Starting Out

Forlaget Everymans bokserie som har blitt en stor suksess. Alle disse bøkene (noen av dem utgitt i CD-bokversjon i tillegg) er introduksjoner til ulike åpninger og andre sentrale temaer. De er ikke for nybegynnere, men særlig bøkene med de videste og mest generelle temaene passer bra fra relativt ferske spillere og oppover. Alle gir en grunnleggende innføring i temaet som de handler om, med tydelige forklaringer i tillegg til konkret kunnskap.

 • A complete guide to Benoni systems and structures

  De anerkjente innføringsbøkene om Moderne Benoni og øvrige Benoni-systemer, inkludert Benkö- og Blumfeldgambit, nå slått sammen til en prisgunstig stor bok. Spennende forslag til åpninger og viktig å forstå for d4-spillere.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Starting Out: Minor Piece Endgames

  Boka tar utgangspunkt i relativt ferske sjakkspillere som vil lære mer om sluttspill med løpere, springere og bønder, men eksemplene er dels såpass raffinerte (og sluttspill så vanskelig!) at det er atskillig å lære også for høyst veletablerte spillere.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2004
 • Starting Out: The Grünfeld

  Grünfeld-indisk 1 d4 Sf6 2 c4 g6 3 Sc3 d5 er en idemessig fin åpning å satse på også for relativt ferske spillere som vil ha muligheten til aktivt offisersspill med de svarte brikkene. Den dyktige sjakkpedagogen Jacob Aagaard leverer som alltid et solid og ryddig produkt. Boka er bygget opp rundt flotte partier og er slett ikke banal. Kan anbefales for spillere på ratingnivå cirka 1100 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-C
  Av
 • Starting Out: The Scotch Game

  Skotsk har blitt ganske populært igjen nå i årene etter Kasparovs bruk av åpningen, og her kommer en aktuell og god grunnbok om stillingen etter 1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 d4 exd4.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2005
 • Starting Out: Defensive play

  Alle vet at det er mye å hente på å forsvare seg godt i sjakk, men det er likevel en ferdighet som mange av oss er ganske svake i. IM Angus Dunnington gir her en grunnleggende innføring i viktige temaer for den som vil studere forsvarets kunst. Passer for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2005
 • Starting Out: Queen's Gambit Declined

  En fremragende ny lærebok om den klassiske dronninggambiten der svart spiller e6 i stedet for c6. Boka tar utgangspunkt i stillingen etter 1 d4 d5 2 c4 e6 3 Sc3 Sf6 4 Lg5 Le7 5 e3, i tillegg til et kapittel om 4 Lf4.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2006
 • Starting Out: Queen's Gambit Accepted

  Mottatt dronninggambit 1 d4 d5 2 c4 dxc4 står nå stødig som en aktuell åpning. Det kjente russiske forfatterparet leverer en pedagogisk god og samtidig relativt avansert bok til å være i serien "Starting out".

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: Pawn Endgames

  Bondesluttspill er et vanskelig tema, men viktig å beherske for å bli god i sjakk. Denne boka er en kyndig stormesters ærlige forsøk på å få oss til å forstå de viktigste elementene. Vi foreslår denne boka for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
 • Starting Out: The Modern

  Nigel Davies er selv en spesialist på "Moderne forsvar", det å starte med g6 og Lg7 i prinspippet uansett hvits trekk, og siden kunne velge mellom ulike angrep mot hvits valgte oppstilling. Fiffig sjakk. Dette blir i praksis en fleksibel repertoar- og idebok med fine partier særlig fra svarts side. Hovedtyngden er spill mot 1 e4, men boka har også spill mot d4-åpning fra hvit (med c4) og til og med litt mot flankeåpning med 1 Sf3 eller c4.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • Starting Out: Chess Tactics and Checkmates (CD-versjon) CD

  Stormester Chris Wards utmerkede innføring i sjakktaktikk og mattsetting, rett og slett hele boka i en CD-versjon som trenger støtte av enten ChessBase, CB light, Fritz eller brødrene hans. Da kan materialet til gjengjeld fordøyes med interaktiv variantstøtte der det er ønskelig. Sjakktaktikk er grunnleggende for å kunne mestre sjakk på ethvert nivå.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: The Dutch Defence

