Sjakk-bøker

Lærebøker

Her er bøker med ganske generell sjakklæring opp gjennom noen nivåer fra nybegynner til i alle fall "habil klubbspiller". Bøkene trenger etterhvert noe supplering av bøker med temaer innen åpningsspill, midtspill og sluttspill og video/DVD. Slikt er også litt individuelt. Ta eventuelt kontakt for gode råd.

 • LÆR SJAKK: Fra begynner til turneringsspiller

  Første norske lærebok som tar både nybegynneren og hobbyspilleren trinn for trinn opp til et turneringsnivå i sjakk. Boka har 30 kapitler, alle med øvingsoppgaver, pluss en åpningsguide på 24 innholdsrike sider.

  Kjøp
  Pris
  320
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Sjakkskolen 2 med løsningshefte Lær sjakk trinn for trinn

  Endelig en lærebok på norsk for alle som vil videre fra et begynnernivå og i retning klubbspillernivå, altså lære mer sjakk på en systematisk måte. Kommer sammen med Løsningshefte og et diplom og selges ekstra rimelig i gruppesett.

  Kjøp
  Pris
  110
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2010
 • Sjakkskolen 1 med løsningshefte Lær sjakk trinn for trinn

  Den praktiske og systematiske sjakklæreboka på norsk for alle begynnere. Elevene lærer trinn for trinn de grunnleggende ferdighetene for å spille sjakk, og med en rekke praktiske øvingsoppgaver underveis.

  Kjøp
  Pris
  110
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2009
 • Sjakkskolen 3 med løsningshefte Lær sjakk trinn for trinn

  Sjakkskolen 3 er en lærebok som kombinert med spilling faktisk bringer leseren, eleven og hobbyspilleren opp til et turneringsnivå i sjakk, og samtidig gir et godt grunnlag for videre studium av det flotte spillet vårt.

  Kjøp
  Pris
  120
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2013
 • 111 sjakktrekk som vinner Sjakkskolens oppgavehefte 2

  Et oppgavehefte for nesten-begynnere og hobbyspillere i sjakk som vil videre. Her er flere viktige temaer (bilder) å lære seg å gjenkjenne.

  Kjøp
  Pris
  42
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2016
 • The Mammoth Book of Chess Fully Revised and Updated

  2022-utgave av en moderne og utrolig innholdsrik bestselger. Vi har plassert den som lærebok, men dette er mer en lærerik "komplett håndbok" med både åpninger, midtspill, sluttspill m.m., som oppfølger til for eksempel "Lær sjakk".

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2022
 • A Guide To Chess Improvement

  En uvanlig stor, spennende, innholdsrik og praktisk tips-, lære- og treningsbok for alminnelige sjakkspillere og rene hobbyspillere. Dette er redigerte høydepunkter fra Heismans mangeårige spalte "Novice Nook" på chesscafe.com.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2010
 • Play Winning Chess

  Den amerikanske stormesteren Yasser Seirawans kloke og behagelige innføring i sjakkspillet, helt fra grunnen. Seirawan er glimrende for den som liker lære gjennom å lese en god engelskspråklig tekst og bli vist lærerike eksempler.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2003
 • Improve Your Chess x3

  En større bok satt sammen av de tre utgående bøkene Improve Your Opening Play, Improve Your Middlegame Play og Improve Your Endgame Play.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2017
 • My System & Chess Praxis His landmark classics in one edition

  En stor begivenhet er utgivelsen av Nimzowitsch sine tre hovedverk My System, Blockade og Chess Praxis i ny oversettelse og i ett bind! Denne store boka gir mye god og leseverdig sjakklæring for pengene.

  Kjøp
  Pris
  290
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2016
 • Lasker's Manual of Chess

  Første engelske utgave med vanlig algebraisk notasjon av Laskers klassiske lærebok fra 1932 er en større begivenhet enn mange vil tro. Dette er faktisk en lærebok fra start, men vil like mye passe for voksne litt ferske spillere

  Kjøp
  Pris
  335
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2008
 • The Soviet Chess Primer

  En berømt sovjetisk sjakklærebok endelig i engelsk oversettelse. Den starter fra grunnen, men er så ambisiøs og kreativt krevende at allerede andre kapittel kan sette grå hår i hodet på mesterspillere. Vi kan forstå at Kasparov hadde denne som en grunnbok.

