Sjakk-bøker Taktikk, kombinasjoner og angrep

Kombinasjonsoppgaver

 • 111 smarte sjakktrekk

  Et nytt hefte med 111 sjakkoppgaver som passer for de fleste ferskinger, hobbyspillere og andre med ratingnivå opp til cirka 1300. Også fint for barn som har spilt litt sjakk, gjerne til kurs nummer 2 eller 3. Heftet tester mange nyttige temaer fra Sjakkskolen-serien og boka "Lær sjakk".

  Kjøp
  Pris
  35
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2019
 • Chess Tactics, Daily Chess Training vol. 2 Sharpen your tactical ability daily on your way to mastery

  Carsten Hansens opus nummer 2 med mange instruktive og ganske krevende kombinasjoner spilt i 2018 og mest i 2019. Sterk trening for spillere med ratingstyrke fra cirka 14-1500 og helt opp! Grundige kommentarer til løsningene høyner verdien av boka ytterligere.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  C-D
  Av
 • Chess Tactics Workbook for Kids

  En elegant praktisk treningsbok i sjakktaktikk tema for tema og med passe overkommelig vanskelighetsgrad kanskje for ratingnivå cirka 800 - 1400. Ja, et bra stykke etter nybegynnernivå, og den vil passe for mange, men ikke særlig for norske barn med såpass av engelsk tekst.

  Kjøp
  Pris
  165
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2019
 • Greatest 460 puzzles, From practical games of 2019

  En glimrende bok med 460 taktikkoppgaver som ikke står i andre børker, for alle er fra partier spilt i første halvår 2019! Store, gode diagrammer bidrar til suksessen. Mest for spillere med ratingstyrke fra ca 12-1300 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2019
 • The Big Book of Chess Tactics

  En imponerende og stor innbundet taktikkbok som viser de viktige temaene i tur og orden og etterpå tester oss grundig i mange oppgaver. Det er en utvidet og redigert utgave av bøkene Tactical Targets in Chess som først utkom i 1999. Posisjonelle ofre er lagt til som nytt kapittel, og med flere ferske partieksempler.

  Kjøp
  Pris
  450
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • 600 Combinations

  Blokhs klassiker, nå tilgjengelig igjen. En innholdsrik og gjennomarbeidet kombinasjonsbok for pengene, laget av en velkjent russisk trener og stormester i postsjakk. Mange av de 384 oppgavestillingene har faktisk oppgaver å løse med begge farger. Først trekker hvit og vinner og deretter svart.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  B-D
  Av
 • Chess Tactics, Daily Chess Training vol. 1

  En praktisk ny oppgavebok for sterke eller ganske sterke spillere. Alle de 404 stillingene er fra mesterpartier spilt i 2018, og løsningen er ikke alltid en direkte klar seier, men forskjellige typer fordeler slik som i praktisk spill.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • 1001 Chess Exercises for Club Players The Tactics Workbook that Also Explains All the Key Concepts

  En imponerende ny taktikkbok for ambisiøse spillere med ratingstyrke fra cirka 1500 og helt opp. Her blir temaene gjennomgått med mange elegante eksempler, fulgt av et stort antall testoppgaver med økende vanskelighetsgrad opp til stormesternivå.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  C-D
  Av
 • Greatest 525 Puzzles, from practical games of 2018

  En bok med 525 kombinasjoner som alle ble spilt i 2018! Antallet og variasjonen mye takket være internettpartier i lyn- og hurtigsjakk som en del av det hele. Delt på tre ulike nivåer er de fleste oppgavene likevel vanskelige, mye for spillere rating 1600 og opp.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • The Ultimate Chess Puzzle Book

  En anbefalt og innbydende bok med hele 1001 kombinasjonsoppgaver inndelt etter ulike nivåer. Her serverer stormester John Emms noe for enhver smak og mye å utvikle de taktiske ferdighetene sine gjennom.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
 • 1001 Deadly Checkmates

  John Nunn imponerer enda en gang, her med en poengtert samling av 1001 mattoppgaver fra praktisk spill og på et mer folkelig nivå enn det som er vanlig. Passer nok ekstra bra for spillere med ratingstyrke 800 - 1800.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Strike Like Judit! The Winning Tactics of Chess Legend Judit Polgar

  En bok med mange av Judit Polgars flotteste kombinasjoner og angrep. Judit var og er en stor taktisk sjakkbegavelse som ble nr 8 i verden og har slått nesten alle de store. Instruktivt og ikke minst inspirerende for alle jentespillere!!

