Sjakk-bøker Midtspillet strategi

Innføring i strategi

 • Winning Chess Strategies

  En innføring i sjakkstrategi som kan anbefales spesielt for spillere med ratingstyrke omlag 900 - 1600. Stormester Yasser Seirawan er en fremragende strateg og god sjakklærer.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2005
 • Chess Strategy for Club Players The Road to Positional Advantage

  Ikke noe mindre enn et nytt standardverk om sjakkstrategi! "Åpningen er over. Hvordan skal jeg fortsette spillet?" Herman Grooten forteller at det er dette viktige og vanlige spørsmålet han søker å besvare med boka. Han starter med elementene i spillet,

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Logical Chess Move by Move Every move explained

  Irving Chernevs klassiker er blant de få bøkene som oppnår å bli gitt ut igjen mange tiår etterpå. Denne boka utkom første gang i 1957, mens denne utgaven på Batsford forlag, selvfølgelig med algebraisk notasjon, første gang kom i 1998.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2009
 • Sjakkinnsikt Bli bedre i sjakk med Torbjørn

  En interessant bok der stormester Torbjørn Ringdal Hansen gir amatøren opp til middels nivå innsikt i elementer som er viktige for å kunne spille bedre sjakk. Dag Einar Sommervoll spiller sin virkelige rolle som Torbjørns sjakkelev.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2021
 • The Hidden Laws of Chess Volume One: Mastering Pawn Structures

  En ekstra velredigert lære- og treningsbok om spill med ulike bondestrukturer, med målet å løfte eleven viktige steg fra vanlig greit klubbnivå og opp til mesterstyrke, som er forfatterens ambisiøse ærend.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2022
 • Rock Solid Chess Tiviakov's Unbeatable Strategies: Pawn Structures

  Tiviakovs bok blir mye av en moderne klassiker. Her er det solid kunnskap og erfaring om hvordan behandle stillingene etter åpningen. Han øser av et bunnsolid fundament, og huskes også for sterke foredrag i Norge for endel år siden.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2023
 • The Power of Pawns Chess Structure Fundamentals for Post-beginners

  En ny kandidatbok til en første systematiske gjennomgang av de grunnleggende elementene i sjakkstrategi, som er ulike bondestrukturer og det viktigste om offiserene i samspill med bøndene.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2016
 • Chess Structures A Grandmaster Guide

  En slik lærebok i strategisk behandling av ulike stillingstyper som kan bidra vesentlig til å løfte sjakkspillere opp mot mesterklassen eller høyere. Den chilenske stormesteren har definert 28 ulike stillingstyper med eksempler fra mange viktige åpninger.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2015
 • Zlotnik's Middlegame Manual Typical Structures and Strategic Manoeuvres

  En grundig midtspillbok i strategi med moderne stormesterpartier glimrende systematisert av forfatteren som er Caruanas tidligere trener. En kombinert innføring og treningsbok som sikkert blir populær.

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2020
 • Squeeze Play

  Suksessforfatter IM Lakdawalas første kapittel er denne gang bare 16 sider med Magnus Carlsens seier i 136 trekk i sjette VM-parti mot Nepomniactchi, som inspirerte han til å skrive boka om å vinne med små eller ingen fordeler.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2022
 • How to Reassess Your Chess 4th ed Chess Mastery through Chess Imbalances

  Den nyskrevne fjerdeutgaven av Silmans lærebok-bibel for alle spillere med ratingstyrke 1200 - 1900 virker akkurat så imponerende som forventet, og med 658 sider hele 250 sider større enn tidligere.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Grandmaster Secrets: Counter-Attack!

  En bok om forsvar og motangrep. Her er det kapitler om Lasker som forsvarets og motangrepets mester, om å motlegge forhastede angrep, om kamp slag for slag, om omgruppering, om profylaktisk tenkning og om forenkling.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2009
 • The Essence of Chess Strategy Volume 2 Pawn Structures

  En nesten ultimat bok om spill med og mot ulike viktige bondestrukturer i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  420
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2022
 • Secrets of Modern Chess Strategy Advances since Nimzowitsch

  IM John Watsons monumentale bok om sjakkstrategiens utvikling siden Aron Nimzowitsch.

