Sjakk-bøker Midtspillet strategi

Strategi generelt

 • Secrets of Chess Transformations

  Den fjerde og avsluttende strategiboka i den anerkjente serien av stormester Marovic behandler de praktiske forholdene mellom spillets grunnverdier materiell, rom og tid.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2004
 • Secrets of Positional Play (School of Future Champions 4)

  Trenerguruen Dvoretsky og eleven hans Jusupov, som selv har blitt berømt både som spiller og trener, leverer en flott bok om mange temaer som gjelder posisjonsspill. Her handler det mye om planlegging og manøvrering, og et hovedtema er profylakse som først ble grundig belyst av Nimzowitsch. Boka har også flere prominente gjesteskribenter som bidrar, blant dem Kramnik og Khenkin om posisjonsspillet i Stonewall-hollandsk.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2008
 • Python Strategy

  Tigran Petrosian er for mange av oss en av de største og selvfølgelig mest interessante spillerne i historien. Her er mange av hans egne partikommentarer og tekster samlet i bokform, og med leseverdige forord av stormesterne Krogius og Gligoric.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2015
 • Pawn Sacrifice! Winning at Chess the Adventurous Way

  Faktisk første bok som går i bredde og dybde på det viktige temaet bondeoffer i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2008
 • The Knight The Cunning Cavalry

  En ny bok i Sergey Kasparovs serie om styrker og svakheter til de enkelte offiserene, her altså springeren. Innholdet er inndelt i flere viktige temaer som belyses i ulike kapitler. Uklart hva slags bok det egentlig er, men mange artige partieksempler ikke minst fra hans egen erfaring.

  Kjøp
  Pris
  295
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2019
 • Stellungsbeurteilung und Plan [INNBUNDET]

  En klassisk bok om midtspillstrategi, en god del utvidet og fornyet utgave av boka med samme tittel som duoen utga på Sportverlag Berlin i 1987. En godt strukturert og prinsipielt svært interessant bok for alle som behersker et noenlunde sjakktysk.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1987
 • School of Chess Excellence 3 Strategic play

  Strategiverket til verdens mest renommerte sjakktrener på høyere nivå, og ditto sjakkforfatter, som nå dessverre er død. Boka inneholder mange lærerike eksempler, mange spørsmål til deg og øvingsoppgaver til noen timers krevende "kos".

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2002
 • Your Kingdom for My Horse When to Exchange in Chess

  En fersk bok om noe så viktig som avbytter i sjakk, fra den dyktige sjakkforfatteren stormester Andrew Soltis. Temaene belyses med både moderne og klassiske partieksempler, og leseren får rikelig med testoppgaver som glir naturlig inn i framstillingen.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2015
 • Winning Chess Manoeuvres Strategic Ideas the Masters Never Fail to Win

  En elegant og litt krevende bok med mange viktige og fine strategiske ideer som store spillere har i arsenalet sitt, viser stormester Guliev. Han gir også noen treningsoppgaver han synes er viktige, ikke alltid etter hovedtemaene i boka.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2015
 • The Reassess Your Chess Workbook How to Master Chess Imbalances

  En god og spennende oppfølger til Silmans suksessbok "How to Reassess Your Chess". Denne kan med fordel leses og studeres etter den nevnte, men kan også tas i bruk uten å ha gjennomgått noe annet stoff av Silman før.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2001
 • Mastering the Middlegame

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Excelling at Chess vol. 1 Technical & Positional

  To av Jacob Aagaards tidlige, glimrende bøker om posisjonsspill og sjakkteknikk er nå samlet til én større bok, og til prisen av bare litt mer enn en av de tidligere bøkene som etterhvert utgår.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2017
 • Mastering Chess Strategy

  En imponerende innholdsrik strategibok av det moderne slaget, der leseren i stor grad blir testet. Denne starter riktig med en rekke eksempler som viser hva forfatteren vil forklare oss, før vi prøver i praksis.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • Dynamic Decision Making in Chess

  Gelfand følger opp den store suksessen fra "Positional Decision Making in Chess" med en ny bok om sjakktenking på høyt nivå. Her det å ta beslutninger i mer dynamiske stillinger.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Secrets of Chess Training (School of Future Champions 1)

  Verdens fremste sjakktrener og den ypperste eleven hans innleder en bokserie med et bind om å bedømme egne styrker og svakheter og lære av arven fra klassikerne. Inneholder over 100 treningsoppgaver.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2006
 • The Exchange Sacrifice A Practical Guide