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • Greatest 550 puzzles From practical games of 2017

  En kjekk taktikkbok med 550 "kombier" fra året 2017, inndelt bare i "Easy", "Medium" og "Hard". Mange typer spillere i aksjon, også en del norske, og også lynsjakk og nettsjakk. De lette er ikke enklere enn at vi alle kan ha utbytte, som i praktisk sjakk.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2018
 • Chess School 3 - The Manual of Chess Combinations

  En tøff treningsbok i sjakktaktikk fra den russiske sjakkskolen, fortsatt pedagogisk og systematisk anordnet, men på et høyt nivå. Vanskelighetsnivået er gjennomgående aller høyest på de mange sluttspillstudiene i boka.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  C-D
  Av
 • Chess Exam and Training Guide: Tactics

  En virkelig arbeidsbok i taktikk for den som vil bli god i sjakk. Her blir du testet grundig og skal ta stilling til ulike alternativer i hvert eksempel. Du får tilbakemeldinger på neste side med rating underveis, som både pisk og oppmuntring.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2007
 • The Chess Greats of the World: Viktor Korchnoi

  En liten gullgruve av 50 utvalgte stillinger med sterke trekk hentet fra over 50 år av Korchnois utrolige karriere. Det er en oppgavebok, men også en partisamling siden alle partiene i denne serien blir gjengitt i sin helhet. Dessuten er det med en 8 siders liten biografi om denne fortsatt aktivt levende sjakk-legenden.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2007
 • Combinative Motifs

  Dette er rett og slett bokversjonen av Convektas høyt verdsatte taktikk-CD "CT-ART 3.0". En skattekiste med 1206 kombinasjonsoppgaver, hvorav mange faktisk er laget slik at de løses både med hvit og svart i trekket. Oppgavene er sortert etter temaer og i tillegg utstyrt med tall som på en skala fra 1 til 7 viser hvor enkel eller vanskelig forfatteren mener at hver løsning er.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
 • John Nunn's Chess Puzzle Book, New Enlarged Edition

  Nyutgaven av John Nunns utmerkede kombinasjonsbok har 50 nye oppgaver i tillegg, og dessuten har han utvidet og delvis korrigert noen løsningsvarianter. Dette er eb kombinasjonsbok for løsing, men med mye klok læring innebygd. Tilsammen har boka nå 336 i stedet for 208 sider, så det har blitt en hel murstein av god kvalitet og til en svært gunstig pris.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2009
 • Tactical Targets in Chess, Volume 2 - Mate Combinations

  En anerkjent fin kombinasjonsbok med nær 900 ulike direkte mattangrep mot kongen. En stor del av boka har oppgaver innen temaer som først blir presentert, men siste del av boka gir deg blandede utfordringer som leser, nærmere slik det er i sjakkens virkelighet.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
 • The ChessCafe Puzzle Book - Test and Improve Your Tactical Vision

  En velredigert, innbydende og moderne taktisk treningsbok av stormester Karsten Müller. De viktige temaene blir kort presentert, før leseren blir sluppet løs på varierte oppgaver med utgangspunkt i temaene. Boka inneholder også kapitler med de fem vakreste kombinasjonene gjennom alle tider, åpningsfeller og kombinasjoner i sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2004
 • Test your chess IQ - Master challenge

  En flott kombinasjonsbok på relativt høyt nivå, med et innlagt testsystem der forfatteren gir deg betenkningstid, poeng og antatte ratingprestasjoner, altså i tillegg til gleden og underholdningen med kombinasjoner også en solid treningsbok fra den sovjetiske sjakkskolens dager.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  C-D
  Av
 • One Move and You're Dead