  Kjøp
  Pris
  255
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2001
 • The King Is a Powerful Piece!

  En bok om å spille godt med kongen, også fra tidlig i partiet, når kongen også noen ganger kan bli mer aktiv i midtspillet enn vi tradisjonelt tenker. Masse spennende materiale og noen øvingsoppgaver til slutt. Forord av forfatterens landsmann Levon Aronian.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2017
 • Chess Training for post-beginners A basic course in positional understanding

  En utmerket strategibok, men litt villedende tittel. Forfatteren skriver selv i forordet at den er mest for spillere med rating 1400-2200. Da kan vi si at den passer mest for spillere med norsk rating fra cirka 11-1200 til 2100.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2014
 • The Bishop, Danger on the Diagonal

  En bok fra 2019 som handler om løperen og løperne på brettet. Vi har plassert den under midtspillstrategi, selv om kapitlene snarere handler mest om sluttspill og åpninger.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2019
 • Understanding Chess Middlegames Featuring the 100 most important middlegames ideas

  John Nunn er et av de sikreste kvalitetsstemplene på en sjakkbok, og her kommer hans grunnleggende opus om midtspillet! Etter en solid innledning gjennomgår han 100 ulike temaer innen strategi og angrepskunst.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2011
 • Chess Middlegame Strategies volume 3 Strategy meets Dynamics

  Den tidligere verdensstjernen Ivan Sokolovs tredje og siste "bind" i denne bokserien med ganske avansert sjakkstrategi. I flere av kapitlene gjennomgår han her svært dynamiske og ofte taktiske stillingstyper, men fortsatt systematisk og instruktivt for ambisiøse og bra spillere.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2019
 • Isolani Strategy Strengths and Weaknesses of the Isolated Queen's Pawn

  Endelig en ny bok som systematiserer spill med og mot den isolerte d-bonden, etter at Baburins utmerkede "Winning Chess Strategies" har vært utsolgt i mange år. Lignende og like stillinger kan oppstå fra flere forskjellige åpninger.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2012
 • Mastering Positional Sacrifices A Practical Guide to a Vital Skill in Chess

  Forfatteren IM van Delft framhever at dette er en bok om strategi. Posisjonelle offer er mer abstrakte av langsiktig strategisk art i forhold til taktiske offer som er konkrete med mer direkte resultat.

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2020
 • Elements of Chess Strategy

  En ledende ukrainsk sjakktrener om planlegging og logisk tenkning i sjakkstrategi. Viktige temaer i boka er slike som løperparet, ulikefargede løpere, sentralisering, profylaktisk tenkning, prinsippet om to svakheter

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • Chess College 3: Technique

  De tre lærerike nye midtspillbøkene til Grivas har undertittelen "A step-by-step guide to chess excellence". Denne tredje boka fokuserer på det han kaller teknikk, gjennom kapitlene:

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2006
 • Back to Basics: Strategy

  Stormester Valeri Beim skriver instruktive bøker, og her er bidraget hans til grunnleggende forståelse og ferdigheter i noe så vanskelig som sjakkstrategi. Fortsatt ikke banalt, men særlig bra for spillere med ratingstyrke 1000 - 1600.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2011
 • Chess Middlegame Strategies volume 2 Opening Meets Middlegame

  Sokolovs andre strategibind handler særlig om midtspill og temaer fra spesifikke åpninger: Siciliansk, Spansk, Caro-Kann exf6, Moderne Benoni og Katalansk, og et siste kapittel om partier der springere tildels litt uventet blir sterkere enn løpere.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2018
 • The Science of Strategy

  En sympatisk lærebok i sjakkstrategi som utkommer på engelsk for første gang. Kotov går gjennom de viktige temaene i midtspillet og bruker mer ord og forklaringer enn konkrete varianter. En bok som egner seg for spillere med ratingnivå ca 1200 - 2200.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • Chess Strategy move by move

  En strategibok som søker å starte på et grunnleggende nivå, kanskje ratingstyrke 900 - 1000, og med alle viktigste temaene fra sentrumskontroll via kongestilling til bondestrukturer. Det er mye instruktivt materiale, og serien "move by move" egner seg

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • Fundamental Chess Strategy in 100 Games

  En stor, innholdsrik bok med 100 fine partier sortert etter strategiske hovedtemaer. Dermed en ekstra nyttig partisamling med atskillig strategilæring. Ikke helt elementært, trolig mest for spillere med ratingnivå ca 1500 - 2200.