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2014
 • Move First, Think Later Sense and Nonsense in Improving Your Chess

  IM Willy Hendriks snur etablerte sannheter om sjakklæring på hodet. Uærbødig, morsomt og seriøst fremmer han "prøving og feiling" som prinsipp framfor langsiktige planer.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012
 • The Amateur's Mind Turning Chess Misconceptions into Chess Mastery

  IM Jeremy Silman er kjent som en av verdens mest pedagogiske sjakkforfattere, og er kanskje best av alle for ratingnivået cirka 1200 - 1800.

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2001
 • Løsningshefte til Sjakkskolen 1

  På den ene siden et løsningshefte for alle oppgaver og spørsmål i læreboka Sjakkskolen 1 og på den andre siden også en veiledning for sjakklærere og ledere i barnesjakk.

  Kjøp
  Pris
  20
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2008
 • My System A chess manual on totally new principles

  En flott nyutgivelse på engelsk av Nimzowitsch sin store klassiker som opprinnelig utkom i årene 1925-27. I forordet skriver Jusupov om den magiske styrken til denne boka som var så forut for sin tid og som han mener må være den viktigste sjakkboka på hele 1900-tallet.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2007
 • LÆR SJAKK - Komplett

  Dette er den nye store boka "LÆR SJAKK - fra begynner til turneringsspiller" sammen med de to nyttige oppgaveheftene "111 sjakk matt i 1 trekk" og "111 sjakktrekk som vinner". Disse heftene passer perfekt som supplement til læreboka.

  Kjøp
  Pris
  380
  Nivå
  A-B
  Av
 • Sjakkskolen 1, basispakke Lær sjakk trinn for trinn

  En perfekt startpakke for nye sjakkspillere i alle aldere. Inneholder Sjakkskolen 1, løsninghefte, diplom og oppgaveheftet 111 sjakk matt i 1 trekk. Nyttig basis også for rene hobbyspillere med begrenset erfaring.

  Kjøp
  Pris
  140
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2012
 • Simens sjakkbok, ny utg.

  Simen Agdesteins sjakkbok fra 1997 i en bare litt endret ny utgave. Her er både lærerikt, inspirerende og underholdende stoff for interesserte hobby- og klubbspillere, som en slags supplerende lærebok.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Mein System Ein Lehrbuch des Schachspiel auf ganz neuartiger Grundlage

  Hovedverket til Nimzowitsch fra 1925/26 er kalt tidenes viktigste sjakkbok og har kommet i et utall utgivelser på mange språk. Det er en fremragende lærebok, men kan nytes i fulle drag også av dem som egentlig "kan" dette stoffet.

  Kjøp
  Pris
  360
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2008
 • Lessons In Chess

  Kasparovs egen nybegynnerbok i sjakk har mange gode poenger og fine stillinger. Den er ikke superenkel, og har sitt å by på også for dem har spilt en del sjakk.

  Kjøp
  Pris
  215
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1997
 • Analyse Your Chess

  I denne nye boka tar Crouch systematisk tak i det kjente faktum at det gjelder å analysere partiene sine og lærdommen av dem for å komme videre og forbedre resultatene sine. Han behandler viktige temaer som å ta beslutningen om et trekk, planlegging etter åpningen, hvordan forbli objektiv,

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2011
 • Mastering the Opening and Middlegame

  En åpnings- og en midtspillbok for klubbspillere, slått sammen til én prisgunstig bok. Åpningsboka gir partieksempler og ikke detaljert. Midtspillboka viser mest partieksempler med bruk av offiserene, angrep og forsvar.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2018
 • The Queen's Gambit - Accepted!

  En bok av en sjakktrener sammen med en ny sjakkspiller som tok utfordringen etter Netflix-serien "The Queen's Gambit". Et artig supplement til en vanlig lærebok, for ivrige voksne ferskinger i sjakk!

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2021
 • 10 Great Ways to Get Better at Chess

  En leseverdig bok fra stormester Nigel Davies om hvordan bli bedre i sjakk. Han tar for seg 10 ulike angrepspunkter for å gjøre framgang og viser konkrete eksempler, både egenerfarte og med hans egne elever på lavere nivåer.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2010
 • Amateur wird Meister

  En nyutgave fra 2009 av Euwe og Meidens klassiker som på grundigste måte viser hvordan sterke sjakkmestere beseirer spillere på nivåene under. Dette er svært instruktivt, og systematikken er veldig god både på midtspiltemaer og ved at partier i samme åpning kommer etter hverandre.

