Sjakk-bøker Sluttspill

Sluttspillstrategi

 • Endgame Virtuoso Magnus Carlsen Vol. 2 The World Champion Shows Superior Skills

  Den dyktige sjakkforfatteren Tibor Karolyi kaster beundrende, men analytisk mange av Magnus Carlsens sluttspill fra 2018 til og med 2022 under lupen. Her er det mye strategi, lærdom, teknikk og noen menneskelige feil, herlig!

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2023
 • 100 Endgame Patterns You Must Know Recognize Key Moves & Motifs and Avoid Typical Errors

  Den spanske stormesteren følger opp suksessen fra "100 Endgames You Must Know" med en noe større bok der han viser 100 temaer fra ulike typer sluttspill som stort sett er sluttspillstrategi før de rent teoretiske sluttspillene.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2021
 • A Matter of Endgame Technique Grandmaster Knowledge

  En stor innbundet lære- og treningsbok om sluttspillteknikk. Nær Jacob Aagaards aller mest ambisiøse og krevende bok for spillere som vil bli virkelig gode.

  Kjøp
  Pris
  525
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2022
 • Bishop Versus Knight - The Eternal Battle - Volume 1

  En spesialbok om springer mot løper i sluttspillet. Første del av boka har 64 sluttspill der løperen er sterkest, andre del 64 sluttspill der springeren er sterkest. Fascinerende og høyst lærerikt.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2021
 • You move, I win! - A Lesson in Zugzwang

  IM Angos, tidligere gresk mester, har skrevet boka om trekktvang som er et viktig element i sjakk og særlig i sluttspillet. Angos starter med de grunnleggende eksemplene rundt opposisjon og går fram til langt mer krevende stoff fra både sluttspillstudier og stormesterpartier.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Greatest Ever Chess Endgames

  En første samling av utvalgte "beste" sluttspill gjennom tidene. Dette er 50 flotte, men også lærerike sluttspill fra virkeligheten, mange slike som har overføringsverdi til vårt eget praktiske spill og kommentert passe forståelig og folkelig.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Bishop versus Knight volume 2 The Eternal Battle, with other pieces

  Det evige spørsmålet: Springer eller løper? Svaret er jo at det avhenger av stillingen, og her kommer denne boka - og den forrige i samme lille serie - inn med mange eksempler som hjelp til gode svar i praktisk spill!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2022
 • Beyond Chess Basics: Chess Endgame Planning

  Kjøp
  Pris
  225
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2023
 • Mastering Complex Endgames Practical Lessons, Critical Ideas & Plans

  Unge IM Daniel Naroditsky slår til med en personlig bok om komplekse sluttspill, definert som sluttspill der en ikke kan basere seg bare på sluttspillteori, og må benytte generelle temaer for å finne løsningene.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2012
 • Secrets of Endgame Technique (School of Future Champions 3)

  Den berømte trenerduoen er ute med en ny sluttspillbok, eller snarere nyutgivelse, om studiet av sluttspill, sluttspillstrategi og sluttspillteknikk. Her er det usedvanlig mye klokskap i forhold til å utvikle en mer avansert praktisk sluttspillforståelse og rett og slett sjakkforståelse. Forståelsen for strategi og teknikk belyses gjennom flere hele partier fra åpning til slutt.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • The Practical Endgame Bible Guidelines for the Fundamentals of the Endgame

  Enda en sluttspillbok og med en pretensiøs tittel. Men dette er elegant bok om planleggingen fra midtspill til sluttspill, hvordan tenke å utnytte kanskje små strukturelle fordeler i stillingen. Se innholdsfortegnelsen!

  Kjøp
  Pris
  460
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2023
 • The Passed Pawn Power of the Passer

  En spesialbok om et sentralt tema som fribonden, både i midtspill og sluttspill. Vi har plassert den under sluttspill som er i overvekt blant eksemplene i boka. Grivas systematiserer stoffet fint og viser med lærerike stillinger.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2022
 • Mastering Endgame Strategy

  Dagens sjakkspillere vasser etterhvert i prima lære- og treningsstoff som var ukjent i forrige generasjon. Hellstens store nye sluttspillbok virker glimrende som systematisk tenkt lærestoff fulgt av 240 oppgaver å løse.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • Monster Your Endgame Planning Volume 1

  En fin bok i sluttspilltrening for spillere med ratingnivå fra cirka 14-1500 og oppover. Ferdigheter og forståelse i sluttspill blir bare viktigere og viktigere, med kort tenketid i alle fall mot slutten av partiene. Grivas minner om viktige poenger i ulike typer sluttspill som deretter tester leseren skikkelig i!

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Endgame Virtuoso Anatoly Karpov His 105 best endgames!

  En innholdsrik og grundig bok om og med Anatolij Karpovs legendariske sluttspillteknikk, presentert gjennom 105 komplette partier der trekkene er ukommenterte fra åpningen og fram til sent midtspill eller sluttspill

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2007
 • Practical Endgame Play - Beyond the basics

  Enda en imponerende ny sluttspillbok og antagelig den aller viktigste og mest praktiske for turneringsspillere med ratingstyrke fra omlag 1400 og oppover. Dette er en systematisk gjennomgang av de vanligste typene sluttspill, med eksempler stort sett fra moderne stormesterpraksis og gode introduksjoner til hvert kapittel.

  Kjøp
  Pris
  395
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Praxis des Turmendspiels

  Viktor Kortsjnojs tidligere populære bok om tårnsluttspill er helt utsolgt alle steder på engelsk, men vi kan foreløpig skaffe noen eksemplarer på tysk av denne lille klassikeren.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1999