  Kjøp
  Pris
  355
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2020
 • Simple Chess & More Simple Chess Moving on from the basic principles

  Stormester John Emms sine to instruktive midtspillbøker nå samlet til én kjekk og prisgunstig bok! Dette er tilsammen et svært godt bud på en lærebok i sjakkstrategi for spillere med ratingnivå cirka 1000-1200 og tar leseren ganske langt.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2018
 • The Greatest Ever Chess Strategies

  Mest en bok om mønstergjenkjennelse, å kjenne igjen "typestillinger". IM Sam Collins viser mange av sjakkspillets viktige strategiske ideer som han også har benyttet i egne partier.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2012
 • Isolani strategy Strengths and Weaknesses of the Isolated Queen's Pawn

  Kjøp
  Pris
  250
  Av
 • Chess Strategy for Kids Featuring 50 Smart Strategies

  Stoff om strategi og planlegging for ferske sjakkspillere er en utfordring. Denne nye boka gir begrepene og praktiske eksempler med mange gode observasjoner. Merk at den som så ofte ikke er spesielt for barn.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2016
 • Techniques of Positional Play 45 Practical Methods to Gain the Upper Hand in Chess

  En forbedret versjon på engelsk av en russisk klassiker om midtspillstrategi. Boka er inndelt i hele 45 viktige temaer i posisjonsspill å kunne vinne partier med, og til slutt er det 40 treningsoppgaver å teste seg på.

  Kjøp
  Pris
  270
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • The Complete Manual of Positional Chess The Russian Chess School 2.0 Opening and Middlegame

  En flott og spennende strategibok, med selvfølgelig en overdreven tittel. Om ikke komplett, så presenterer disse fremragende stormesterne mange viktige temaer på en fin måte. Til hvert kapittel foreslår de dessuten flere partier å studere.

  Kjøp
  Pris
  315
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2016
 • Foundations of Chess Strategy Appying Business Methods to Chess Preparation and Training

  Undertittelen forteller om innfallsvinkelen til forfatteren, den sterke danske stormesteren Lars Bo Hansen. Han trekker i denne boka paralleller til forretningsstrategi og går grundig gjennom spørsmålet om hva sjakkstrategi er.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2005
 • Mastering Chess Middlegames Lectures from the All-Russian School of Grandmasters

  En konkret treningsbok i midtspill fra den sovjetiske sjakkskolen. Viktige temaer blir vist i 12 kapitler, og så har hvert kapittel ikke minst en rekke treningsoppgaver som du bes arbeide seriøst med.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2015
 • Soviet Chess Strategy [INNBUNDET]

  En interessant strategibok med høydepunkter fra sjakkforfatterskapet til stormester Aleksei Suetin som i sin tid bl.a. var trener og sekundant for Petrosjan da han ble verdensmester og senere trener for Vasily Ivantsjuk.

  Kjøp
  Pris
  300
  Av
 • Your Chess Battle Plan

  Stormester Neil McDonald, kjent for flere gode bøker som mange nå er utsolgt, kommer med en instruktiv gjennomgang av alltid aktuelle sjakktemaer bygget på moderne partier på høyt nivå, mange fra 2018 og 2019. Hva er det som avgjør partiene?

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2020
 • Open Files

  Endelig en engelsk utgave av denne klassikeren som først utkom i DDR i 1981. Forfatterne har nyredigert og oppdatert den med instruktive eksempler også fra helt moderne storheter som Kasparov, Kramnik, Polgar og Anand.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • The Secret Life of Bad Bishops

  En instruktiv og interessant bok om løperens roller i sjakkpartiet, om gode og dårlige løpere i midtspill og sluttspill, men også om både-og-løperen: DEB = Double-edged Bishop. Det hele også med treningsoppgaver.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Urteil und Plan im Schach

  Et nytt opptrykk med nytt omslag av Max Euwes klassiker fra 1956. En fortsatt like instruktiv bok om viktige temaer i sjakkstrategien, med hele partier som gjengis i kortform fram til en stilling som skal bedømmes og planen legges.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2015
 • The Essence of Chess Strategy Volume 1 Strategic Elements

  Den første av to bøker der IM Zlatanovic presenterer de grunnleggende strategiske konseptene i sjakk, gjennom instruktive eksempler, uten mange varianter. Denne store første boka benytter 259 ulike partieksempler.