  En ny og annerledes kombinasjonsbok som samler virkelige perler av enkelttrekk som avgjør kampen på stedet. Her er det en god blanding av både gamle og nye eksempler. Forfatterne forteller en liten historie rundt de fleste av de 80 stillingene og gir deg så en konkret utfordring. Ekstra underholdende sjakktrening, vil vi si. Nivåmessig passer de fleste stillingene antagelig best for spillere med ratingstyrke fra omlag 1300 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C-D
  Av
 • Chess Tactics Quiz Book

  En både instruktiv og leseverdig(!) kombinasjonsbok med 14 kapitler som hver hver har 18 utvalgte oppgaver. Den indiske IM Ravikumar, som vi også husker som ung fra turneringer i Norge for snart 30 år siden, er en erfaren sjakktrener og har valgt ut mange lekre og tematiske stillinger. Han gir hver av dem en hyggelig tekstintroduksjon med hint, og han har laget et skjema der du kan summere poengene dine og bli plassert etter taktikk-rating.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C
  Av
 • Jon Speelman's Chess Puzzle Book

  Speelmans nye oppgavebok er behagelig systematisk og med naturlig progresjon, med endel velkjente, men også mange "nye" eksempler. De aller første oppgavene i hvert avsnitt er relativt enkle. Boka synes alt i alt å passe utmerket som taktikktrening for spillere med ratingstyrke fra omlag 1000 og opp til mesterstyrke omlag 2100. Endel av oppgavene er tøffe nok å jobbe med også for bra mesterspillere.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-C
  Utgivelsesdato
  April 2008
 • 54 4-trækkere

  54 oppgaver med det til felles at svart ved beste spill blir matt etter nøyaktig 4 trekk. Samtidig er alle stillingene hentet fra praktiske partier med aktører fra verdenstopper til lokale danske spillere, i et eksempel fra 1907 til og med den norske sjakkpioneren Vaage. Vanskelighetsnivået varierer fra det relativt enkle til det ganske avanserte og lekre. Mixen passer antagelig best for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  50
  Nivå
  B-C
  Av
 • Chess Mazes 2

  En ny bok med 216 flere treningsoppgaver av den spesielle, artige og lærerike typen der bare hvit gjør trekk og skal nå et bestemt mål. Oppgavene til Alberston har blitt en suksess i å trene visualisering i sjakk. Denne boka passer godt som trening for alle med spillestyrke faktisk fra nesten-nybegynnere og helt opp til ratingstyrke omlag 1400, men er bra nok å gå gjennom som gymnastikk også for spillere med mye høyere rating.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2008
 • Tactical Targets in Chess, Volume 1 Getting a Decisive Material Advantage

  En god kombinasjonsbok med 978 stillinger der hovedmålet er materiell fordel som kan oppnås gjennom ulike de temaene som blir gjennomgått, pluss et antall stillinger der du skal kombinere deg til remis. Boka starter ikke med stillinger og oppgaver som er helt enkle. De fleste gir utfordringer også for spillere opp i mesterklassen, så vi nevner bare under tvil også sjakkbutikkens nivågruppe B som målgruppe og da fortrinnsvis med ratingstyrke fra omlag 1000 - 1200 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Times Winning Moves

  En sympatisk bok med 500 taktiske oppgaver hentet fra stormester Keenes populære sjakkspalte i The Times. Stillingene kommer blandet uten tematisk rekkefølge, men leseren får alltid et hint til jakten gjennom en kommentar og/eller spørsmål. 160 sider

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-D
  Av
 • Can you be a tactical Chess Genius?

  Boka inneholder 12 taktiske tester med 15 oppgaver i hver. På hver av oppgavene kan du også be stormesteren om et hint. Det er god trening å jobbe med denne boka! For ratingnivå cirka 1200 - 2200.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-D
  Av
 • Matt i to trekk

  Et hefte med mange fine oppgaver der du skal sette matt i 2 trekk. Tilsammen 177 stillinger og delvis sortert etter tema og hvilke brikker som har en hovedrolle. God trening, og kanskje aller mest for spillere med ratingstyrke cirka 800 - 1700.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2015
 • Avdekker

  Et hefte med 168 oppgaver som alle har temaet "Avdekker". Her er det svært varierte og mange skikkelig elegante eksempler på dette effektive våpenet, inkludert dobbeltsjakk. Godt og morsomt treningsstoff for alle sjakkspillere og ikke minst de mange med ratingstyrke cirka 800 - 1800.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2015
 • Avledning

