en testbok. Den viderefører Mednis sin glimrende "Practical Endgame Lessons" opprinnelig fra 1978, og den foreliggende utkom opprinnelig i 1992 og er her nå trykket opp igjen som klassiker.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Test your Endgame Thinking

  En hendig testbok for sluttspillferdighetene våre med fokus på å tenke riktig. Oppgavene er inndelt i avsnittene strategisk tenkning, planlegging og detaljert analyse fulgt av grunnleggende, middels og avanserte sluttspill, så her er det stoff for de fleste av oss. Etter å ha arbeidet med å løse en oppgave, får du i de fleste tilfellene en prisverdig grundig gjennomgang av forfatteren, stormester Glenn Flear. Eksemplene varierer mellom ulike sluttspilltyper og spenner fra Flears egen praksis til klassiske eksempler som de fleste av oss riktignok mer "burde" kjenne enn vi kanskje kan i praksis?

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Sharp Endgames

  En relativt avansert treningsbok i sluttspill. De fleste er sortert i kapitler etter materiell på brettet og kan sies å være både tekniske og taktiske. Mye av boka er treningsoppgaver med foreslått tidsbruk og bred gjennomgang av løsningen.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • Chess Calculation Training 2: Endgames

  Et stykke krevende analysetrening i noen tekniske og flest helt konkrete sluttspill, alle hentet fra partier på høyt nivå og de fleste fra de siste årene. Kapittel 7 består av 24 sluttspill der du skal bestemme deg på et antall sekunder!

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2017
 • Chess Movies 2, The Means and Ends

  En ny instruktiv bok fra den amerikanske treneren Bruce Pandolfini. Leseren skal trekk for trekk forsøke å finne de cirka seks siste trekkene i særlig instruktive sluttspill og noen sluttspillaktige midtspill.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Let Me Ask You, Do You Know? A Practical Endgame Guide

  En fascinerende flott sluttspillbok, systematisk i 52 leksjoner med ulike materiellkonstellasjoner og til slutt noen tematiske. Etter interessant gjennomgang på ganske høyt nivå kommer krevende oppgaver, mange av dem elegante sluttspillstudier.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Modern Chess Self-Instructor, Book 3

  Kjøp
  Pris
  190
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2000