Sjakk-bøker Åpningsbøker Generelt

Generelt om åpninger

 • Winning Chess Openings

  Stormester Seirawan gir en enkel og inspirerende introduksjon til åpningsspillet i sjakk og nesten alle forskjellige åpningssystemer som finnes. I de fleste åpningene viser han bare de første 6 - 10 trekkene

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003
 • Tricks, Traps, and Tips in the Chess Opening Practical Lessons for Ambitious Improvers

  En erfaren amerikansk sjakktrener presenterer hundrevis av lærerike feil i åpningsspillet innen typiske kategorier og åpninger som etter hans opplevelser er ekstra nyttige. Mye er videreutvikling av temaer i vår egen bok "Lær sjakk".

  Tilbud 15% Kjøp
  Pris
  285 243
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2022
 • Chess Openings for Kids

  Ikke la deg forvirre av ordet "kids" i boktittelen, men dette er en konsentrert, innholdsrik og fartsfylt bok med 50 mektige sjakkåpninger og mange taktiske finesser som det er nyttig å kunne.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Back to Basics: Chess Openings

  Carsten Hansen leverer en utmerket innføringsbok i åpningsspill. Etter en innledning om egne tidligere erfaring og et kapittel om prinsipper for åpningsspillet, går han i tur og orden gjennom hovedideene i de viktige åpningene.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2021
 • How to Out-Prepare Your Opponent

  En forbausende innholdsrik, tenkevekkende, nyttig og praktisk bok om å forberede seg til åpningspillet, ikke minst i disse tider. IM Jeroen Bosch skrev tidligere bokserien SOS (Secrets of Opening Surprises).

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2022
 • Grandmaster Opening Preparation

  En interessant og leseverdig bok om åpningsspill, forberedelser og utviklingen av åpningsteori, servert av den tidligere verdensstjernen Jaan Ehlvest. Den handler om mange forskjellige åpninger, og positivt er det også at hele partiet nesten alltid blir vist.

  Kjøp
  Pris
  310
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • Prepare to Win A club player's guide to winning at chess before move one

  En engelsk mesterspiller med rating mellom 2100 og 2150 leverer en praktisk bok om forberedelser til partier, med motspillere fra stormester til klubbspiller. Stormester Gawain Jones har skrevet forordet som gir atskillig kreditt til boka.

  Kjøp
  Pris
  210
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2022
 • Gambit Busters Take It, Keep It... And Win!

  Med undertittelen "take it, keep it ... and win!" en leseverdig bok mye om møtet mellom klassiske gambiter og en moderne sjakkvirkelighet i analysemotorenes tid. Forfatteren IM Sam Collins starter med "I've never liked playing against Gambits".

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Unconventional Approaches to Modern Chess Volume 1

  En ny bok med mange skarpe og uvanlige varianter fra en sterk stormester for svart mot både 1 e4, 1 d4 og 1 Sf3. Variantene er spilt av gode navn som Ipatov selv og flere verdensnavn. Den norske varianten i Spansk er også blant alternativene i boka!

  Kjøp
  Pris
  315
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2019
 • Black is OK Forever

  Stormester Adorjan er en fremragende spiller, men enda større som teoretiker, original sjakkskribent og filosof. Dette er en fersk oppfølger til hans nærmest legendariske bok "Black is OK" fra 80-tallet.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2005
 • Taming Wild Chess Openings How to Deal with the Good, the Bad and the Ugly over the Chess Board

  Innholdsrikt og festlig... om mange ganske crazy åpninger som knapt nevnes i andre bøker, men også endel til og med solidere åpninger og varianter som forfatterne finner interessante og bra å trekke fram.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2015
 • Eröffnungskatastrophen - Erkennen, vermeiden

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 1997
 • Secrets of Opening Preparation (School of Future Champions 2)

  Et innholdsrikt og spennende verk fra superdoen Dvoretsky og Jusupov. Boka gir deg en god forståelse av hva som er viktig i åpningsspillet og hvordan arbeide med denne fasen av spillet. Fem andre mestere bidrar også med kapitler.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Garry Kasparov on Modern Chess 1 Revolution in the 70's

  En utrolig spennende bok for alle sjakkfrelste, og vanskelig å plassere i kategori, men de 22 første kapitlene handler om hver sin åpning eller åpningsvariant som har satt sitt preg på moderne sjakk fra 70-tallet til i dag.