  Kjøp
  Pris
  265
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1984
 • The Complete Book of Chess Strategy

  Lærebokmesteren Silmans allsidige håndbok i sjakk som er særlig velegnet for ferske spillere eller typisk amatørspillere som vil lære mer om hva dette spillet dreier seg om.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1998
 • The Modern Chess Self-Tutor

  Legendariske David Bronsteins innføring i sjakktenking kan ikke unngå å interessere. Han går grunnleggende til verks og/men henvender seg i praksis antagelig mest til ganske "avanserte ferskinger" i sjakk.

  Kjøp
  Pris
  215
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1995
 • How to be a Winner at Chess 21st Century Edition

  En gammel klassiker av Fred Reinfeld i helt ny algebraisk utgave. En bok for nesten-nybegynnere eller uskolerte sjakkamatører med mange typisk praktiske tips og eksempler for voksne som vil videre i spillet.

  Kjøp
  Pris
  155
  Nivå
  B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2013
 • The Chess Toolbox Practical Techniques Everyone Should Know

  En erfaren nederlandsk trener og IM trener oss i å mestre temaer han mener er de viktigste for at en ambisiøs klubbspiller skal komme videre. Mange eksempler og mange oppgaver! Aller best for spillere med ratingnivå ca 1400 - 2100.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2018
 • A Fresh Look at Chess 40 instructive games, played and annotated by players like you

  40 lærerike partier vunnet av amatører, fra Lev Alburts populære spalte i "Chess Life & Review". Kommentarene er delvis av spillerne selv, men nødvendig supplert av stormesteren.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Juli 2012
 • Chess for Kids and Parents

  En innholdsrik lærebok for en rimelig pris. Boka starter egentlig på nivået rett etter at eleven har lært å flytte brikkene, og den henvender seg veldig direkte til en kombinasjon av foreldre og barn som vil lære sjakk sammen. Dette er logisk siden framstillingen inneholder så mye tekst at det selv med gode engelskferdigheter ville bli i meste laget for barn under 12-13 år.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2006
 • Chess for Rookies Learn to play, win and enjoy!

  En litt spenstig og samtidig ganske tradisjonelt oppbygd lærebok, eller håndbok i sjakk som starter fra grunnen.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • Building up Your Chess

  Dette er en forfriskende bok først og fremst om stillingsbedømmelser og analyser av stillinger. Boka har undertittelen "The Art of Accurate Evaluation and Other Winning Techniques".

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2002
 • Capablanca x3

  Tre klassikere av selveste Capablanca samlet som en ny større bok. "Chess Fundamentals" fra 1921 og "A Primer of Chess" fra 1935 er mesterens enkle og elegante lærebøker.

  Kjøp
  Pris
  350
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2017
 • The Rules of Winning Chess

  En lærebok i praktisk turneringssjakk fra en anerkjent sjakktrener og forfatter. Nigel Davies gir 50 råd (eller regler) som han mener er avgjørende viktige knagger å henge sjakkforståelse og praktiske ferdigheter på, og da tar han med hele prosessen både i et parti og i en turnering, helt til å sove godt og spise en god frokost.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2009
 • A World Champion's Guide to Chess

  Noe så sjeldent som en nybegynnerbok med realistisk, forsiktig progresjon for alminnelige elever, mest for egentrening. Mest enkle taktiske oppgaver med korte tekster til. Vil fungere blant annet som en fin oppfølging etter Sjakkskolen 1.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2015
 • Common Sense in Chess

  En helt ny utgave av verdensmester Emanuel Laskers klassiker av ni berømte foredrag for sjakkspillere flest som han holdt i London i 1895. Boka er i moderne oversettelse og har mange flere diagrammer enn originalen.

  Kjøp
  Pris
  220
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2007
 • What it Takes to Become a Chess Master

  Stormester Soltis er en av de mest spennende sjakkforfatterne, og her kommer han med det som mange ønsker å vite: Hvordan bli en sjakkmester? Kortversjonen hans er at mesteren mye oftere vet hva man ønsker å oppnå i en stilling.

  Kjøp
  Pris
  235
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2012
 • Checkmate! My first chess book

  Kasparovs nybegynnerbok inneholder først og fremst spillereglene og litt til, men dernest også ikke så få smarte mattoppgaver å trene på. En pen innbundet bok på 96 sider, og altså på engelsk.