  En pedagogisk og fin introduksjon til hollandsk (1 d4 f5), som stadig er et spennende åpningsvalg for den som vil spille skarpt også med de svarte brikkene.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2005
 • Starting Out: The Trompowsky Attack

  Trompowsky-åpningen 1 d4 Sf6 2 Lg5!? er lett å komme inn i og gir straks mer ubalanserte og utradisjonelle stillinger. Her kommer en Starting out-bok som introduksjon til denne åpningen for nye venner med ratingstyrke fra omlag 1000 og oppover og samtidig en verdifull oppdatering for alle som vil spille åpningen med hvit eller kan bli utsatt for den med svart. Det siste er svært mange, siden stillingen etter 1 d4 Sf6 er blant dem som oftest står på brettet etter ett trekk av turneringspartier.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • Starting Out: The Colle

  Er Colle-systemet 1 d4 d5 2 Sf3 Sf6 3 e3 noe for deg? Eller i alle fall noe du burde kjenne til som svartspiller? Her foreligger en aktuell og god innføringsbok i disse stillingene. IM Richard Palliser understreker at han bare dekker rendyrket Colle, dvs. med senere c3, og ikke Zukertorts systemer med b3.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2007
 • An Aggressive Counterattacking Repertoire based on ...g6

  To åpningsbøker om å spille Kongeindisk og Dragevarianten i siciliansk, begge aggressive med trekket ...g6, utgitt samlet som én bok, til en svært gunstig pris. Dette er innføringsbøker som gir god oversikt og en del forklaring.

  Kjøp
  Pris
  255
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2018
 • Starting Out: 1 e4! (CD-versjon) CD

  Dette er CD-utgaven av stormester McDonalds nye repertoarbok for hvit med 1 e4. Den dekker alle svarts vanligste svaralternativer og får dermed ikke gått bredt inn i hver åpning, men får egentlig med seg imponerende mye og ikke minst aktuelt i viktige varianter.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: The Accelerated Dragon

  En etterlengtet bok om Aksellerert drage (1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 g6) som også berører Hyperaksellerert drage med 2...g6.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2008
 • Starting Out: Closed Sicilian (CD-versjon) CD

  CD-utgaven av Pallisers utmerkede bok om Lukket siciliansk. Den er bygget opp rundt mange komplette partier i de ulike typene lukket siciliansk som normalt åpner 1 e4 c5 2 Sc3, men framstillingen inkluderer også de sjeldnere variantene som 2 d3 og 2 g3. Fordelen er at du kan gå gjennom hele materialet på PCen sammen med et analyseprogram og både få nye forslag underveis og få testet dine egne ideer.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: The Scandinavian

  En nesten forbausende innholdsrik ny bok om Skandinavisk. I løpet av 320 sider er det tilsammen 71 hele mønsterpartier, men ikke minst også pedagogiske introduksjoner og oppsummeringer til hvert kapittel.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • Starting Out: Classical Sicilian

  Om Siciliansk-systemene som oppstår etter 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 d6. For deg som ikke kjenner systemene fra før og som godt stoff for deg som har spilt dette endel, men mangler litt av teoriens mange finesser.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Starting Out: The King's Indian

  Her blir den krevende åpningen kongeindisk presentert av en stor spesialist på området: den engelsk-sveitsiske stormesteren Joe Gallagher. Boka kan anbefales for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2000 som vil lære seg denne åpningen.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: The c3 Sicilian

  En pedagogisk bok om c3-siciliansk særlig for alle som ikke "kan" denne fra før og vil ha et trygt våpen som hvit mot siciliansk eller spiller siciliansk selv, og en oppdatering for dem som er mer fortrolig med den.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • Starting Out: The Sicilian Dragon

  Her gir sjakkpedagogen IM Andrew Martin en aktuell og pedagogisk innføring i den besnærende Dragevarianten i siciliansk og starter med stillingen etter trekkene 1 e4 c5 2 Sf3 d6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 g6. Det er en besnærende åpning med forrykende spill, både aktive angrepsmuligheter og farlige sjanser også for motstanderen.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2005
 • Starting Out: Sicilian Sveshnikov