  Dette taktikkheftet har 177 oppgaver med fellesnevnere Avledning. Dette består av særlig Overbelastning og Magnetoffer, som her er kalt "Dragning". Masse fine oppgaver med verdifulle mønstere å drille inn, men dette er stort sett ikke så enkle saker.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
 • The Chess Greats of the World: Paul Morphy

  46 partieksempler med hver sin oppgavestilling fra Paul Morphys korte, men selvfølgelig briljante karriere på 1850-tallet. En liten gullgruve av instruktiv sjakk og stillinger som du kan forsøke å løse nær sagt uansett hvor du befinner deg, siden dette er en bok i virkelig lommeformat.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2006
 • Test Your Chess IQ - First challenge

  458 utvalgte og spesielt instruktive kombinasjonsoppgaver servert av den kjente russiske treneren. Oppgavene har stort sett "korte", men desto mer elegant tvingende løsninger som lærer deg bøttevis av taktiske temaer.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  C
  Av
 • Greatest 365 Puzzles Part I - From practical games of 2012

  365 kombinasjonsoppgaver som ikke har stått i tidligere bøker, for alle er spilt i løpet av de fire første månedene i 2012. Dels krevende og dels svært krevende stillinger, inndelt i Easy, Medium og Hard.

  Kjøp
  Pris
  195
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012
 • Chess School 2 - The Manual of Chess Combinations

  Oppfølgeren til Chess School 1b, men her er de taktiske utfordringene tydelig mer krevende, først og fremst gjennom at eleven stort sett må se flere trekk framover. 1188 oppgaver med samme behagelig store diagramformat og løsninger bak i boka.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Tactics Time 1001 Chess Tactics from the Real Games of Everyday Chess Players

  1001 grunnleggende og stort sett enkle taktikkoppgaver for nesten-nybegynnere og rene hobbyspillere på et beskjedent nivå. Her kommer stillingene hulter til bulter, som i praktisk sjakk, og variasjonen er god.

  Kjøp
  Pris
  155
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2013
 • The Tactician's Handbook

  En ganske avansert taktikkbok om og med flere elegante temaer som tidligere har vært presentert i små enkeltbøker og her er samlet i konsentrert form av stormester Karsten Müller. Mønstrene vises gjennom mange uvanlige delikate eksempler.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2017
 • Tag stilling!

  En uvanlig godt gjennomarbeidet bok med 780 kombinasjoner fra virkelighetens verden. Boknavnet er Bent Kølvigs populære spalte i danske Skakbladet gjennom 25 år. De fleste stillingene passer best for spillere med ratingstyrke omlag 13-1400 og gjerne helt opp.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2014
 • Mastering Mates 2

  1111 oppgaver der studenten skal sette matt i 2, 3, 4 og noen få ganger flere trekk. Stillingene er hentet fra spilte partier. Fin trening for spillere med rating helt opp til cirka 1800-2000.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2014
 • Play Like a Girl! Tactics by 9 Queens

  En artig taktikkbok i stort format med ulike mattangrep levert av ledende kvinnelige sjakkmestere fra Vera Menchik til Hou Yifan. Vanskelighetsgraden er gjennomgående ikke veldig høy.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Tactics Time 2 1001 More Chess Tactics from the Games of Everyday Players

  En bok med 1001 helt blandede oppgavestillinger å løse. De fleste er ganske enkle, noen ganger enklere enn vi tror, men uten varsel kommer iblant også noen vanskeligere.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2014
 • Sacrifices

  En velpoenget kombinasjonsbok med avsnitt i forhold til hvilken brikke som skal ofres. De første 200 oppgavene er såkalt for begynnere, men i praksis gjerne rating 500 - 1000, og de siste 310 oppgavene for viderekomne spillere som gjerne er rating opp til 2000.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2014
 • Chess Combinations World Champions 1

  En samling av nær alle kombinasjonene til de ni første verdensmesterne i sjakk, fra Steinitz til og med Petrosjan, tilsammen hele 1455 stykker.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2012
 • Encyclopedia of Chess Combinations 5th ed

  En ny oppdatert og forstørret utgave av Informators gedigne standardverk med kombinasjonsoppgaver. En stor og imponerende innbundet bok med tilsammen 3001 kombinasjoner. De fleste av dem er relativt vanskelige.