  Kjøp
  Pris
  165
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2004
 • Chess Analytics, Training with a Grandmaster

  En virkelig innholdsrik bok med glimrende leksjoner og mye studiemateriale om viktige temaer i midtspill og sluttspill, av stormesteren og ikke minst treneren Efstratios Grivas.

  Kjøp
  Pris
  280
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • How to Beat Your Kids at Chess (2nd edition) An Adult Beginner's Guide to Chess

  How to Beat Your Kids at Chess is a book that truly starts at the beginning, with the most basic idea of all: the straight line.

  Kjøp
  Pris
  220
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2012
 • Chess easy to learn - fun to play

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2017
 • Learn Chess

  John Nunn er antagelig den dyktigste sjakkpedagogen på lavere nivå blant stormesterne. Han er både inspirerende og ryddig i tankegangen.

  Kjøp
  Pris
  160
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2000
 • Better Chess for Average Players

  En gammel, men god allroundbok om det som skal til for å bli en bedre sjakkspiller. Velkjente Tim Harding går særlig gjennom de sentrale temaene i midtspillet, som offer, angrep, forsvar, posisjonsspill og hvordan velge trekk.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  April 1996
 • Reaching the top?!

  En bok med mange viktige temaer om hva som skal til for å nå mesterklassen i sjakk. Det handler om emner som å lære av egne feil, å forstå klassiske stillingstyper og å velge åpninger som passer stilen din.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2015
 • Spillenes konge Sjakk

  En norsk sjakkbok som starter med å vise spillereglene og det enkleste, men litt raskt går over til mer sammensatt stoff. Ikke fullt ut en lærebok, men atskillig instruktivt sjakkmateriale for dem som kan noe fra før.

  Kjøp
  Pris
  185
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2016
 • Learn Chess in 40 Hours A Self-tutor for Beginners and advanced Players

  En kjekk og innholdsrik allround-lærebok fra bunnen. Teschners sjakkhåndbok har solgt nesten 150.000 eksemplarer på tysk, og her er den engelske utgaven. Boka gir både spilleregler, taktikk, viktige sluttspill og litt gjennomgang av de viktigste åpningene.

  Kjøp
  Pris
  245
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2004
 • Break the Rules! A modern look at chess strategy

  For suksess i sjakk lærer vi viktige regler, forstår forholdet mellom disse reglene og så .... rett og slett: Hvordan kan vi bryte reglene med suksess? Moderne toppsjakk handler mye om dette.

  Kjøp
  Pris
  230
  Nivå
  C-D
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2012
 • How to Play Chess Like a Champion 21st Century Edition

  En instruktiv og inspirerende bok for alminnelige hobbyspillere om og med briljant sjakk, både klassiske partier og mindre kjente. Det er en nyutgave av en gammel klassiker fra USAs store sjakkforfatter Fred Reinfeld.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2013
 • Easy Guide to Chess

  First published in 1942, the late B. H. Wood's classic Easy Guide to Chess has been successfully used by thousands of chess players around the world.

  Kjøp
  Pris
  175
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 1994
 • Chess Behind Bars

  En kombinert lære- og inspirasjonsbok med sjakk for innsatte og ansatte i fengslene. Forfatteren arbeider med sjakk i fengsler for det engelske forbundet og deler mange erfaringer. Lærestoffet er greit. Oppgavene er nok ganske vanskelige for ferske spillere.

  Kjøp
  Pris
  265
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2017
 • Lessons with a Grandmaster

  Sannelig en enkel og veldig god bokidé: Stormesteren viser 25 av sine instruktive partier og har underveis en løpende dialog med en fornuftig amatørspiller som stiller mange gode spørsmål om hvorfor og hvordan.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2011
 • Comprehensive Chess Course vol 1 Learn Chess in 12 Lessons (Fifth Enlarged Edition)

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  April 2011
 • Journey to the Chess Kingdom Gold Classics of Russian Chess

  En klassisk ledende sovjetisk lærebok i sjakk som første gang kommer på engelsk. Den starter fra bunnen og er innholdsrik og flott, men med krevende progresjon i forhold til hva vi er vant til hos norske lesere og sjakkaspiranter uansett alder.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Batsford's Chess Bible From beginner to winner with moves, techniques and strategies

  En aktuell lærebok for spillere som har nådd et ratingnivå cirka 1000-1200 og vil ha impulser videre. De første 30 sidene er ren startlæring, og så hopper boka til det nevnte nivået og med også mer avanserte partieksempler.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mai 2021
 • Løsningshefte til Sjakkskolen 2

  Et løsningshefte som svarer på spørsmål og øvingsoppgaver i Sjakkskolen 2, og i tillegg gir leseren og instruktøren nyttige utdypende kommentarer til stoffet.