  En helt ny introduksjonsbok til Sveshnikov-varianten som i løpet av 30 år har blitt det kanskje mest anerkjente svartvåpenet i siciliansk. Etter trekkene 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 e5 behandler forfatteren også de mindre sterke springertrekkene som alternativer til 6 Sb5!, og siste kapittel i boka handler om "Anti-Sveshnikov" 3 Sc3 e5.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2007
 • Starting Out: Closed Sicilian

  Lukket siciliansk er flere ulike oppstillinger med det til felles at hvit tidlig spiller d3 i stedet for d4 og normalt utvikler løperen til g2. En stor fordel med Lukket siciliansk for hvitspilleren er at svart ikke hkan styre spillet med så mange kompliserte systemer som i Åpen siciliansk.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  A-D
  Av
 • Starting Out: The French

  En bra bok for den som skal starte studiet av den viktige og strategisk krevende åpningen Fransk (1 e4 e6). Den er spekket av ikke bare glimrende partier, men også forklaringer, tips, advarsler og treningsspørsmål.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2002
 • Starting Out: The Sicilian, 2nd edition

  En ny og betydelig både oppdatert og utvidet utgave av denne populære innføringsboka i den viktige åpningen Siciliansk 1 e4 c5. Her er det nå også belysende partieksempler helt fram til 2008. Passer fint for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 helt opp til 2200. Merk at det også finnes Starting out-bøker på mange enkeltgreiner av Siciliansk, som da går endel mer i dybden.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • Starting Out: Sicilian Najdorf

  Enda en bok i den ganske imponerende Starting out-serien som faktisk er nyttig helt fra spilleren rundt 1000 i rating opp til mesterspillere som vil prøve noe nytt eller sjekke hva denne forfatteren mener om favorittvariantene.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2006
 • Starting Out: Slav and Semi-Slav

  Både en grunnleggende innføring og en veldig aktuell bok om populære åpningssystemer der svart besvarer 1 d4 d5 2 c4 med 2...c6.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: Modern Benoni

  Det har kommet imponerende mange pedagogisk bra sjakkbøker de senere årene, ikke minst i denne serien "Starting out". Moderne Benoni er en vanskelig, ambisiøs og dynamisk åpning som oppstår etter f.eks. trekkene 1 d4 Sf6 2 c4 c5 3 d5 e6 4 Sc3 exd5 5 cxd5 d6 eller 1 d4 Sf6 2 c4 e6 3 Sf3 c5 4 d5.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
 • Starting Out: Benoni systems

  Den dyktige russiske forfatterduoen gir en grunnleggende og samtidig temmelig aktuell og litt avansert innføring i alle andre Benoni-systemer enn Moderne Benoni. Den mest populære åpningen som dekkes i denne boka er Benkö-gambiten (1 d4 Sf6 2 c4 c5 3 d5 b5). Blumenfeld-gambiten er det samme, men med den vesentlige tillegget av trekkene Sf3 fra hvit og e6 fra svart, før svart spiller b5. De andre variantene er strategisk tyngre, for eksempel Tsjekkisk Benoni (1 d4 Sf6 2 c4 c5 3 d5 e5). Som bok i serien "Starting out" gir den som vanlig en del gode basisforklaring og tips underveis for spillere med ratingstyrke fra omlag 1100 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
 • Starting Out: Attacking Play

  Her skriver stormester James Plaskett en inspirende grunnbok om det han selv har vært og er best til som spiller: kunsten å angripe. Det passer bare bra at han bruker mange av sine egne partier som eksempler. Det første kapitlet slår an tonen med sin visuelt tydelige tittel "Tårnbonden (h-bonden) som boksåpner". Verken boka eller temaet er helt elementært. Den passer trolig best for spillere med ratingstyrke omtrent fra 1000 til 2100.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2004
 • Starting Out: Rook Endgames

  En grunnleggende og god innføringsbok om den typen sluttspill som oppstår oftest i praktisk spill. Kunnskaper om tårnsluttspill er avgjørende viktige for turneringssjakk.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2004
 • Starting Out: The Queens Indian

  Dronningindisk (1 d4 Sf6 2 c4 e6 3 Sf3 b6) er blant de mest populære og strategisk sunne åpningene. Ultrasolide spillere som Karpov, Kramnik og Anand har vært blant spesialistene på åpningen i moderne tid.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2004
 • Starting Out: The Scotch Game (CD-versjon) CD