  Kjøp
  Pris
  440
  Nivå
  C-D
  Utgivelsesdato
  Mars 2014
 • The Complete Chess Workout

  En helt ny kombinasjonsbok som virket godt gjennomarbeidet og har utfordringer for spillere på de fleste nivåer. Her er det noen få klassikere som forfatteren ønsket seg med i sammenhengen, men ellers i veldig stor grad temmelig ferske eksempler der det meste er nytt for de fleste.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • Dobbeltangrep

  Et hefte med 181 oppgaver der hvit eller svart kan vinne med et dobbeltangrep, i de fleste tilfellene en kombinasjon på to eller tre trekk. Sjakk vinnes jo gjerne ved å true mer enn motstanderen kan forsvare seg mot, og det gjelder her både materiell og sjakk matt!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
 • Kombinasjoner

  Et hefte med 176 oppgavestillinger som har fått sekkepost-navnet "Kombinasjoner". Det er mange fine oppgaver å teste seg på, og temaene har fått navnene Matt på sisteraden, Blokkering, Frigjøring, Fjerning av forsvar, Brudd i kommunikasjonslinjene og Matt i tre trekk.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
 • The Complete Chess Workout II Another 1200 puzzles to train your brain!

  Veldig mange partier får ulike typer taktiske avgjørelser, så taktikktrening er et must, og heldigvis morsomt. Her er en ny bok med 1200 ferske oppgavestillinger fra partier i 2012, fra det ganske enkle til det svært krevende.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2012
 • The Gambit Book of Instructive Chess Puzzles

  En kjekk oppgavebok med 300 stillinger fra partier i 2010 og 11. Her gjelder det både kombinasjoner, sluttspill og andre viktige beslutninger. Boka er ekstra systematisk lagt opp med ulike kategorier, og løsningene grundig sjekket.

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • 1001 Brilliant Ways to Checkmate 21st Century Edition

  En nyutgave med vår algebraiske sjakknotasjon av denne klassikeren av Fred Reinfeld. Det er mattoppgaver ordnet etter temaer som introduseres, og i mange tilfeller krevende saker. Mest fra ratingnivå omlag 12-1300 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • 1001 Winning Chess Sacrifices and Combinations 21st Century Edition

  En nyutgave med vår algebraiske sjakknotasjon av denne gamle klassikeren av Fred Reinfeld. Det er kombinasjonsoppgaver ordnet etter temaer som introduseres, men ganske krevende saker. Mest fra ratingnivå omlag 12-1300 og langt oppover.

  Kjøp
  Pris
  205
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • Chess tactics for intermediate players

  En slik oppgavebok som vi liker for alminnelige spillere på en hyggelig mellomnivå, gjerne med ratingstyrke i hele spekteret cirka 800 - 1600. Her er det mange viktige temaer å lære å beherske!

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • 1001 Chess Exercises for Beginners The tactics workbook that explains the basic concepts, too!

  Enda en herlig bok med masse taktikkoppgaver, og utvalget er ekstra elegant og variert. Boka er imidlertid IKKE for nybegynnere, men for dem som har spilt i to-tre år og mer. Drilling av denne passer helt opp til mesterklassen!

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012
 • 365 Ways to Checkmate

  En sympatisk treningsbok i mattsetting. Den er ikke enkel, men heller ikke skrekkelig vanskelig hele veien. Det er fremragende trening å løse minst en slik oppgave hver dag, gjennom et helt år!