  Kjøp
  Pris
  395
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2022
 • Say No to Chess Principles

  Fra innledningen i boka:

  Kjøp
  Pris
  310
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2019
 • Soviet Middlegame Technique

  To virkelige klassikere i sjakkinstruksjon av den tidlige sovjetmesteren Romanovsky, her samlet til ett stort bind. Verdifullt om henholdsvis planlegging og kombinasjoner, for spillere fra et forsiktig mellomnivå og oppover.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • Chess Middlegame Strategies Volume 1

  Ivan Sokolov er den sterkeste spilleren i verden som skriver lærebøker i sjakk. Midtspillbøkene er tydelig gjennomarbeidet i hodet og dermed av høyt kaliber, og mest passende for spillere med rating fra 18-1900 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2017
 • Elements of Positional Evaluation, How the Pieces Get Their Power, 4th Edition

  En innføringsbok i stillingsbedømmelse i alle spillets faser, men også en drøfting av gjeldende teorier for posisjonsspill og hvilke elementer som teller vesentlig i bedømmelsen av en sjakkstilling, og forholdet mellom dem.

  Kjøp
  Pris
  225
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • Chess Blueprints: Planning in the Middlegame

  En innføringsbok i sjakkstrategi på den intelligente måten at leseren får 188 diagrammer med spørsmål å ta stilling til, før forfatteren svarer og gjennomgår fortsettelsen på en instruktiv måte.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • The Complete Manual of Positional Chess Volume 2 Middlegame Structures and Dynamics

  Ja, enda en bok som gir viktig grunnlag for å bli skikkelig god i sjakk! Del 2 av bøkene i den russiske sjakkskolen, materiale utviklet og samlet av to kjente stormestere, til både trenere og for egenstudium i verdens ledende sjakkland.

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2017
 • Planning move by move

  En ekstra nyttig Move-by-move-bok handler om det sentrale og vanskelige temaet Planlegging i sjakk. Stormester Franco arbeider så seriøst med bøkene sine at spillere fra rating cirka 11-1200 har glede

  Kjøp
  Pris
  285
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2019
 • The Center, A modern strategy guide

  En systematisk gjennomgang av sentrumskampen i sjakk, med ulike typer bondestillinger i sentrum og tlihørende ulike strategiske kamper. Forfatterne bruker ord langt mer enn varianter til å forklare hva som foregår og hvorfor. For rating ca 1000-1200 og oppover

  Kjøp
  Pris
  345
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2017
 • Grandmaster Preparation: Strategic Play

  Kjøp
  Pris
  285
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2013
 • Strategic Plans, 75 Modern Battles

  En ny bok om moderne sjakkstrategi, med 75 eksempelpartier. Alle starter med en kritisk stilling der vi som leser skal bedømme og ta et valg, før hele partiet blir grundig gjennomgått. Mest for spillere med ratingstyrke fra 15-1600 og oppover.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2019
 • The Chess GPS Improvement

  En spennende og litt mystisk ny bok som innleder en serie fra to ukrainske sjakkmestere og trenere bosatt i USA.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2017
 • Improve Your Chess by learning from the Champions

  Lars Bo Hansen fortsetter sitt suksessrike forfatterskap med en bok som viser hvorfor og hvordan studium av tidligere tiders mestere er viktig for å forbedre spillestyrken til deg som en spiller i dag. Som han skriver: "Du kan ikke vinne partier bare ved å følge prinsippene til Steinitz og Nimzowitch, men du vil helt sikkert tape partier hvis du ikke kjenner disse prinsippene!"

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2009
 • Understanding Maroczy Structures

  En lærerik bok om midtspillene som oppstår med den såkalte Maroczy-oppstillingen med c4 og e4 fra hvit eller c5 og e5 fra svart. Aller oftest fra Siciliansk aksellerert drage: 1 e4 c5 2 Sf3 Sc6 3 d4 cxd4 4 Sxd4 g6 5 c4, som også kan starte som Engelsk, for eksempel 1 c4 c5 2 Sf3.