  Stormester John Emms' populære bok om Skotsk i CD-utgave som gjør den ekstra anvendelig for alle som kan tenke seg å studere denne åpningen på PCen sin. Det er rett og slett alt materialet i boka, og så kan du hele veien arbeide opp mot partibasen i Chessbase og/eller analysemotorer som Fritz, forutsatt at du har noen av disse produktene også. Ellers kan du benytte CD-boka ved hjelp av Chessbase light som kan lastes ned fritt fra nettet.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: Sicilian Najdorf (CD-versjon) CD

  CD-versjonen av IM Richard Pallisers populære introduksjonsbok om den stadig svært populære Najdorf-varianten i siciliansk (1 e4 c5 2 Sf3 d6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 Sf6 5 Sc3 a6).

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • A Complete Guide to the Pirc/Modern Complex

  To utmerkede introduksjonsbøker om åpningene Moderne og Pirc er slått sammen i ett bind og tilbys rimelig. Stormesterne Gallagher og Davies har stor kompetanse på disse spennende systemene for svart, og er i tillegg gode pedagoger.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2018
 • Starting Out: The Nimzo-Indian

  Nimzoindisk (1 d4 Sf6 2 c4 e6 3 Sc3 Lb4) er som denne boka forteller: "ett av de sunneste og mest populære forsvarene mot 1 d4 og gir svart sjansen til å skape tidlig ubalanse i spillet og kunne spille på gevinst uten å ta en urimelig stor risiko".

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
 • Starting Out: The King's Indian (CD-utgave) CD

  CD-versjonen av GM Joe Gallaghers verdsatte innføring i Kongeindisk. CDen inneholder rett og slett hele boka og kan dermed spilles gjennom med alle kommentarer på PCen, og i tillegg kan du få bidrag fra Fritz, Rybka eller andre analytikere der du lurer på alternativer!

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2007
 • Starting Out: The Queens Gambit

  En god og ganske innholdsrik innføringsbok i alle viktige varianter å kjenne til i den sentrale åpningen Dronninggambit (1 d4 d5 2 c4). Her er det en lærerik kombinasjon av generelle tips og mange illustrerende og aktuelle mesterpartier. Anbefales ekstra for spillere med ratingstyrke omlag 800 - 1600.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2002
 • Starting Out: d-pawn attacks

  En kjærkommen ny repertoarbok for hvit med 1 d4 med Colle-Zukertort som hovedvåpen, altså 1 d4, 2 Sf3, 3 e3 og 4 Ld3 gjerne fulgt av b3 og Lb2, om svart styrer mot dronninggambit, dronningindisk eller Benoni.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • Starting Out: The English

  Stormester McDonald har som vanlig skrevet en vellykket bok, en innføring i åpningen Engelsk (1 c4) som det kan være ekstra vanskelig å behandle på en god måte fordi det er så mange valgmuligheter og ulike bondestrukturer. Dette er en grunnbok som faktisk ser like nyttig ut for hvit som for svart, så den kan anbefales til interesserte spillere med ratingstyrke omlag 900 - 1900, uavhengig av om de selv spiller 1 c4. Hele 52 godt kommenterte partier er sentrale i framstillingen.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003
 • Starting Out: Alekhine's Defence

  En fin og samtidig aktuell grunnbok om Aljechins forsvar: 1 e4 Sf6. Som vanlig i Starting out-serien gir forfatteren en veldig ryddig oversikt og endel viktige forklaringer, men mange av partieksemplene kan deretter være temmelig avanserte. Slik er jo sjakken.

  Åpningen spilles ikke veldig ofte i dag, men iblant dukker den opp med gode resultater for svart, som da Magnus plutselig slo Topalov med den, nærmest rett fra åpningen. Boka passer for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2004
 • Starting Out: The Ruy Lopez

  En grunnleggende bok om en av de viktigste åpningene i sjakk: Spansk (1 e4 e5 2 Sf3 Sc6 3 Lb5). I engelskspråklige land oppkalles åpningen merkelig nok fortsatt etter 1500-tallets sjakk-spillende spanske prest Ruy Lopez.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003