  Kjøp
  Pris
  350
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2007
 • The Greatest Ever Chess Opening Ideas

  Hva er de beste ideene som er tenkt ut i åpningsspillet i sjakk? IM Christoph Scheerer (tidligere Wisnewski) går i denne boka nøye gjennom sine 50 utvalgte favoritter, fra et både historisk og sjakkteoretisk perspektiv, samtidig som han gir hver av de 50 poeng etter kriteriene Kreativitet, Overraskelseseffekt, Effektivitet og Holdbarhet over tid. Flere av eksemplene er av gammel dato og det desidert eldste Italiensk fra 1575, men både dette og andre blir også oppdatert og bedømt mot dagens virkelighet. Det er en spennende bok for flere typer sjakk-interesserte, fra "teoriløvene" til de historisk engasjerte. Mest for spillere med ratingstyrke fra omlag 11-1200 og helt opp.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2008
 • Key Concepts of Chess 1 - The Hedgehog

  En høyst instruktiv bok om å spille "Pinnsvin-oppstillingen", i praksis mest for svart og da med bønder på e6, d6, b6 og a6 i Siciliansk eller Engelsk. For spillere med ratingnivå ca 11-1200 og langt opp i mesterklassen.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2021
 • 125 Chess Opening Surprises An arsenal of red-hot opening ideas to shock and confuse your opponents

  Markedets største og ferskeste samling av overraskelser i åpningen! Det er en utvidet og skikkelig oppdatert oppfølger til "101 Chess Opening Surprises" som Burgess utga i 1998. Alt som gjentas her, er computersjekket.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2017
 • Modern Chess Preparation Getting Ready for Your Opponent in the Information Age

  Forberedelser både for et enkelt parti og like mye for alle kommende partier er rimeligvis en nøkkel til suksess i sjakk. Denne boka handler om alt dette, fra en mann som har like imponerende overblikk over hele sjakkspillet som innblikk i konkrete detaljer.

  Kjøp
  Pris
  305
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2012
 • Attacking with g2-g4

  I åpning etter åpning har trekket g2-g4 fått fart på spill og analyser, flere av dem først testet i de siste 20-25 årene. Stormester Kryakvin viser for første gang atskillig av mønster i angrep og forsvar i disse ulike åpningene.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • Mastering Opening Strategy

  Johan Hellsten følger opp suksessen sin med en reell treningsbok i åpningsspill! På tvers av ulike åpninger makter han å gjennomgå prinsippene for åpningsspill og å teste leserne seriøst i hvert kapittel.

  Kjøp
  Pris
  275
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • Basic Chess Openings for Kids Play Like a Winner from Move One

  Bok som gir endel generell og litt konkret forståelse om åpningsspillet for spillere med ratingstyrke inntil cirka 1000-1200, og ikke bare "for Kids" som navnet sier.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2015
 • School of Chess Excellence 4 Opening developments

  Mark Dvoretsky arbeidet som trener med mange av de fremste talentene i sovjetisk sjakk ikke minst på 70- og 80-tallet, som Jusupov, Dolmatov og Drejev. I denne boka finner du lærerike eksempler fra dette arbeidet, også fra 90-tallet.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2003
 • The Hedgehog (S. Kasparov)

  En oppdatert bok om de stadig aktuelle Pinnsvin-systemene (Hedgehog) som svart spiller primært mot Engelsk og Reti, men også noen ganger i Siciliansk. Fellesnevneren er at svart tidlig spiller c5, cxd4, b6, e6, d6 og gjerne a6.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2017
 • Mastering the Chess Openings 4

  Det avsluttende bind 4 i serien der John Watson suverent gir oss både fakta, klokskap, vesentligheter og aktualiteter om åpningsspillet i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Black is Back! What's White's Advantage Anyway?

  Stormester Adorjáns Black-bøker er nærmest klassikere, og her kommer den siste og største, spekket med suksessrike partier for SVART og mange fra hans egen rikholdige karriere.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2016
 • Meister gegen Amateur

  Euwe og Meidens klassiker fra 1968 som stadig kommer i nye opplag.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1968
 • Creative Chess Opening Preparation How to seize the initiative and pose novel problems for the opponent

  En godbit for seriøse sjakkstudenter: Den ukrainske stormesteren Eingorn gjennomgår viktige problemstillinger i åpningsspillet, hvordan velge åpninger og varianter og hvordan tenke og forberede seg mer konkret.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2006
 • The Complete Hedgehog Volume 2

  Shipovs formidable bind 2 om "Pinnsvinet" dekker først og fremst varianter der denne stillingstypen oppstår etter 1 e4 eller 1 d4 eller med overgang til slike åpninger.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Improve your Opening Play

  En fin første lille gjennomgang av alle de viktigste sjakkåpningene.

  Kjøp
  Pris
  110
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2000