  Kjøp
  Pris
  345
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2019
 • Dynamic Play in the World Champions' Masterpieces I think about chess dynamics, therefore I am!

  En nesten forbausende herlig bok med to godt kommenterte partier og seks kombinasjoner av hver av de 16 verdensmesterne i kongerekka fra Steinitz til Carlsen, pluss de fire FIDE-verdensmestere fra Khalifman til Topalov. En entusiastisk og passe seriøs bok om dynamisk sjakk.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2019
 • The Bishop Pair Power of the Sun

  Alle vet at løperparet ofte gir en fordel mot løper og springer eller to springere, men temaet er lite behandlet i litteraturen. Her gir den anerkjente treneren Grivas sjakkstudenten både gode eksempler og råd om saken!

  Kjøp
  Pris
  340
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2022
 • Chess Strategy for the Tournament Player

  En av markedets beste, mest konkrete og praktiske lærebøker i sjakkstrategi anbefalt for spillere med ratingstyrke omlag 1100-2000. Viser mange aktuelle temaer med klassiske eksempler.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Doubled Pawns A Practical Guide

  En første spesialbok om temaet dobbeltbønder, bygget opp med partieksempler fra ulike åpninger som spansk, fransk, Lb5-siciliansk, russisk og flere. Positivt at boka gjennomført har komplette partier - nesten 150 - fra åpning til slutt.

  Kjøp
  Pris
  275
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2017
 • How to Play Dynamic Chess

  Beims direkte oppfølger av den vellykkede "Lessons in Chess Strategy". Denne har også grundige og flotte partikommentarer, men er endel mer krevende og vil nok passe best for spillere med ratingstyrke omlag 1500 - 2300.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2004
 • Grandmaster Chess Strategy What Amateurs Can Learn from Ulf Andersson's Positional Masterpieces

  En strategibok, men like mye en sluttspillbok og en partisamling. 80 partier med legenden Ulf Andersson gir en systematisk demonstrasjon av hovedtemaer fra midtspill til sluttspill, ofte unnfanget i åpningen.

  Kjøp
  Pris
  295
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2011
 • Secrets of Positional Chess

  En anbefalt bok om posisjonsspill. Den svarer på viktige spørsmål for å kunne bedømme en sjakkstilling, som: Hvordan bestemme om en offiser er sterk eller svak? Om et felt er sterkt eller svakt?

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2003
 • Chess Strategy in Action

  IM John Watsons innholdsrike og som alltid kompetente oppfølgingsbok om moderne sjakkstrategi, etter suksessen med boka Secrets of Modern Chess Strategy. Her er det masser av moderne sjakk med prinsipielle og leseverdige kommentarer.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2003
 • Das Mittelspiel 1

  En stor nyutgivelse av Euwe og Kramers gamle klassiker av en lærebok i midtspillet.

  Kjøp
  Pris
  325
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2009
 • More simple chess Moving on from basic principles

  Stormester John Emms følger opp gjennomgangen av prinsipper og elementer for planlegging og gjennomføring av et sjakkparti. Dette er imidlertid ikke så enkle saker, passer nok best for spillere med ratingstyrke omlag 1000 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2004
 • Improve Your Middlegame Play

  En god innføring med mange tips både strategisk og taktisk i midtspillet. Spill i stillinger med den isolerte d-bonden er blant temaer som IM Kinsman her legger en god del vekt på.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2000
 • Simple Chess mastering the basic principles

  Et godt forsøk på den vanskelige kunsten å gi en enkel og forståelig innføring i grunnbegrepene i sjakkstrategi for spilleren som har kommet velberget over nybegynnernivået og litt til.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2001
 • Chess College 1: Strategy

  Den greske stormesteren har skrevet en ny trebinds serie med strategibøker som tar opp de grunnleggende temaene i sjakk. Temaene forklares og belyses gjennom moderne eksempler fra stort sett hans egne partier.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2006
 • Chess Strategy (Batsford)

  Kjøp
  Pris
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2003