  Kjøp
  Pris
  20
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • Capablanca: A Primer of Checkmate

  Capablancas partier slutter aldri å fascinere oss. Mange av dem er ekstra instruktive, og her blir de brukt til læring og inspirasjon til glede for alle sjakkspillere på styrkenivå rating cirka 800 - 2000.

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Oktober 2010
 • The Improving Annotator From Beginner to Master

  Alle vet(?) at det er utviklende og VIKTIG for sjakkspilleren å gå ærlig gjennom partiene man har spilt. Det aller beste er nok å ta den helt ut og skrive kommentarer. Det handler denne boka om!

  Kjøp
  Pris
  260
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2011
 • Bli god i sjakk

  En annerledes bok som fra forlagets side presenteres som lærebok, men mer er en artig lesebok der Simen prøver å lære brødrene Bård og Vegard Ylvisåker sjakk. Simen kombinerer med historier fra sjakken og eget liv.

  Kjøp
  Pris
  285
  Av
  Utgivelsesdato
  November 2018
 • Sjakk, lett å lære - gøy å spille

  En sjakklærebok typisk for barn i alderen ca 5-7 år, som sammen med en voksen kan leke, fargelegge og lære seg sjakkreglene og litt til. Her er rikelig med farger og stort sideformat A4.

  Kjøp
  Pris
  179
  Nivå
  A
  Av
 • Min første sjakkbok

  En festlig begynnerbok for barn i 5-7-årsalderen som blant annet får sjansen til hyggelig fargelegging av de enkleste mulighetene på sjakkbrettet.

  Kjøp
  Pris
  179
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2010
 • Arbeidsbok 1: Sjakkbrikkene

  En festlig arbeidsbok med tegning og enkle oppgaver for å lære, og mestre, hvordan brikkene går. Passer nok for barn 5-6 eller 5-7 år som har lesehjelp fra en voksen. Det er til og med morsomme klistrelapper å få lime inn!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A
  Av
 • Sjakk, lett å lære - gøy å spille, Bok 2

  Fortsetter Dragulfs sjakk-kurs for barn, med sjakk matt og taktiske temaer som det trenes på gjennom mange tegninger og oppgaver. Opplegget er nok for barn ca 6-7 år, men krever engasjement fra foreldre eller andre voksne, da heftene ikke inneholder løsninger.

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Das Schachspiel (Die Originalfassung)

  Tarrasch sin legendariske lærebok, endelig tilgjengelig igjen i originalutgaven fra 1931. Innbundet, tykk og skikkelig: Hører selvfølgelig hjemme i ethvert "dannet sjakkbibliotek".

  Kjøp
  Pris
  180
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2010
 • Everyone's Second Chess Book

  Egentlig ikke en lærebok, men et svært praktisk supplement til en lærebok for nesten-nybegynnere. Dan Heisman er spesialist på å bevisstgjøre spillere på lavere nivåer om hvordan unngå de grove feilene som de taper partiene på. Mye tekst, og spesielt aktuell for voksne spillere på ratingnivå inntil ca 1200.

  Kjøp
  Pris
  210
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2018
 • Comprehensive Chess Course Volume II

  Masse godt stoff for sjakktreneren og også for voksne sjakkstudenter på noenlunde ferskt nivå. Mye av fokuset er på instruktive, korte partier. Det er også mange treningsoppgaver fra det helt enkle og oppover av taktikk og sluttspill.

  Kjøp
  Pris
  300
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 2001
 • Chess Progress: from beginner to winner

  En nybegynnerbok på engelsk, praktisk med mange øvingsoppgaver og ganske forsiktig, langsom progresjon gjennom stoffet.

  Kjøp
  Pris
  260
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2014
 • Arbeidsbok 2: Reglene

  En festlig arbeidsbok med tegning og enkle oppgaver for å lære, og mestre, de ulike spillereglene i sjakk. Passer nok for barn 5-6 eller 5-7 år som har lesehjelp fra en voksen. Det er til og med morsomme klistrelapper å få lime inn!