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2003
 • Himmlische Züge Neue Rätsel und Geschichten aus der Welt der Schachgenies

  En samling av 140 oppgavestillinger på hver sin side i boka, alle med sin tilhørende historie, altså på tysk. En bok å lese og en bok å løse. Oppgavene er ikke spesielt enkle.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2014
 • Test Your Chess IQ x3

  Tre glimrende kombinasjonsbøker nå utgitt samlet i ett større bind til en svært gunstig pris. Dette er en klassiker og et systematisk russisk treningsopplegg der leseren også kan la seg teste med poeng.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2017
 • Sjakk og matt

  Noe så imponerende som en norsk treningsbok i mattsetting, med innhold helt fra nesten-nybegynneren opp til mesterspilleren. Vanskelige stillinger blir mer overkommelige når vi vet at det skal bli matt: Sjakk, sjakk og matt!

  Kjøp
  Pris
  100
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2010
 • TP Chess Puzzle Book 2016

  En ny, ganske krevende og annerledes taktisk treningsbok for mesterspillere og andre som aspirerer dit. Her skal løseren alltid finne beste trekk uten å vite hva det fører til. Løsningene er både spilte og uspilte trekk, og kapitlene i boka er disse:

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2017
 • Test your chess IQ - Grandmaster challenge

  En krevende kombinasjonsbok der edet fortelles at studenten enten bør være mesterspiller eller er på full fart mot dette nivået.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  C-D
  Av
 • Binding

  Et hefte med 181 oppgaver å løse som alle har å gjøre med det viktige temaet binding. Igjen er det masse fine og instruktive eksempler og stort sett litt krevende som sjakk er i praksis. Fin sjakktrim for ratingnivå cirka 900 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  B-C
  Av
 • The Chess Puzzle Book 4 Mastering the Positional Principles

  Den fjerde boka i serien er også den mest krevende og kanskje mest unike for sterke spillere. Kapitlene er profylakser, prinsippet om to svakheter, riktig avbytte, domination (engelsk), "Do not rush" og å omsette en fordel.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • Chess Combinations: World Champions, Volume 2

  En fin innbundet bok med hele 926 kombinasjoner av de seks nyeste ubestridte sjakkverdensmesterne: Spasskij, Fischer, Karpov, Kasparov, Kramnik og Anand.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2012
 • The Chess Greats of the World: Mikhail Tal

  En ny bok i denne serien i lommeformat, og fra Mikhail Tal er det neppe noe problem å finne 50 spennede partier og med en utvalgt stillling der leseren skal finne selve Trekket.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Garry Kasparov's Chess Puzzle Book

  Mange fine taktiske testoppgaver hentet fra året 1993. Kapitlene er delt inn etter hvilken brikketype som spiller en hovedrolle.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  B-D
  Av
 • Sie Sind am Zug

  En klassisk kombinasjonsbok med 333 glimrende oppgaver, stort sett fra partier spilt på 60- og 70-tallet, men dette er en ny utgave som også tar med endel nyere eksempler. Boka er på tysk, men tekstandelen i en slik bok bør kanskje ikke skremme så mange.

  Kjøp
  Pris
  135
  Nivå
  B-D
  Av
 • The Chess Greats of the World: Alekhine

  50 av Aljechins kombinatoriske partier med fokus på en stilling der leseren skal finne beste trekk som med Aljechin ofte er temmelig briljante saker. Den lille boka inneholder både velkjente og mindre kjente eksempler.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • The Chess Greats of the World: Judit Polgar

  0 partier av sjakkdronningen Judit Polgar, alle vunnet i stor stil og mot mange av de andre desiderte verdenstoppene. Leseren skal hver gang finne Trekket i en utvalgt stilling som vises med et stort diagram.

  Kjøp
  Pris
  85
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2006
 • Tactimania, Find the Winning Combination

  En imponerende innholdsrik taktikkbok av bare egne partier, riktignok inkludert noen tap og noen eksempler med kona Christine Flear. Et friskt pust av en allsidig taktikkbok fra litt enkle til komplekse stillinger.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Invisible Chess Moves Discover Your Blind Spots

  Et imponerende materiale med stillinger der også kjente stormestere er "sjakkblinde", med trekk som enten den ene eller begge har oversett, av geometriske og psykologiske årsaker.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2011
 • Quality Chess Puzzle Book

  En frisk og relativt avansert ny kombinasjonsbok. Over 700 av de 735 oppgavene er fra partier spilt etter 2000, så glimrende til den som har flere kombinasjonsbøker fra før. Også kapittelinndelingen er spennende.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010