  Å ofre tårn for en lett offiser er blant sjakkspillernes mer avanserte våpen. Når, hvorfor og hvordan er det bra og når er det ikke? Dette er en første spesialbok om emnet, med 197 mesterpartier og testoppgaver til slutt.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2016
 • Positional Chess Sacrifices

  Stormester Subas nye bok imøteses med stor interesse etter hans tidligere "Dynamic Chess Strategy". Denne nye kan også bli en klassiker blant annet fordi Suba igjen gjør den så levende.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012
 • Questions of Modern Chess Theory A Soviet Classic

  "The lost masterpiece of Soviet chess literature" utkommer her for første gang på engelsk. Boka hadde stor betydning i sovjetisk sjakk og blir også sitert av Bobby Fischer som hadde lært seg russisk for å studere sjakk bedre.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • Chess Praxis (new translation)

  En smakfull utgave i helt ny engelsk oversettelse av Nimzowitsch sin klassiker fra 1928 (Die Praxis meines Systems).

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2007
 • Chess: The Art of Logical Thinking from the first Move to the Last

  Denne boka kunne også vært kategorisert under Partisamlinger, men de komplette partiene er i høyeste grad valgt ut og kommentert ut fra pedagogiske hensyn. Stormester McDonald har valgt ut 30 moderne partier

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  A-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2004
 • Train Your Chess Pattern Recognition

  En oppfølger av forfatterens suksessbok Improve Your Chess Pattern Recognition. Her 37 nye mønstere og manøvere - mye "strategi", men også mer typisk angrep - som kan være viktige å gjenkjenne i ditt eget sjakkparti.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2016
 • True Combat Chess Winning Battles over the Board

  Den amerikanske IM Timothy Taylor en en dyktig sjakkforfatter og har skrevet en både instruktiv og fornøyelig bok om den praktiske virkeligheten i turneringssjakk basert på egne opplevelser. Taylor redigerte tidligere en populær nettside som het nettopp Combat chess. Kapitlene i boka:

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2009
 • Excelling at Chess

  En fremragende bok som for alvor ga Jacob Aagaard den sterke posisjonen han har fått som sjakkforfatter. Den vant prisen som "2002 Chesscafe.com book of the year".

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2001
 • How to Play Equal Positions

  En seriøs bok om hverdagstemaet hvordan bli bedre til å spille jevne stillinger, å øke sjansene til å vinne og samtidig redusere faren for å tape. Nesten alle partieksemplene er på høyt nivå fra 2015 og senere.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2020
 • Winning Chess Brilliancies

  Tross navnet plassert under "Strategi og sjakktrening". Stormester Seirawan har nemlig plukket ut tolv ekstra flotte og lærerike partier fra 70-, 80- og 90-tallet og kommenterer dem trekk for trekk, svært grundig og pedagogisk.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003
 • Strukturiertes Schachtraining Ein Ratgeber für aufstrebende Schachspieler

  En ny systematisk og tiltalende bok om viktige strategiske temaer, med utgangspunkt i dem allerede Steinitz definerte som varige fordeler. Her kommer de i tur og orden og alle med øvingsoppgaver til.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • Winning Chess Middlegames An Essential Guide to Pawn Structures

  En moderne klassiker om bondestrukturene i sentrum og planer i forhold til disse. Som Sokolov skriver i introduksjonen, er en slik forståelse viktig for å kunne høste fruktene også av dagens konkrete dataassisterte åpningsforberedelser.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2008
 • True Lies in Chess

  Den spanske stormesteren Lluis Comas Fabrego har klart kunststykket å skrive en ny, spennende og annerledes sjakkbok. Han vil søke sannheter i sjakk og rokker derigjennom ved gamle antatte sannheter.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2007
 • The Art of Chess, volume 2: The Wisdom of Chess Strategy

  Bok 2 i serien som vil vise sjakkspillets instruktive skjønnhet gjennom taktikk og strategi. Her er det et vell av talende eksempler på de kjente temaene som svake felter, sjuenderaden, trekktvang, blokade, gjennombrudd, underminering, bondestorm og kvalitetsoffer. Eksemplene har oftest to diagrammer og med trekkene mellom. Boka avsluttes med 46 utvalgte 2-trekkere (sjakkproblemer).

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
 • Das systematische Schachtraining Trainingsmethoden, Strategien und Kombinationen

  Mye interessant stoff særlig om midtspillstrategi. Her presenteres basisbegrepene med svake felter, spill med ulike bondestrukturer osv fortrinnsvis gjennom eldre klassiske partier, supplert med noen treningsspørsmål på kritiske punkter. Offisiell lærebok for det tyske sjakkforbundet.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2004