  Kjøp
  Pris
  90
  Nivå
  A
  Av
 • Chess for the Gifted and Busy A short, but comprehensive course - from beginner to expert

  Et seriøst forsøk fra Alburt og Lawrence på å klare det umulige: Å forvandle en nybegynner til habil spiller i løpet av én bok og svært begrenset tid! Et solid og ganske imponerende arbeid på å formidle og vise mye av alt det viktigste i sjakk på 300 sider.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  A-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Mars 2012
 • Bobby Fischer Teaches Chess

  Klassikeren som i sin tid også fantes innbundet på norsk i større format: "Lær sjakk av Bobby Fischer". Systematisk drilling av helt enkel mattsetting. Forutsetter bare noe engelsk-kunnskap.

  Kjøp
  Pris
  115
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Januar 1984
 • Lessons with a Grandmaster II

  Den andre boka med superstormester Boris Gulko og amatørsjakkspilleren Joel Sneed som sammen går gjennom 30 av Gulkos partier, her med fokus på dynamisk sjakk, utvikling av fantasi, visualisering og variantregning.

  Kjøp
  Pris
  250
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  September 2012
 • CHESS Words of Wisdom The Principles, Methods and Essential Knowledge in Chess

  En original og svær bok spekket med råd og vink i alle spillets faser. Forfatteren binder det sammen med egen tekst, men har framfor alt hentet godbiter av sitater fra store deler av en samlet sjakklitteratur.

  Kjøp
  Pris
  330
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Juni 2010
 • Mestertræk

  En herlig nyutgave av Larsens klassikere "Find mestertrækkene" og "Flere mestertræk", i tillegg til 8 mestertrekk-kapitler publisert i Skakbladet. Forsøk å gjette vinnerens trekk i de 88 utvalgte partiene,

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-D
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2007
 • Mastering Chess A Course in 25 Lessons

  En innholdsrik lærebok i 25 kapitler for spillere som er trygt over selve nybegynnerstadiet og vil videre i sjakkferdigheter, av en gruppe forfattere med IM Danny Kopec i spissen. De fem hovedtemaene i boka er:

  Kjøp
  Pris
  240
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2013
 • Praktisk Skak

  En gledelig nyutgave i én bok av Bent Larsens tre klassikere "Find kombinationen", "Find planen" og "Praktiske slutspil". En oppgavebok og samtidig en liten lærebok for spillere på mellomnivået, gjerne fra rating 800 og til mesterklassen.

  Kjøp
  Pris
  190
  Nivå
  B-C
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2007
 • Løsningshefte til Sjakkskolen 3

  Inneholder blant annet løsninger med kommentarer på øvingsoppgavene gjennom Sjakkskolen 3.

  Kjøp
  Pris
  20
  Nivå
  B
  Av
 • The Most Valuable Skills in Chess

  Imponerende nok en lærerik inspirasjons-lærebok mest for ganske ferske sjakkspillere. Det er til og med mest taktikk som så mange andre bøker også handler om på dette nivået, men likevel oppleves boka som forfriskende annerledes.

  Kjøp
  Pris
  185
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2009
 • Chess Playground Part 1

  En kjekk nybegynnerbok på engelsk blant annet for barn. Her blir reglene og det enkleste forklart, og det er bra med passende øvingsoppgaver hele veien. Fokuserer utmerket på å lære sjakk, og innmaten i boka er faktisk bare i svart-hvitt.

  Kjøp
  Pris
  150
  Nivå
  A
  Av
  Utgivelsesdato
  August 2010
 • LÆR SJAKK, spesialutgave for Sjakk & Samfunn

  Kjøp
  Pris
  200
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Desember 2020
 • Sjakkskolen komplett (2013)

  De norske lærebøkene Sjakkskolen 1, 2 og 3, alle med løsningshefter, og sammen med oppgaveheftet "111 sjakk matt i 1 trekk".

  Kjøp
  Pris
  365
  Nivå
  A-B
  Av
  Utgivelsesdato
  Februar 2013
 • Sjakkskolen komplett

  De norske lærebøkene Sjakkskolen 1, 2 og 3, alle med løsningshefter, og sammen med oppgaveheftene 111 sjakk matt i 1 trekk, 111 sjakktrekk som vinner og 111 smarte sjakktrekk. En sammenhengende læreserie.

  Kjøp
  Pris
  400
  Utgivelsesdato
  November 2019